Διακοπές!

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Το Σαββατοκύριακο των Παραμυθιών

...Μετά από ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο, τα κεφάλια μέσα!
Κυκλοφορώ μέσα σε μια παραζάλη από χρώματα και μουσικές...
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Την Πέμπτη η Στεφανία Βελδεμίρη έφτασε στην Αθήνα. Στις αποσκευές της είχε χρώματα, πίνακες και βιβλιαράκια. Χειροποίητα παραμύθια σε τέσσερα χρώματα: Κόκκινο, Κίτρινο, Πορτοκαλί και Άσπρο.Μπήκε λοιπόν στο Στέκι της Αβέρωφ 7Α στο Χαλάνδρι και το μεταμόρφωσε! Οι ζωγραφιές και οι πίνακες το έκαναν "τόπο αλλού".Έτσι το Σαββατόβραδο κάναμε τα εγκαίνια της Παραμυθοέκθεσης σε ένα πολύχρωμο και φωτεινό Στέκι.Φέραμε και διάφορες σπεσιαλιτέ, όπως αυτό το ριζότο με ρεβίθια. Το χουνκιάρ μπαγιεντί της Στεφανίας δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω (καταλαβάινετε τι έγινε μόλις το εμφάνισε!)Τελευταία πινελιά τα κοσμήματα της Μυρτώς, εμπνευσμένα από τα παραμύθια.


Οι Mirror Way έδωσαν τον τόνο, τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια που σιγά -σιγά μας ξεσήκωσαν.Καταλήξαμε να κάνουμε κι εμείς τους τραγουδιστές!Έγινε πραγματικά ένα καταπληκτικό γλέντι.Το άλλο πρωί, ένας Θεός ξέρει πως σηκωθήκαμε να προετοιμάσουμε το χώρο για τα Παραμύθια.
Έγινε κι ένα μπέρδεμα στην ώρα: Κυκλοφορούσαν δυο είδους προσκλήσεις. Μια για τις 11 και μια για τις 12 το πρωί!

Τίποτε δεν μας πτόησε.... Φτιάξαμε ένα κόκκινο τραπέζι με άσπρα ποπ κορν για το Λευκό Παραμύθι, με λεμονάδα για το Κίτρινο, με πορτοκάλια και μανταρίνια για το Πορτοκαλί.Ειδικά όταν ανέλαβε η Θεοδοσία Καραγιάννη να αφηγηθέι το Κίτρινο παραμύθι και ο Αλεχάντρο Ντίαζ να το ντύσει με μουσική, όλα γίναν μαγικά!Στο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν παγωτολίβαδα μαζί με τη Στεφανία.

Τώρα όλοι περιμένουν τη συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: