Διακοπές!

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Από τα 4 δισεκατομμύρια που κλέβουν από τους εργαζόμενους, τα 2 1/2 πηγαίνουν για τις φρεγάτες του Σαρκοζί!

Πέρα από την αυτονόητη για κάθε Έλληνα συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε, όπως αυτή που μου ήρθε από την Κίνηση για ένα κόσμο χωρίς πολέμους και χωρίς βία:

Οι αόρατοι...

...είναι οι άνθρωποι που δε φαίνονται, δεν ακούγονται, δε λαμβάνονται υπ' όψην
Ειναι η σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 στις 15.00 -Έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Ζητούμε:
- μείωση των αμυντικών δαπανών
- αύξηση των δημοσίων δαπανών για υγεία και παιδεία
- απεξάρτηση από το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον εισαγώμενο ηλεκτρισμό, επένδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)

Και τη Κυριακή 14 Μαρτίου...

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΡΑΤΟΙ!! Αντιδρούμε ειρηνικά & μηβίαια,
Ζητούμε όλοι μαζί τη μείωση των αμυντικών δαπανών τώρα!
Να κόψουμε τις φρεγάτες και όχι τους μισθούς...


ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ:

ΑΓΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, για μια ακόμη φορά, θυσιάζονται στο βωμό της λεγόμενης οικονομικής κρίσης δημιουργημένης από τους άπληστους οικονομικούς κύκλους και από την ανευθυνότητα της πολιτικής ηγεσίας, την ίδια ακριβώς στιγμή ο αναπληρωτής Υπ. Άμυνας κος Μπεγλίτης επιβεβαίωσε σε δήλωσή του στο «Ρόιτερ» ότι θα προχωρήσει στην προμήθεια 6 γαλλικών φρεγατών για το πολεμικό ναυτικό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΡΚΟΖΙ
Αυτή η δήλωση έγινε την ίδια ώρα που λάμβανε χώρα η συνάντηση του Παπανδρέου με τον Σαρκοζί στο Παρίσι ενώ αναμένονταν οι επίσημες ανακοινώσεις σε κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας!

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ
Αυτή η αγορά πρόκειται για υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως σημείωσε ο κ. Μπεγλίτης. Το 2009 ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ελλάδας-Γαλλίας για την αγορά φρεγατών και σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Tribune, το κόστος της υπολογίζεται σε 2,5 δισ. ευρώ ενώ το συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί εντός του 2010.

ΤΡΙΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Τρίτη στον κόσμο μετά από την Κίνα και την Ινδία σε δαπάνες για την αγορά συμβατικών αμυντικών συστημάτων έρχεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του σουηδικού ινστιτούτου μελετών International Peace Research Institute (Sipri). Διόλου ευκαταφρόνητη επίδοση, αν σκεφθεί κανείς ότι μόνο οι δύο πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου, η Κίνα του 1,3 δισεκ. κατοίκων και η Ινδία του 1 δισεκ. κατοίκων, ξεπερνούν την Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων σε εισαγωγές όπλων!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δαπάνησε το 2004 περίπου 5,2 δισ. δολάρια για την άμυνά της, όσα χρήματα κατέβαλε για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΛΗΝ, ΑΜΥΝΑ ΣΥΝ
Η χώρα μας σύμφωνα με την Έκθεση του ΟΗΕ για την ανθρώπινη ανάπτυξη 2007-8 είναι 83η στον κόσμο σε δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία και 56η σε δαπάνες για την υγεία ενώ σε στρατιωτικές δαπάνες είναι 13η με ποσοστό 4,1% του ΑΕΠ.

ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Τα υψηλό ποσοστό στις αμυντικές δαπάνες αποτελεί κεντρικό πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα για την Ελλάδα, αφαιρεί σημαντικότατους πόρους από την ανάπτυξη και είναι ο κυριότερος συντελεστής επιβάρυνσης του δημόσιου χρέους!
& τέλος, ξέρατε ότι:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ
Η πείνα στον κόσμο θα μπορούσε να ΛΥΘΕΙ με το 10% των δαπανών για εξοπλισμούς. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν δίνονταν το 30 ή το 50%, για να καλυτερεύσει η ζωή του κόσμου αντί να δίνεται στην καταστροφή!

Θέλουμε να μάθετε ότι:

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Κόσμος χωρίς πολέμους και βία λέει :
Ας πάψουμε να είμαστε απλοί παρατηρητές σε αυτό το έγκλημα που έχει θύματα τους απλούς πολίτες της Ελλάδας και τελικά όλου του κόσμου.
Ας πάψουμε να είμαστε αφελείς πιστεύοντας ότι οι «κερδοσκόποι» θα δείξουν κοινωνική ευαισθησία.
Έχει φτάσει η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να απαιτήσουμε για εμάς και για όλο τον κόσμο αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.
Ο Κόσμος χωρίς πολέμους & χωρίς βία σας καλεί να αντιδράσουμε & να δράσουμε δημιουργώντας το δικό μας Σχέδιο Β΄ …..!!

Ο Κόσμος χωρίς πολέμους και χωρίς βία απαιτεί:

Τη μείωση των αμυντικών δαπανών τώρα! Αυτή είναι η μαύρη τρύπα της οικονομίας! Ας ξεκινήσουμε από εκεί!
Να πληρωθεί το δημόσιο χρέος, να μεταφερθεί μέρος των αμυντικών δαπανών στις συντάξεις, στην πρόνοια, στην πραγματική οικονομία!
Προσκαλούμε φοιτητές καθώς και αντιπροσώπους και μέλη οργανώσεων, σωματείων, ομάδων, να ενωθείτε μαζί μας για να κάνουμε τις δικές μας μεταρρυθμίσεις!
Ραντεβού από σήμερα κιόλας για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα!

Στις 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, στη πλατεία Μοναστηρακίου είναι το μεγάλο μας ραντεβού!

Δημιουργούμε το σήμα της Ειρήνης, το μεγαλύτερο σήμα όλης της Ευρώπης και διαμαρτυρόμαστε για τη μείωση των αμυντικών δαπανών.
Γιατί με την εξάλειψη των πολέμων βγαίνουμε οριστικά από την ανθρώπινη προϊστορία και κάνουμε ένα τεράστιο βήμα στο δρόμο της εξέλιξης για το είδος μας, δηλαδή τον άνθρωπο!
Η διαφορά ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα είναι η δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια: