Διακοπές!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Δια Βίου Μάθηση σε Φιλοθέη -Ψυχικό




Ο Δήμος Φιλοθέης –Ψυχικού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης –Ψυχικού (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.) σας καλούν στην Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:
«Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο μας», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Ιουνίου στις 7μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δροσίνη & Δρόση, Ψυχικό)

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος Φιλοθέης –Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης.

Σύμφωνα με το νέο νόμο που αφορά στη Διά Βίου Μάθηση και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις για επιμορφωτικά προγράμματα προς τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης ώστε με τη σύμπραξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης να προχωρήσουν στην υλοποίηση τους.

Πέρα από τα μεγάλα οφέλη που θα υπάρξουν για τους δημότες -αφού θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε μια μεγάλη σειρά γνωστικών αντικειμένων- οι Δήμοι που θα δημιουργήσουν Κέντρα Διά Βίου Μάθησης εξασφαλίζουν τη ροή ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενώ σε μια περίοδο δύσκολη όπως αυτή που διανύει η χώρα μας εξασφαλίζουν και δεκάδες θέσεις εργασίας.

Ο Δήμος Φιλοθέης –Ψυχικού θέλοντας να επιτύχει τα μέγιστα δυνατά οφέλη προετοιμάζεται κατάλληλα, ώστε στην περιοχή του Δήμου να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα, που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο  Έρευνα Εκπαιδευτικών Αναγκών των κατοίκων Φιλοθέης –Ψυχικού. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, από τον συντονιστή του προγράμματος δημοσιογράφο & συγγραφέα Κώστα Στοφόρο.

Ο κ. Αντώνης Σολδάτος, εκπαιδευτής ενηλίκων, θα αναφερθεί στα θέματα Διά Βίου Μάθησης, εξηγώντας τη σημασία που έχει η εκπαίδευση ενηλίκων που αποτελεί και σημαντική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την τελευταία πενταετία.

Θα δοθεί η δυνατότητα για ενημέρωση πάνω στα προγράμματα, αλλά και για τη συμπλήρωση αιτήσεων συμμετοχής.

Η προετοιμασία του Δήμου θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου με τη συγκέντρωση αιτήσεων για την παρακολούθηση τμημάτων Διά Βίου Μάθησης σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων.

Παράλληλα στις 23-24 Ιουνίου και στις 30 Ιουνίου -1 Ιουλίου, πραγματοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών, διαρκείας 25 ωρών.


Πληροφορίες: τηλ.: 210-6834550/ 6834448

Δεν υπάρχουν σχόλια: