Διακοπές!

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Εικόνες της Καθαρής Δευτέρας

Δυο μικρές νεραϊδες του νερού


Μου βγήκε λίγο ...πλάγια, αλλά νομίζω πως αξίζει.


Άγριες βιολέτες στα βράχια


Η γαλήνια θάλασσα. Στο βάθος χιονισμένη η Εύβοια


...Και όλα αυτά την Καθαρή Δευτέρα στο Πόρτο Ράφτη. Λίγη ανοιξιάτικη ομορφιά με υπόσχεση καλοκαιριού σε μια ακόμη γκρίζα και βροχερή Αθηναϊκή μέρα. Η ομορφιά είναι τόσο κοντά. Κι όμως την προσπερνάμε τόσο αδιάφορα (όταν δεν την καταστρέφουμε). Οι βάνδαλοι επισκέπτες του καλοκαιριού, χωρίς ίχνος ευαισθησίας γαι το περιβάλλον και τον κόσμο γύρω τους, θα γεμίσουν τα βράχια με σκουπίδια και αποτσίγαρα... Τα καράβια που περνάνε από το Νότιο Ευβοϊκό θα ρίξουν τα σκουπίδια τους στη θάλασσα... Οι τοπικοί άρχοντες θα προτιμήσουν τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Τα λατομεία του Μαρκόπουλου φαντάζομαι θα συνεχίσουν να λειτουργούν σκορπώντας το θανατηφόρο νέφος τους... Ο Ασωπός θα συνεχίσει αν τρέχει γεμάτος τοξικά απόβλητα. Ο Δήμος Μαρκόπουλου θα συνεχίσει να θησαυρίζει αναγκάζοντας τον κόσμο να πληρώνει στη δημοτική πλαζ (δεν είναι παράνομο να περιφράζεις παραλίες;)
Μα όλα αυτά τα ξεχνάς κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο, με τους καλούς φίλους από το Πόρτο Ράφτη, τη δροσερή ρετσίνα και τους μεζέδες που φτιάξαμε ο καθένας και τους μοιραστήκαμε.
Με τη βόλτα πλάι στη θάλασσα, τον μικρό που γλυκοκοιμήθηκε (και δεν σας τον δείχνω σε φωτογραφία), το μεγάλο που με κέρδισε στο ποδόσφαιρο, αφού πρώτα εξαφανίστηκε με τους φίλους του που έστειλαν ψηλά το χαρταετό τους και φυσικά την κόρη -ροζ νεραϊδα με το τσαχπίνικο χαμόγελο της...

7 σχόλια:

jacki είπε...

Τι όμορφες οι μικρές νεράιδες.. Κοντά στο υγρό στοιχείο.. πρέπει να ήταν πολύ όμορφα.

Σταλαγματιά είπε...

Υπέροχες οι φωτογραφίες.
Τις λάτρεψα τις μικρές νεράιδες σου!!
Να σου ζήσουν και να περνάτε πάντα τόσο όμορφες στιγμές!!
Στην άνοιξη λοιπόν και τον ήλιο!!!

Καλημέρα

kostasst είπε...

Είναι η κόρη μου με τη φίλη της. Χωρίς συνεννόηση διάλεξαν τις ίδιες στολές σε διαφορετικά χρώματα. Η δική μου ροζ, η φίλη της γαλάζιο...
Την καλημέρα μου

korinoskilo είπε...

γλυκυτατες ..... σαν να ειναι βγαλεμενες απο παραμυθι ...

οσο για τις βρομιες στις παραλιες ... ποσο ακομη 8α χρειαστει να μαθουμε να περνουμε μαζι μας τα σκουπιδια μας?..... γιατι δεν εχουν προμηθευτει ολοι το χαρτινο τριγωνακι που μπορεις να σβινεις τα τσιγαρα σου ??
15 σωσιβια και 25 μπρατσακια ξερουν να κουβαλαν μαζι τους ολοι .. ( δεν 8α μιλισω για τα ταπερ με τα φαγητα) μια σακουλα για τα σκουπιδια και ενα χαρτινο τριγωνακι τους βαρενει????

την καλημερα μου

kostasst είπε...

Που να δεις στο Πόρτο Ράφτη. Ο τοπικός σύλλογος έβαλε κουβάδες για τα αποτσίγαρα στην παραλία και οι Ελληνάρες θεριακλήδες, τα πετούσαν δίπλα. Ανάμεσα στα ίδια τα παιδιά τους που έπαιζαν με τα κουβαδάκια!
Καλή σου μέρα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΟΥΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ.ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ.

kostasst είπε...

Καλή σου μέρα. Η κόρη μου και η φίλη της σε ευχαριστούν! Όσο για το περιβάλλον... "Όπου και να ταξιδέψεις η Ελλάδα σε πληγώνει"...