Διακοπές!

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

17 Ιουνίου: Θα ψηφίσουμε με βάση τα σενάρια ή την πραγματικότητα; 1


 

Εκλεκτοί υποψήφιοι: Όταν ο Βορίδης ήταν ...Κασιδιάρης (ο νεαρός με το τσεκούρι)...


Διάβαζα στο Δρόμο του Σαββάτου ένα άρθρο της συναδέλφου Ματίνας Παπαχριστούδη, ίσως την πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση στα γεγονότα που συνέβησαν στο πλατό του ΑΝΤ1. Αντιγράφω ένα απόσπασμα (οι υπογραμμίσεις δικές μου):

"...Ο πολιτικός και μιντιακός κόσμος, αυτός δηλαδή που ζούσε και ζει ακόμη εκτός πραγματικότητας και πραγματικής ζωής, σοκαρίστηκε. Έμεινε έκπληκτος. Ήταν τόση η έκπληξή του που δεν πρόλαβε καν να σκεφθεί αν αυτή αφορούσε την ίδια την επίθεση Κασιδιάρη ή αν πρόκειται για το φαινόμενο που θα επαναλαμβάνεται πλέον συχνά δίπλα τους. Off camera εξάλλου πρόκειται για κανονική πραγματικότητα. Απλώς τα ΜΜΕ είχαν εντολές να μην την εμφανίζουν. Κι όταν το έκαναν χαϊδεύαν τα αυτιά της Χρυσής Αυγής, αποκρύπτοντας εν γνώσει τους πως οι «αγανακτισμένοι» α-πολίτικοι κάτοικοι εναντίον των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, αυτοί που έβγαιναν πρώτη μούρη στον τηλεοπτικό φακό, αναλαμβάνοντας με το έτσι θέλω την εκπροσώπηση μιας άμορφης, καταπιεσμένης μάζας, ήταν Χρυσαυγίτες.  

Το χαστούκι στη Λ.Κανέλλη ήταν το μήνυμα στο κοινό της, από τη Χρυσή Αυγή. Η θέση πως τολμά να τα βάλει με τους πολιτικούς, τους βουλευτές. Να τους χτυπήσει βίαια. Το γεγονός ότι πρόκειται για βουλευτές της Αριστεράς και πως ο Κασιδιάρης και κάθε Κασιδιάρης υποκλίνονται σε άλλες γυναίκες πολιτικούς της δεξιάς, για την άμορφη μάζα, ενταγμένη και εκπαιδευμένη σε όρια και όρους τηλε-δημοκρατίας, είναι μια λεπτομέρεια. Εξαφανισμένη σε νέφη οργής, θυμού, απελπισίας και ανικανότητας πολιτικής σκέψης.

Το δεύτερο επίπεδο είναι η επιλογή του Μέσου για την προβολή του μηνύματος. Η φιλική, μαζική τηλεόραση. Το πλατό, δημόσια, μπροστά στις κάμερες. Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική συζήτηση με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής -δεν είναι δα και πολλοί που μπορούν να αρθρώσουν κατανοητό, εύληπτο λόγο- δεν θα τα κατάφερναν. Πολύ περισσότερο με εκπροσώπους της Αριστεράς που έχουν την ενοχλητική, για τους πολλούς, ικανότητα της ιστορικής μνήμης και την τόλμη της αντιπαράθεσης με τους φασίστες δολοφόνους.

 Ο Κασιδιάρης την περασμένη Πέμπτη έκανε την προεκλογική του συγκέντρωση. Στην πλατεία του ΑΝΤ1, δέρνοντας δυο γυναίκες πολιτικούς. Για τη Χρυσή Αυγή η συγκέντρωσή της ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Όπως δέρνει μετανάστες στο δρόμο, έδειξε -στο κοινό της, τους ψηφοφόρους της- πως μπορεί να δείρει και πολιτικούς. Και αυτό το μήνυμα είναι από το μέλλον του φασισμού. Όχι από το παρελθόν του...."

Λίγες μέρες μετά ο έκπτωτος τηλε-νομάρχης της ΝΔ, υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία στη Βόρεια Ελλάδα, δήλωνε πως η Χρυσή Αυγή ανήκει στην οικογένεια!!!

"...«Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες. Συμπλήρωσε ότι το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ και αυτό συνάγεται από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις «αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις» προς τη ΝΔ, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή»...
Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος βρίσκεται σε συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία...." (Σκάι)

Χθες το βράδυ, τα ...ξαδερφάκια του Ψωμιάδη έδρασαν και στη γειτονιά μου, την Αγία Παρασκευή. Μπορείτε να δείτε εδώ τα αποτελέσματα της δράσης τους.

Η ακροδεξιά ατζέντα, η εμφυλιοπολεμική προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας -όπως την κατάντησε ο Σαμαράς, αποδίδει τους καρπούς της... Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα ψηφοδέλτια της είναι γεμάτα από "ξαδερφάκια" της Χρυσής Αυγής: Βορίδης, Άδωνις, Πλεύρης κλπ...  

Ο επικεφαλής της λασπολογίας πρώην Διευθυντής Ειδήσεων του ΑΝΤ1 κύριος Μιχελάκης ανακαλύπτει αλλού τους κινδύνους. Βρίσκει έναν Ιφικράτη, έναν πικραμένο ταξίαρχο, θυμάται τη δίκη της 17Ν για να μας πει πόσο επικίνδυνος είναι ο ...ΣΥΡΙΖΑ.
Το ζήτημα είναι πως όλα όσα λέει είναι σενάρια... Η πραγματικότητα που καλλιεργεί είναι εδώ και είναι ζοφερή...
Τα "ξαδερφάκια" της Χρυσής Αυγής, αν τυχόν βρεθεί στην εξουσία αυτή η Νέα Δημοκρατία (η οποία δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του Καραμανλή), θα δρουν ακόμη πιο ανεξέλεγκτα...
 Ας σκεφτούμε λοιπόν: Θα ψηφίσουμε με βάση τα σενάρια ή την πραγματικότητα.  
Ακόμη και για τους δημοκρατικούς πολίτες που υπήρξαν οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας, η ήττα του Σαμαρά θα είναι ανακούφιση. Θα βοηθήσει να γίνει η ακροδεξιά παρελθόν...

...Συνεχίζεται με θέματα οικονομικών και διαφάνειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: