Διακοπές!

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Βραδιά τζαζ: Across the universe στο ... Πόρτο Ράφτη


Images of broken light
Which dance before me like a million eyes
They call me on and on across the universe

Thoughts meander like a restless wind
Inside a letter box
They tumble blindly as they make their way
Across the universe 


Beatles,  Across the universe (μια εκπληκτική διασκευή του τραγουδιού αυτού, έδωσε και τον τίτλο στην εκδήλωση)

Μετά από κάτι πάρτι που πιο πολύ είχαν σχέση με ...ηχορρύπανση παρά με μουσική, ο Δήμος Μαρκόπουλου μας επεφύλαξε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη το περασμένο Σάββατο. Μια μαγική βραδιά με τζαζ πλάι στη θάλασσα, στη Δημοτική Πλαζ του Αυλακίου, με τον Δημήτρη Βασιλάκη και το κουαρτέτο του.
"Στη συναυλία παρουσιάστηκαν κομμάτια από την βραβευμένη δισκογραφία στην ιστορική Candid Records, αγαπημένα standards της τζαζ και νέο υλικό, με ένα σύνολο από κορυφαίους Έλληνες μουσικούς της τζαζ.
Το πρόγραμμα αυτό, με τίτλο Daedalus ProjectAcross The Universeπαρουσιάστηκε πρόσφατα στο Ronnie Scotts Club στο Λονδίνο, στα πλαίσια του London Jazz Festival 2012 και στο πιο σημαντικό χώρο της τζαζ στις ΗΠΑ στο Lincoln Center: Dizzys Club Coca Cola Jazz At The Lincoln Center, στις 8 Απριλίου 2013..."
Πολύς κόσμος, ζεστή ατμόσφαιρα, εξαιρετικές διασκευές και μια μαγική φωνή: Η Τζένη Καπάνταη, που δικαίως καταχειροκροτήθηκε.


Μακάρι να μπορούσαμε να παντρέψουμε τις βραδιές παραμυθιού με αυτή την όμορφη μουσική...


Μια γεύση από τη δουλειά του Δημήτρη Βασιλάκη, που όπως έμαθα έχει κυριολεκτικά μεταμοεφώσει και τη Φιλαρμονική του Δήμου Μαρκόπουλου, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: