Διακοπές!

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Σεμινάριο: Φτιάχνοντας παραμύθια μαζί με τα παιδιάΑπό το βραβευμένο ψηφιακό/ διαδραστικό παραμύθι
στο …κακό παιδικό βιβλίο
  • Παρουσιάζουμε το βραβευμένο ελληνικό διαδραστικό ψηφιακό παραμύθι  "Betsy, The Little Witch - Chef: Horribly Delicious!" COMING SOON! (Μπέτση, Η Μικρή Μάγισσα - Σεφ: Τρομακτικά Νόστιμο! ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!) και τον τρόπο που δημιουργήθηκε
  • Συζητάμε και δημιουργούμε παραμύθια που προσεγγίζουν δύσκολα και ευθαίσθητα θέματα
  • Αξιοποιούμε το παραμύθι στην  εκπαιδευτική διαδικασία
  • Αναλύουμε τους τρόπους που το παραμύθι συμβάλλει στην ψυχική και σωματική υγεία του παιδιού
  •  Μαθαίνουμε πως γράφεται ένα …κακό παιδικό βιβλίο!


Κύκλος Σεμιναρίων στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
-Περιλαμβάνονται τρεις συναντήσεις, διάρκειας 2 ½ ωρών
-Θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη (7-9.30 μμ) στις 10,  17 και  24 Μαρτίου
-Απευθύνεται σε υποψήφιους παραμυθάδες, παιδαγωγούς, ψυχολόγους,  γονείς, φοιτητές και, αλλά και σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.
-Τα παραμύθια των εκπαιδευόμενων που το επιθυμούν θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Παραμυθοκουζίνας  http://paramithokouzina.blogspot.gr/ 
Μαζί μας:
-Η ομάδα της Kuakomekiki που με το ψηφιακό / διαδραστικό της παραμύθι απέσπασε το πρώτο Βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό ανάμεσα σε 50 χώρες
ηθοποιός, εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γιώτα Αλεξάνδρου
-Η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωργία (Τζίνα) Καλογήρου (Νεοελληνική Φιλολογία και η Διδακτική της) 
- Η Δρ Μαριέττα Κόντου, Ψυχολόγος - Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια- Συγγραφέας βιβλίων για παιδιά
Σχεδιασμός/ διδασκαλία  Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος- συγγραφέας 
Πληροφορίες –εγγραφές: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341,  6937219160   info@ekedisy.grΠεριεχόμενο

1η Συνάντηση (10 Μαρτίου):  Φτιάχνοντας ένα –βραβευμένο- ψηφιακό διαδραστικό παραμύθι/ Η Μαγική τράπουλα των παραμυθιών

Η ομάδα του Kuakomekiki με τη Χριστίνα Ανδρέου, τον Στάθη Ανδρέου και τη Μαρία Μπάχα, που απέσπασε το πρώτο βραβείο σε Διαγωνισμό Ψηφιακών / Διαδραστικών Παραμυθιών με το παραμύθι "Betsy, The Little Witch - Chef: Horribly Delicious!" COMING SOON! (Μπέτση, Η Μικρή Μάγισσα - Σεφ: Τρομακτικά Νόστιμο! ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!), στον Διαγωνισμό TCABC 2015/16 Competition (http://tigercreate.com/competition/)  που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία με τη συμμετοχή 50 χωρών, θα μας ξεναγήσουν στον μαγικό κόσμο των νέων τεχνολογιών.
Πώς δημιουργείται και πώς λειτουργεί ένα τέτοιο παραμύθι.
Ποιες είναι οι δυνατότητες αξιοποίησης του στην τάξη;
Ακόμη: Παρουσίαση της Μαγικής Τράπουλας των Παραμυθιών. Πως δημιουργήθηκε και πως μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία παραμυθιών στην ομάδα ή στην τάξη.
Δημιουργούνται παραμύθια από την ομάδα με χρήση της μαγικής Τράπουλας 


2η Συνάντηση (17 Μαρτίου):  Μαθαίνοντας μέσα από το παραμύθι και τη μυθοπλασία

Μαζί μας θα είναι η ηθοποιός, εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γιώτα Αλεξάνδρου, που μέσα από τα βιβλία της (Φένια η αγαπημένη των ήχων, Χάρης και Φάρις, Τα κλαδιά της σοφίας κ.α.) έχει προσεγγίσει θέματα όπως η διαφορετικότητα, η αναπηρία, τα συναισθήματα. Συζητάμε μαζί της για τους τρόπου που μπορούμε να προσεγγίσουμε μέσα από το παραμύθι «δύσκολα» και να πλησιάσουμε τον κόσμο των παιδιών. Θέματα.
Ακόμη: Παρουσίαση της εμπειρίας των προγραμμάτων του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης «Κυριακάτικοι περίπατοι στην Πλάκα» και «Περπατώ με την τάξη μου στην Πλάκα»
Η ομάδα του Σεμιναρίου περπατά στην Πλάκα ακολουθώντας κάποιες διαδρομές και ανακαλύπτει μέσα από την προσωπική εμπειρία τον τρόπο που προσεγγίζεται η ιστορία της πόλης. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετέχουν και στους Κυριακάτικους περιπάτους που θα πραγματοποιηθούν τη συγκεκριμένη περίοδο (Από το Μνημείο του Λυσικράτη στα Αναφιώτικα, Μοναστηράκι κ.α.)
Πώς το παραμύθι μπορεί να βοηθήσει στη βιωματική γνώση της γενικής και της τοπικής ιστορίας.
Ο κάθε εκπαιδευόμενος προτείνει το δικό του πρότζεκτ και παραμύθι παρουσιάζοντάς μας την ιστορία της πόλης ή του τόπου που κατοικεί (ή που κατάγεται)


3η Συνάντηση (24 Μαρτίου): Το παραμύθι και η συμβολή του στην ψυχική υγεία του παιδιού

/ Πώς να γράψουμε ένα …κακό παιδικό βιβλίο 

Η Δρ Μαριέττα Κόντου, Ψυχολόγος - Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια- Συγγραφέας βιβλίων για παιδιά (Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου,  Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι; κ.α.) μας μιλά και μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και εμπειρίες για τον τρόπο που μέσα από το παραμύθι μπορούμε να προσεγγίσουμε τον ψυχικό κόσμο του παιδιού.Η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωργία (Τζίνα) Καλογήρου (Νεοελληνική Φιλολογία και η Διδακτική της) μας μιλά για το πώς γράφεται ένα …κακό παιδικό βιβλίο. Τι πρέπει να αποφεύγουν οι συγγραφείς; Παράλληλα μας μεταφέρει την εμπειρία της για τη Διδακτική της Λογοτεχνίας και τη Φιλαναγνωσία.

1 σχόλιο:

Blogger είπε...

There is shocking news in the sports betting industry.

It has been said that any bettor must watch this,

Watch this now or quit placing bets on sports...

Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software.