Διακοπές!

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Δράσεις καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας:·        «Μεταμορφώστε το "ταμπού"... Παίξτε μαζί μας!»


Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 ξεκίνησε, με την έμπρακτη συμπαράσταση του κόσμου, η προσπάθειά ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με τίτλο «Μεταμορφώστε το "ταμπού"... Παίξτε μαζί μας!», όπου ασθενείς και μη «μεταμορφώνουν» το χαρτί υγείας και βγαίνουν με αυτό selfie φωτογραφίες. Στη συνέχεια τις κοινοποιούν στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook (https://www.facebook.com/pages/) και στο χρονολόγιό τους. Με αυτό τον τρόπο φίλοι και γνωστοί επισκέπτονται τη σελίδα του συλλόγου στο Facebook και την ιστοσελίδα του (http://www.crohnhellas.gr/), όπου ενημερώνονται για τη νόσο Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, αλλά το κυριότερο, δίνουν ένα μήνυμα συμπαράστασης προς τους ασθενείς.
Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like στο Facebook στο τέλος της καμπάνιας θα βραβευθεί.

·        Εθελοντική Αιμοδοσία

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 ξεκίνησε Εθελοντική Αιμοδοσία προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του συλλόγου, η οποία καλύπτει τις συχνές ανάγκες των ασθενών με ΙΦΝΕ για αίμα. Όποιος εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να δώσει αίμα, μπορεί να το κάνει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Αττικής ή άλλης περιφέρειας της Ελλάδας και οποιαδήποτε ημέρα αρκεί να ζητήσει η φιάλη να κατατεθεί στην τράπεζα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά.

·        Διανομή ενημερωτικού υλικού

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, ομάδα εθελοντών και μέλη του συλλόγου θα επισκεφθούν νοσοκομεία της Αττικής και άλλων περιφερειών της Ελλάδας όπου και θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια σεασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές των γαστρεντερολογικών κλινικών.

Την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη, στις 6.00μ.μ., στο Κτίριο της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), Προξένου Κορομηλά 51, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα "ΙΦΝΕ και εξελίξεις" από τονΕιδικό Γαστρεντερολόγο, Επιστημονικό Συνεργάτη της Β' ΠΠ Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο Μάριο Κατσαρό.
·        Νόσος του Crohn και Ελκώδης Κολίτιδα – Σύνδεση με Ρευματικά Νοσήματα, Άγχος και Στρες

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο "Τιτάνια" (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί ομιλία από ειδικούς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπου θα απαντηθούν ερωτήματα για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα και τη σύνδεσή τους με τα ρευματικά νοσήματα, καθώς ένας στους δύο ασθενείς με ΙΦΝΕ παρουσιάζει και κάποιο είδος ρευματοπάθειας. Θα αναλυθεί επίσηςο ρόλος του άγχους και του στρες στην ανάπτυξη των ΙΦΝΕ, πόσο άμεσα συνδεδεμένα είναι και πώς επηρεάζουν τη μετέπειτα εξέλιξή τους.
Ομιλητές θα είναι ο Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά Χάρης Τζάθας, η Ρευματολόγος, Επιμελήτρια Α΄ στη Ρευματολογική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας Αντωνία Ελέζογλου και η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ανθρωπίνων Σχέσεων Βάσια Καραγιώργου.

·        Παίξτε... μαζί μας στο Μοναστηράκι

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση στην πλατεία Μοναστηρακίου με κεντρικό σύνθημα «Παίξτε μαζί μας!». Όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα και να συμμετάσχουν εμπράκτως στη νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, βγάζοντας selfie φωτογραφίες. Όσο για τους μικρούς μας φίλους, με τη βοήθεια της δημιουργού origamiΗλέκτρας Νέγκα θα φτιάξουν πρωτότυπες κατασκευές από χαρτί υγείας και θα «μαγειρέψουν» παραμύθια με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κώστα Στοφόρο και τη μαγική τράπουλα της παραμυθοκουζίνας του, μαθαίνοντας με τον πιο δημιουργικό τρόπο ότι κανένας δεν αξίζει την απομόνωση, πόσο μάλλον ένας ασθενής.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού.

·        «Χαμένοι στη Μετάφραση»

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα πραγματοποιηθεί, με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, εκδήλωση με τίτλο «Χαμένοι στη Μετάφραση». Με ένα μίνι θεατρικό έργο η ηθοποιός και συγγραφέας Εμμανουέλλα Αλεξίου, που υπογράφει και τα κείμενα, και η ηθοποιός Ισαβέλλα Βλασιάδου θα αναδείξουν το χάσμα στην επικοινωνία μεταξύ ασθενών και γιατρών. Αυτό το χάσμα, θα επιχειρήσει στη συνέχεια να γεφυρώσει με τον δικό του τρόπο ο ειδικός σε θέματα επικοινωνίας Ηλίας Γαληνός.
Την εκδήλωση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα παρακολουθήσει κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης συγκεκριμένος αριθμός ασθενών και ιατρών.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας

Υπεύθυνοι Τύπου και Ενημέρωσης:         Γεωργία Νιαπά, τηλ. 697 436 1624
                                                                                Γιώργος Ζήσης, τηλ. 693 827 2727.

Δεν υπάρχουν σχόλια: