Διακοπές!

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Κεν Λόουτς για τη Σκωτία


Ό,τι πιο εύστοχο έχω διαβάσει για το σημερινό δημοψήφισμα στη Σκωτία, η αποκλειστική δήλωση του Κεν Λόουτς στην "Εποχή"

«Για μερικές ώρες, οι Σκωτσέζοι ελέγχουν το μέλλον τους. Μπορούν να επιλέξουν να διατηρήσουν αυτόν τον έλεγχο ή να τον επιστρέψουν πίσω σε ένα κράτος που ελέγχεται από τη βρετανική κυρίαρχη τάξη.

Η ανεξαρτησία δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά θα δώσει στους Σκωτσέζους τη δύναμη για να εκκινήσουν τη δημιουργία μιας πιο εύλογης, πιο δίκαιης, πιο βιώσιμης κοινωνίας.

Όταν οι Σαντινίστας στη Νικαράγουα έδιωξαν το δικτάτορα και ξεκίνησαν να χτίζουν νοσοκομεία, σχολεία και να μεταφέρουν εργοστάσια σε δημόσιο έλεγχο, οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν. Ήταν η "απειλή του καλού παραδείγματος". Εάν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, εμείς στην Αγγλία θα αντιμετωπίσουμε μια πλειοψηφία Συντηρητικών. Αν, όμως, μια ανεξάρτητη Σκωτία αποδειχτεί επιτυχής, μπορεί να αποτελέσει για εμάς την απειλή ενός καλού παραδείγματος και να δείξει ότι μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να βελτιώσει τώρα τις ζωές των πολιτών και να διαγράψει το μέλλον βιώσιμο.

Μια σκωτσέζικη κυβέρνηση που θα αναπαράξει σε μια πιο ήπια εκδοχή τις πολιτικές της αγγλικής κυβέρνησης, θα είναι μια χαμένη ευκαιρία. Μια  σκωτσέζικη κυβέρνηση που θα προτάξει τα συμφέροντα του λαού, μπορεί να μας ωφελήσει όλους μετακινώντας το κέντρο της πολιτικής αριστερότερα.»

υ.γ Εποχής: Διαβάστε την Κυριακή περισσότερα από τον Κεν Λόουτς για τη Σκωτία και τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: