Διακοπές!

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2008

Οι συνταγές της Τασίας

Ψαρόσουπα

11/2 -2 κιλά ψάρι για βραστό (ροφός)
2 μεγάλα καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια
4-5 μέτριες πατάτες
2-3 κολοκυθάκια
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Χυμός 3 λεμονιών
Αλάτι
Πιπέρι
Σέλινο
8 ποτήρια νερό Μακαρονάδα του ψαρά

200 γρ. Καλαμάρι ψιλοκομμένο
200 γρ. σουπιά ή χταπόδι ψιλοκομμένο
200 γρ. μύδια καθαρισμένα
10-12 μύδια με κέλυφος
2 πιπεροτσίνια (μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές)
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι
Πιπέρι κόκκινο
15 κομμάτια μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
10-12 κυδώνια (αν βρούμε)
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι μεγάλο
2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
1/3 ποτηριού του νερού κονιάκ
2 ποτήρια του νερού τοματάκια ψιλοκομμένα ή 800γρ. ώριμες τομάτες τριμμένες
Λίγος μαϊντανός
700γρ. μακαρόνια
3-4 ποτήρια νερό
Πορτοκαλόγλυκο

1 κιλό φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
700 γρ. νερό
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ψιλοκομμένο
2 φακελάκια (200γρ.) ζελέ πορτοκάλι ή βερίκοκο
1 σφηνάκι Grand Marnier
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
1/3 ποτηριού του νερού κονιάκ
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
800 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Όταν αρχίσει να δένει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια, το χυμό από το λεμόνι και λίγο πριν σβήσουμε το σιρόπι, προσθέτουμε το κονιάκ.
Για το γλυκό
Στα 350γρ. νερό βάζουμε να βράσει το ζελέ, στα υπόλοιπα 350γρ. κρύου νερού λιώνουμε το κορν φλάουερ. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα για να μη σβολιάσει το μίγμα. Όταν το μίγμα πάρει βράση, το γλυκό είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε μια φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες. Το σερβίρουμε με μπόλικο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: