Διακοπές!

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Το μαγικό καπέλο του ΑρλεκίνουΈνα διήμερο δράσεων της eXclusiveHR που θα φέρει τα παιδιά σε επαφή με το αληθινό πνεύμα της Αποκριάς!

H eXclusiveHR προετοίμασε και διοργάνωσε ένα ξεχωριστό διήμερο παιδικών δράσεων για το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στο Secreto Roof (Περσεφόνης 21, Γκάζι) και πρόβλεψη και σκοπός μας για αυτές είναι να μην απασχολήσουν απλά ευχάριστα τα παιδιά για λίγες ώρες αλλά αντίθετα – μα και πάντα μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού – να τα ψυχαγωγήσουν αληθινά, ακόμα και να τα επιμορφώσουν σε ένα βαθμό αλλά φυσικά με έναν τρόπο που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την τυπική και, κακά τα ψέματα, αρκετά κουραστική για εκείνα διδασκαλία του σχολείου.

Η κεντρική ιδέα γύρω από την οποία περιστρέφονται οι δράσεις είναι εκείνη του τσίρκο, αυτού του «μαγικού» χώρου που συνδυάζει το κωμικό και το δραματικό στοιχείο (στο ίδιο μάλιστα πρόσωπο, αυτό του κλόουν) με την υπέρβαση των ανθρωπίνων ορίων (ζογκλέρ και ακροβάτες) και το κίνδυνο και το σασπένς της αναμέτρησης με τα πιο άγρια στοιχεία της φύσης (θηριοδαμαστές). Κάτω λοιπόν από τον γενικό τίτλο Το μαγικό καπέλο του Αρλεκίνου ειδικευμένοι διασκεδαστές και animateurs θα βοηθήσουν τα παιδιά να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν καλύτερα όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία του τσίρκο αλλά και να αντλήσουν από αυτά εμπειρίες, παραστάσεις και συναισθήματα που θα τους είναι χρήσιμα στην τωρινή αλλά και στην μετέπειτα ζωή τους.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου το ξεκίνημα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι με την Μαγική Τράπουλα. Είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι με 21 «τραπουλόχαρτα» που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν η ζωγράφος Στεφανία Βελδεμίρη και ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος ο οποίος και θα είναι παρών για να βοηθήσει τα παιδιά να επινοήσουν ένα δικό τους παραμύθι, να το εικονογραφήσουν και να καταλήξουν στο να φτιάξουν με αυτό ένα όμορφο βιβλιαράκι για κάθε ένα τους. Από τις 14.30 μέχρι και τις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δράση, το show Οι Μαστοράντζες Του Τσίρκο με τον κλόουν Τοτό. Είναι μια πάρα πολύ κεφάτη και διασκεδαστική παράσταση που μυεί τα παιδιά στον κόσμο του τσίρκο με αναρίθμητα ευρήματα και έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Αγγλία, ακόμα και στην Ιαπωνία!

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου αρχίζουμε και πάλι στις 12 το μεσημέρι με το θεατρικό παιχνίδι Η Βαλίτσα Των Εκπλήξεων. Η ομάδα θεατρικής αγωγής Bazinga (Τιτίκα Δημάκη και Ιωάννα Βλαχογιώργου) παρουσιάζει ένα δίωρο πλημμυρισμένο από την ατμόσφαιρα και τη φαντασία του θεάτρου. Ανάμεσα στις δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετάσχουν τα παιδιά είναι η δραματοποιημένη αφήγηση ενός αποκριάτικου πσραμυθιού, η παντομίμα και η κατασκευή μάσκας ενώ η ομαδικότητα της δράσης βοηθάει πολύ στο να αναπτυχθεί η κοινωνικότητα τους. Από τις 14.30 μέχρι τις 17.00 θα επαναληφθεί το show Οι Μαστοράντζες Του Τσίρκο με τον κλόουν Τοτό αλλά φυσικά με αρκετά διαφορετικά ευρήματα σε σχέση με την παράσταση του Σάββατου.

Η τιμή εισόδου για κάθε παιδί είναι πολύ λογική μα και...φιλική (για το πορτοφόλι των γονέων, στους δύσκολους καιρούς της κρίσης που διάγουμε), 20 ευρώ για κάθε μια από τις δύο ημέρες και 30 ευρώ για ολόκληρο το διήμερο. Όσο τα παιδιά τους θα είναι απασχολημένα με τις δράσεις οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το γλυκό τους στον ζεστό και ευχάριστο χώρο του Secreto.

Σας περιμένουμε αυτό το Σαββατοκύριακο κορύφωσης της Αποκριάς όλους, παιδιά και γονείς, για να διασκεδάσουμε αλλά και, γιατί όχι, για να παίξουμε όλοι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: