Διακοπές!

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Κι όμως υπάρχουν Γερμανοί που είναι ... φίλοι μας!

Αλληλεγγύη στην Ελλάδα είναι προς το συμφέρον όλων μας

της Sahra Wagenknecht*


"Ο αγώνας του ελληνικού λαού είναι ενάντια στην βάρβαρη κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας και την καταστροφή της δημοκρατίας, όλοι μαζί πρέπει να αρνηθούμε να αιμορραγούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι για τα κέρδη των χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

Δεν πρέπει να είναι ο ένας εναντίον του άλλου, η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό όπλο που έχουμε », δήλωσε η Sahra Wagenknecht, αναπληρωτής πρόεδρος της Αριστεράς, αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση για το προγράμμα στην Ελλάδα.

Η Wagenknecht εξηγεί περαιτέρω:
Η μείωση του ήδη χαμηλού ελάχιστου μισθού κατά 20 τοις εκατό, η καταστροφή ακόμη 150.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, η απαίτηση για ένα ξεχωριστό λογαριασμό για τα ελληνικά κρατικά έσοδα, στον οποίο θα έχουν πρόσβαση οι πιστωτές - αυτά είναι εντελώς υπερβολικές αξιώσεις για την Ελλάδα και την οδηγούν εκτός της ευρωζώνης και στην χρεοκοπία.

Αυτή η πολιτική έλλειψης αλληλεγγύης είναι πολύ επικίνδυνη και δεν περιορίζεται στην Ελλάδα: όλο και περισσότερο πολιτικοί από τα κόμματα του CDU / CSU και FDP, καταργούν την γερμανική δημοσιονομική εξίσωση και οι φτωχότερες επαρχίες αναγκάζονται σε αυτόματες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Η αρχή είναι πάντα η ίδια: Να αποσπασθεί η προσοχή από το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και έτσι κράτη, επαρχίες ή επιμέρους εθνικές ομάδες υποκινούμενοι να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου.
Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι να οργανώσουμε την αλληλεγγύη: αντί να δώσουν δισεκατομμύρια για τις τράπεζες και στη συνέχεια να μαζέψουν χρήματα μέσω βάναυσων περικοπών στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι στην Ευρώπη, ώστε να υποχρεωθούν τελικά να πληρώσουν οι κερδοσκόποι των οικονομιών-καζίνο.


*Η Sahra Wagenknecht είναι αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς ατην Γερμανία / Die Linke

Αποκλειστικό βίντεο: Ο Παπαδήμος σε διαπραγματεύσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: