Διακοπές!

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ο Παπαπαρασκευάς στην Αθήνα!!!

Όποτε τύχει να με κεράσουν καριόκα αρνιέμαι... Θα μου πέιτε τι λέω τώρα. Πώς μου ήρθε να μιλάω για καριόκες; Αφήστε με να ολοκληρώσω, παρακαλώ, που λένε κι οι διάφοροι πολιτικοί στα τηλε-παράθυρα...
Λοιπόν. Αν έχεις πάει στη Ξάνθη ή αν έχεις καλούς φίλους στην Ξάνθη κι έχεις δοκιμάσει τις καριόκες του Παπαπαρασευά, τότε ό,τι και αν σου δώσουν σου φαίνεται άνοστο. Τρομερή σοκολάτα, μπόλικα καρύδια, λεπτή όπως πρέπει κι όχι φορτωμένη με διάφορα διογκωτικά, δημιουργεί μια ευδαιμονία από την πρώτη δαγκωματιά...
Στις παλιές καλές εποχές γυρίζοντας ντοκιμαντέρ για τη Θράκη, βρέθηκα στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου και δείξαμε πως γίνεται η καριόκα και το σαραγλί (η δεύτερη φοβερή σπεσιαλιτέ).
Βλέπετε ο Παπαπαρασεκυάς είναι ο εφευρέτης της καριόκας, αλλά από το 1926 που ξεκίνησε το ταξίδι της γεύσης από την αρχόντισσα της Θράκης έχει διαπρέψει και σε άλλα γλυκά (το "ανώμαλο", οι κουραμπιέδες του αξεπέραστοι)...
Μόλις έμαθα ότι ανοίγει στη Γλυφάδα χάρηκα, αλλά και λυπήθηκα. Χάθηκε να ανοίξετε ένα μαγαζί κάπου Χαλάνδρι ή Αγία Παρασεκυή; Θα με κάνετε να τρέχω στα Νότια για καριόκες;;;; (ελπίζω να τους έχουμε κι εδώ σύντομα!)

Τέλος πάντων. Όπως καταλαβαίνετε, το ερχόμενο Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 7.30 μμ θα είμαι από τους πρώτους που θα τρέξουν στα εγκαίνια του εν Αθήναις καταστήματος (Α.Παπανδρεόυ 13, Γλυφάδα)

Να σημειώσω ότι αυτά που γράφω δεν είναι διαφήμιση αλλά απλώς η εκδήλωση χαράς ενός καριοκομανούς. Ελπίζω να με συγχωρήσετε που ασχολούμαι με γλυκά. Τα προτέινω και για τα παιδιά αντί διαφόρων συσκευασμένων αηδιών με άγνωστη σύνθεση:

Έπρεπε αν δείτε τι γινόταν όταν κάναμε το μοντάζ του ντοικιμαντέρ της Ξάνθης με το ζουμ της κάμερας στη σοκολάτα με τα καρύδια. Ή να είσασταν στο γύρισμα να δείτε με πόσο κόπο κρατηθήκαμε να μην κάνουμε βουτιά!


1 σχόλιο:

Νίκη είπε...

Τι χαρά!!! Έχω περάσει απο την Ξάνθη και έχω γευτεί κι εγώ τα νοστιμότατα γλυκά του Παπαπαρασκευά. Χαίρομαι πολύ που θα τον έχουμε κοντά μας!