Διακοπές!

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

12 Εγκλήματα στα Πετράλωνα!



50 χρόνια «Καστελλιώτικα Νέα»-
12…Εγκλήματα!


Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της εφημερίδας, ο Προοδευτικός Σύλλογος "Τα Καστέλλια" και η εφημερίδα "Καστελλιώτικα Νέα" σας καλούν τη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Καφενείο Περιβολάκι  στα Πετράλωνα, στην παρουσίαση του βιβλίου "Έγκλημα στο χωριό" που περιλαμβάνει 12 βραβευμένες ιστορίες που ξεχώρισαν στο Β Διαγωνισμό Διηγήματος "Στέλιος Ξεφλούδας"

Ψάχνοντας τους …ενόχους των 12 εγκλημάτων θα κουβεντιάσουμε και θα πιούμε κρασί και τσιπουράκι με τους εκλεκτούς μεζέδες που ετοιμάζει πάντα με μεράκι η ομάδα του Καφενείου.

Παράλληλα θα ακούσουμε τις δικές σας ιδέες και προτάσεις για το επόμενο θέμα του Διαγωνισμού Διηγήματος

Καφενείο Περιβολάκι (Αθηναίου 7, Πλατεία Ηούς, Κάτω Πετράλωνα - τηλ. 2130237687 –δυο βήματα από τον Ηλεκτρικό)



Λίγα λόγια για τον Διαγωνισμό Διηγήματος

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Τα Καστέλλια, πέρα από την πλούσια δράση του εκδίδει και την εφημερίδα Καστελλιώτικα Νέα ανελλιπώς από το 1963.

Από τις προτεραιότητες του Συλλόγου και της εφημερίδας ήταν πάντοτε η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής μας, που δυστυχώς ζει κάτω από τη σκιά των μεταλλευτικών εταιριών. Τα πλούσια κοιτάσματα βωξίτη και η ληστρική τους εκμετάλλευση, έχουν οδηγήσει τη Φωκίδα σε μαρασμό, ενώ στα απάτητα βουνά της η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια…

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών του παρεμβάσεων ο Σύλλογος θεσμοθέτησε το 2010 το διαγωνισμό διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας.
Στόχοι του διαγωνισμού είναι να προβληθεί το έργο του Καστελλιώτη δημιουργού που θεωρείται ο εισηγητής του εσωτερικού μονολόγου στην Ελληνική λογοτεχνία και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων  συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο.

-Τα βραβευμένα διηγήματα του Α Διαγωνισμού με θέμα «Επιστροφή στο χωριό» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Α/Συνέχεια

-Τα βραβευμένα διηγήματα του Β Διαγωνισμού με θέμα «Έγκλημα στο χωριό» κυκλοφορούν σε e-book από την openbook ελεύθερα στο διαδίκτυο: http://www.openbook.gr/2013/01/xefloudas_ebook.html

-Τον προσεχή Δεκέμβριο σε ειδική τελετή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του Γ Διαγωνισμού που είχε το θέμα «Καπνός»

Δεν υπάρχουν σχόλια: