Διακοπές!

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Νέα επιτυχία της Διαμαντοπούλου: Στον αέρα οι Πανελλήνιες εξετάσεις, λόγω ...έλλειψης χαρτιού

Ενώ η αυτουργός Παραπαιδείας Άννα ΔΝΤπουλου ασχολείται με την ...σωτηρία της χώρας και με το πως δεν θα γίνουν εκλογές, ενώ μοιράζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για συμβούλους και κουρτίνες, προφανώς δεν βρίσκει το χρόνο να ασχοληθεί με δευτερεύοντα θέματα, όπως η προμήθεια του απαραίτητου υλικού για να γίνουν οι εξετάσεις. Έτσι μετά την επιτυχία με τα σχολικά βιβλία, έρχεται τώρα να ολοκληρώσει το έργο της, πριν επιτέλους γίνουν οι εκλογές και σωθεί η Παιδεία από τα νύχια της...

Διαβάζω και ακόμη κι εγώ που έχω ζήσει στο πετσί μου τι εστί Διαμαντοπούλου (μοναδικός συνδυαμός αναλγησίας, αμετροέπειας και ανικανότητας), μένω άναυδος:

“Στον αέρα” οι πανελλαδικές εξετάσεις – Εμπλοκή με τα τετράδια και τη γραφική ύληΌσο και αν ακούγεται απίστευτο οι πανελλαδικές κινδυνεύουν να μείνουν ... χωρίς χαρτί. Όπως και στην περίπτωση των βιβλίων που έφτασαν Χριστούγεννα και ακόμη τυπωνόταν έτσι και τώρα υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση.Ήδη έχουν παρέλθει οι προθεσμίες κατά τις οποίες το υπουργείο θα πρέπει να δώσει την εντολή για το τύπωμα των τετραδίων στα οποία γράφουν τα παιδιά εξετάσεις.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ υπάρχει χαρτί για τα εσωτερικά φύλλα, περίπου δύο τόνοι, δεν υπάρχει το χαρτί για τα εξώφυλλα όπου οι μαθητές αναγράφουν τα στοιχεία τους και οι διορθωτές τη βαθμολογία.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλημα και με τα άλλα αναλώσιμα όπως οι ταινίες επικάλυψης των στοιχείων, αλλά και οι φάκελοι.

Ο σχετικός διαγωνισμός που έγινε και ήταν μειοδοτικός ναυάγησε και τώρα ουσιαστικά είναι όλα στον αέρα.

Ο οργανισμός έκδοσης των βιβλίων ουσιαστικά βάζει λουκέτο στο τέλος του μήνα και έτσι δεν υπάρχει καν το περυσινό δίχτυ ασφαλείας.

Με τον χρόνο να πιέζει η απάντηση από το υπουργείο ήταν μια ακόμη ... σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: