Διακοπές!

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αχαρνής 2012: Ποιά θα είναι η συνέχεια; Εσύ αποφασίζεις!

Ψηφίζουμε μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι εδώ, στο facebook ή με μέιλ στο stoforos@yahoo.com


Ο Μάνος και ο Βαγγέλης είναι μαθητές της 1ης Γυμνασίου και παρακολουθούν τα σεμινάρια της παραμυθοκουζίνας στο Θησείο. Θυμίζω πως από αυτό το Σάββατο (21 Ιανουαρίου)θα είμαστε εκεί στις 12 και θα σας περιμένουμε για να φτιάξουμε μαζί τα παραμύθια μας. Το σεμιναριο-παιχνίδι μας απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών. Μόνο γι' αυτή τη φορά θα είναι μαζί μας και η Στεφανία Βελδεμίρη...
(Για περισσότερες πληροφορίες: Τέχνης Βήματα -Ηρακλειδών 54, τηλ: (210) 522 9339 info@texnisvimata.gr)

Όμως να που ...ξέχασα τι πήγαινα να πω. Ο Μάνος και ο Βαγγέλης είχαν από μια καλή ιδέα για τη συνέχεια της ιστορίας "Αχαρνής 2012", οπότε τις αντιγράφω και τις θέτω σε ψηφοφορία:

Ψηφίζετε Α για την πρώτη εκδοχή και Β όσοι προτιμάτε τη δεύτερη. Θα ακολουθήσουμε όποια ψηφιστεί από τους περισσότερους μέχρι την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι! Για ...ευνόητους λόγους δεν αναφέρω ποιός σκέφτηκε τι.
Το παραμύθι με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 5μμ στο Καλλιτεχνικό Καφενείο Αχαρνέων (Αθ. Χείλιου 16). Η είσοδος είναι ελεύθερη

Α.
"Ο Δικαιόπολις ήταν ιδιοκτήτης του Καφενείου στις Αχαρνές, όμως ο ύπουλος, κακός και μοχθηρός Λάμαχος -ο μυστικός υποψήφιος αγοραστής- είχε βάλει στο μάτι το μαγαζί και ήθελε να τον συκοφαντήσει για να το πάρει... Ο Δικαιόπολις όμως τα πήγαινε πολύ καλά και έτσι ο μυστικός αγοραστής έπρεπε να κάνει κάτι γι' αυτό.
Πήρε λοιπόν ένα φακελάκι με δηλητήριο και το έριξε κρυφά στον καφέ ενός πελάτη. Μόλις ο πελάτης ήπιε το ρόφημά του, έπεσε κάτω από την καρέκλα ζαλισμένος. Τότε ο Δικαιόπολις έτρεξε για βοήθεια. Με ένα ειδικό γιατρικό επανέφερε τον πελάτη του στη ζωή. Εκείνος όχι μόνο τον ευχαρίστησε, αλλά έλεγε παντού τα καλύτερα λόγια, διαφημίζοντας το Καφενείο. Από τότε η πλατεία αυξήθηκε, αλλά ο ύπουλος Λάμαχος δεν το έβαλε κάτω!"


Β.
"Στο κέντρο των Αχαρνών υπήρχε ένα καφενείο. Ιδιοκτήτες του ήταν ο Δικαιόπολις και ο αδερφός του ο Αμφίθεος. Ο πατέρας τους ήταν ο Λάμαχος. Τα δυο αδέρφια μάλωναν γιατί ο Αμφίθεος καθόταν όλη μέρα και δεν βοηθούσε στο μαγαζί. Στο καφενείο χρειάζονταν πιάτα και κούπες και ο Δικαιόπολις ήξερε μια κυρία στο δάσος που έφτιαχνε μόνη της διάφορα κεραμικά και τα διακοσμούσε καταπληκτικά. Πήγε και τη βρήκε και της παρήγγειλε πιάτα, κούπες, φλιτζάνια και τσαγιέρες. Εκείνη του είπε πως θα του τα χάριζε αν της έλεγε την ιστορία του. Αυτός της μίλησε για τον αδερφό του που δεν δούλευε και τον έβαζε να κάνει όλες τις δουλειές.
Εκείνη του έδωσε αυτά που χρειαζόταν κι ακόμη του χάρισε ένα μαγικό κασετόφωνο. Είχε μια μουσική που όποιος την άκουγε γινόταν ευγενικός και έκανε ό,τι του έλεγες.
Ο Δικαιόπολις πήγε στον αδερφό του και τον ανάγκασε να ακούσει την μουσική. Εκείνος έγινε καλός κι ευγενικός και μοιραζόταν μαζί του τα πάντα. Όμως τίποτε δεν είχε τελειώσει γιατί..."

7 σχόλια:

mandarini είπε...

το B!

kostasst είπε...

Πρώτη ψήφος: Κατοχυρώθηκε!!!!

kostasst είπε...

...κατακυρώθηκε ήθελα να πω!

Στεφανία Βελδεμίρη είπε...

το Β γιατί θέλω να βάλω στον Τάσο να ακούσει το μαγικό κασετόφωνο μπου χα χα (σατανικό γέλιο)

kostasst είπε...

Σε έπιασα! Διπλοψήφισες!!!!

kostasst είπε...

Για τον ίδιο λόγο ο Τάσος θα ψηφίσει το Α

Metaxia είπε...

το Α!!!!!!!!!