Διακοπές!

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Καληνύχτα Φελπς...


Ως Φελπς θα τον θυμάμαι... Θα μου πείτε οι "Επικίνδυνες Αποστολές" ήταν μια αμερικανιά, συχνά ψυχροπολεμική... Όμως -όπως και να το κάνουμε- έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας. Όσο κι αν προσπάθησε ο Τομ Κρουζ να καταστρέψει τη μαγεία, δεν κατάφερε να θολώσει την εικόνα.
Ο Φελπς και η παρέα του έγιναν και αντικείμενο ατέλειωτων παιχνιδιών με το γιο μου. Το έχουμε ακόμη το Playmobil που ονομάσαμε "Φελπς". Τίποτε δεν ήταν ακατόρθωτο για τον ήρωα μας. Καμιά αποστολή αδύνατη. Κι ας ήταν ...επικίνδυνη! Έχω το μουσικό θέμα σε βινύλιο... Σκοπεύω να το ακούσω σήμερα... Πότε πέρασε ο χρόνος;
Είχα πάρει ειδική άδεια ξενυχτιού, όταν ήμουνα μικρός και καθόμασταν οικογενειακώς να δούμε τις "Επικίνδυνες Αποστολές". Τρώγαμε έτοιμες σούπες (ανθυγιεινή απόλαυση) ή πίναμε τσάι που το συνοδεύαμε με ψωμί ψημένο με τυρί.
Λίγες οι διαφημίσεις τότε. Μια μυσταγωγία που ξεκινούσε με το αξέχαστο σήμα της σειράς:

Απολαμβάναμε στην τότε ασπρόμαυρη σιωπή... Δεν ακουγόταν κιχ!
Και τώρα, μεγαλώνουμε, μεγαλώνουμε και οι ήρωες μας, καλοί, κακοί, στραβοί, ανάποδοι μας αφήνουν μόνους σιγά- σιγά.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΕΛΠΣ...

Η είδηση:
Πέθανε ο σταρ των Επικίνδυνων Αποστολών, Πίτερ Γκρέιβς
Σε ηλικία 83 ετών


O Πίτερ Γκρέιβς, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Επικίνδυνες Αποστολές» και αργότερα τον είδαμε σε δύο «αεροπορικές» κωμωδίες, πέθανε στο Λος Άντζελες την Κυριακή. Ήταν 83 ετών.
Ο Γκρέιβς πέθανε από καρδιακή προσβολή έξω από το σπίτι του στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ηθοποιού Σάντι Μπρόκα. Είχε μόλις επιστρέψει από μία έξοδο με την οικογένειά του όταν κατέρρευσε.
Ένας από τους πιο διάσημους ρόλους του ήταν αυτός στις Επικίνδυνες Αποστολές ως Τζον Φέλπς, ο οποίος ηγήθηκε μιας ομάδας ειδικών πρακτόρων που αναλάμβαναν επικίνδυνες - και φαινομενικά αδύνατες – αποστολές. Το πιο νεανικό κοινό μπορεί να τον θυμάται ως ο εκκεντρικός πιλότος στην κωμωδία της δεκαετίας του 1980 Airplane και Airplane II: The Sequel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: