Διακοπές!

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Άρωμα ούζου

Σας έγραψα ήδη για τους μεζέδες της Λέσβου. Δεν μίλησα όμως για τα εξαιρετικά της ούζα. Μικροί και μεγάλοι παραγωγοί προσφέρουν ξεχωριστά προίόντα. Για μένα ασύγκριτα...
Χθες το πρωί είχα τη χαρά να γνωρίσω τη κυρία Μαρία Βαρβαγιάννη (έκτη γενιά της γνωστής οικογένειας ποτοποιών του Πλωμαρίου). Μου έφερε ένα εξαιρετικό λεύκωμα, το "Απόσταγμα ζωής" που μας ξεναγεί με μοναδικό τρόπο στην ιστορία του ούζου και της οικογένειας Βαρβαγιάννη. Από το 1860 ακολουθούν παραδοσιακές μεθόδους, αξιοποιώντας την τοπική παραγωγή του νησιού. Το έργο έρχεται να ολοκληρώσει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται με το "Μουσείο του Ούζου" στο Πλωμάρι.
Τα κείμενα του βιβλίου έχει γράψει ο Δρ Γιώργος Α. Γιαννακόπουλος, οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Γιαννέλου, ενώ την έκδοση έχουν επιμεληθεί οι μοναδικοί Νίκος Κομν. Χατζηγεωργίου και ο Γεώργιος Κ. Κονταδάκης (εκπληκτικό δίδυμο με εξαιρετικές εκδόσεις στο ενεργητικό του)...
Για περισσότερα μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα http://www.barbayanni-ouzo.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: