Διακοπές!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Οι άθλ(ι)οι της Ιφιγένειας Ορφανού: Μια αποκαλυπτική επιστολή


 Παλιός συνάδελφος (μετά από δική του παράκληση δεν δημοσιεύω τα στοιχεία του), μου έστειλε την επιστολή που ακολουθεί και επιβεβαιώνει τις επιπτώσεις που είχε η εφαρμογή της εγκυκλίου της Ιφιγένειας Ορφανού...

"…Σου γράφω με αφορμή τις αδιαφανείς προσλήψεις για την Ομάδα Έργου του "Οδυσσέα".

Αν και δεν συμμετείχα στη διαδικασία αυτή, βίωσα την εφαρμογή των απαράδεκτων προβλέψεων του Οδηγού για τη σύναψη συμβάσεων έργου μέσα από διαδικασίες πρόσληψης συμβασιούχων για διοικητικές θέσεις σε Πανεπιστήμια, στις οποίες συμμετείχα :
 - Ασαφή κριτήρια πρόσληψης,
 -μη δημοσίευση πινάκων κατάταξης υποψηφίων,
-άρνηση των Πανεπιστημίων να απαντήσουν σε γραπτά αιτήματά μου για δικαιολόγηση της απόφασής τους για τους επιτυχόντες.

Είχα ανακαλύψει από τότε τον αδιανόητο αυτό Οδηγό (που μάλιστα στην αρχική του εκδοχή απέκλειε την υποβολή ενστάσεων και έδινε ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια αυθαιρεσίας στους φορείς πρόσληψης!!!) και είχα πραγματικά τρομάξει απ' το νέο πλαίσιο που εισάγει.
 Είχα ενημερώσει προφορικά το Συνήγορο του Πολίτη για την ύπαρξη του Οδηγού αυτού και τις προσλήψεις συμβασιούχων στα Πανεπιστήμια και μου ζήτησαν να υποβάλλω γραπτή προσφυγή.

Δυστυχώς άλλες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν μέχρι τώρα να το κάνω, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω στις προσεχείς ημέρες. Είχα υποψιαστεί φυσικά ότι κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για τις προσλήψεις στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα.
Αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι … Με το πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνεις και εσύ, ξανανοίγει η πόρτα για ξεκάθαρα ρουσφετολογικές προσλήψεις. Ελπίζω εσείς, οι πρώτοι παλιοί συνάδελφοι απ' το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. που υπήρξατε θύματα αυτού του αισχρού Οδηγού, να αντιδράσετε έντονα και με επιμονή.
Όσο με αφορά, όταν θα βγούν προκηρύξεις απ' το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. που με ενδιαφέρουν και εφόσον επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό, είμαι αποφασισμένος να τους πάω μέχρι και στα Δικαστήρια. Ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Προς το παρόν, μαζί με άλλους συμβασιούχους συναδέλφους, συνεχίζουμε την οργανωμένη αντίδρασή μας στην πρόσφατη απόφαση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ για υποχρεωτική υπαγωγή των ωρομίσθιων καθηγητών Σ.Δ.Ε. στον ΟΑΕΕ και έκδοση Α.Π.Υ.
Η απόφαση αυτή έχει οδηγήσει συναδέλφους να αρνηθούν την πρόσληψή τους ή να δουλεύουν για αμοιβές που, συχνά, μόλις καλύπτουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ. 
Ζούμε πραγματικά έναν εργασιακό Μεσαίωνα. Ελπίζω να μας ενημερώνεις για τις εξελίξεις μέσα απ' τα ιστολόγιά σου, που παρακαλουθώ καθημερινά. Να είσαι καλά και εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: