Διακοπές!

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Στη Χίο...

Πήγα πριν από λίγες μέρες στη Χίο. Μέσα σε όλη τη ζοφερή ατμόσφαιρα των ημερών, συμβαίνουν και μερικά αισιόδοξα πράγματα. Στις φυλακές της Χίου, άρχισε να λειτουργεί τμήμα του προγράμματος Οδυσσέας για την εκμάθηση ελληνικών. Οι πρώτοι δεκαέξι μαθητές θα μάθουν ελλληνικά...Όπως έχει αποδειχθεί από τμήματα που λειτουργούν στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών, η γνώση της γλώσσας παίζει καθοριστικό ρόλο στην επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία. Όπως αναφέρθηκε, ενώ το 80% των κρατουμένων δυο μήνες μετά την αποφυλάκιση επιστρέφει στη φυλακή (!), από όσες παρακολουθούν το πρόγραμμα το 70% δεν επιστρέφει ποτέ!
Για τα τι και τα πως μπορείτε να διαβάσετε σχετική ανάρτηση στο μπλογκ του προγράμματος Οδυσσέας

Είναι απίστευτο, ότι παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος Οδυσσέας είναι εξασφαλισμένη από ευρωπαϊκά κονδύλια, το υπουργείο Παιδείας (και Διά Βίου ...Μάθησης)ετοιμάζεται να το κέισει παρά τη μεγάλη προσφορά του, αλλά και τις σημαντικές ανάγκες που καλύπτει σε όλους τους νομούς της χώρας.
Για να μη μιλήσουμε για τους δεκάδες ανθρώπους που θα βρεθούν στην ανεργία...
Διαβάστε μερικές μαρτυρίες από:

-Τη Χίο
-Την Ξάνθη
-Την Ιεράπετρα
-Την Αλεξανδρούπολη

Είναι για γέλια οι συσκέψεις του πρωθυπουργού για την απορρόφηση των ΕΣΠΑ την ίδια στιγμή που το υπουργείο Παιδείας πετάει τα κονδύλια και τους ανθρώπους από το παράθυρο... Ήδη από χθες δεκάδες συνάδελφοι που εργάζονταν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) βρέθηκαν στο δρόμο, ελέω Άννας Διαμαντοπούλου...
Να ...συγχαρούμε όσους συμμετέχουν στο έγκλημα!

1 σχόλιο:

Valle Clarós είπε...

Buenas tardes, Sr. Costas
http://iteanet.blogspot.com/2010/10/blog-post_13.html#uds-search-results
La imagen, es una de mis obras.
Saludos cordiales.
Valle Clarós Lloret-España.