Διακοπές!

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Επιτέλους: Χάλασαν τη φιέστα της Διαμαντοπούλου!


Ομολογώ ότι το διασκέδασα αφάνταστα. Η Άννα -της κενο-τομίας- Διαμαντοπούλου, πήρε αυτό που της άξιζε:
-Η υπουργός που αρνείται να συναντήσει τους Συμβασιούχους του ΙΔΕΚΕ στο οποίο εργάζομαι, που μας κρατάει απλήρωτους χωρίς να βρίσκει ένα λόγο συγγνώμης και συμπαράστασης.
-Η ανάλγητη υπουργός που αδιαφορεί πλήρως για το γεγονός ότι επί ένα χρόνο είμαστε απλήρωτοι
-Η άθλια εκρόσωπος μιας κυβέρνησης που διαλύει μέρα με τη μέρα τη Δωρεάν Παιδεία
-Η υπουργός που ασχολείται με την αυτοπροβολή της και τις φιέστες
-Η πολιτικός που στηρίζουν όλοι οι βαρώνοι των ΜΜΕ

ΒΡΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΗΣ
Στη φιέστα που ετοίμασε με τυμπανοκρρουσίες το Σάββατο, εμφανίστηκε ένας αστάθμητος παράγοντας: Οι ωρομίσθιοι (και επίσης απλήρωτοι) εκπαιδευτικοί που της χάλασαν πλήρως τη σούπα!
Μόνο το σκυλιασμένο ύφος της να δείτε στο βίντεο, τα έχετε δει όλα!
Απολαύστε το:


Το Δελτίο Τύπου των ωρομίθιων εκπαιδευτικών
ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΦΙΕΣΤΕΣ…
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
Βραβείο υποκρισίας και οπλοφορίας  από την κα Διαμαντοπούλου και την ηγεσία του Υπ. Παιδείας έλαβαν οι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που ακύρωσαν τη σημερινή φιέστα του Υπουργείου Παιδείας προβάλοντας τα πραγματικά προβλήματα τη σημερινού σχολείου. Η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Ωρομίσθιων   Εκπαιδευτικών και μόνιμοι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την παρατεταμένη αδιοριστία, την απλήρωτη εργασία χιλιάδων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών εδώ και ένα χρόνο, για τη σύμπτυξη τμημάτων, τις απολύσεις και το κλείσιμο σχολείων. Το Υπουργείο Παιδείας με απίστευτα υποκριτικό τρόπο διοργανώνει φιέστες για το νέο σχολείο…μόνο που το νέο σχολείο είναι παλιό, πέρα και έξω από τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Ξαναγυρίζουμε στους 30 μαθητές ανά τάξη, με περικοπές μισθών και επιδομάτων, με ουσιαστική κατάργηση των μόνιμων διορισμών…, ένα σχέδιο διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.
Οι προθέσεις του  Υπουργείου Παιδείας έγιναν σήμερα ξεκάθαρες, όταν με την ανοχής της ίδιας της Υπουργού, άνθρωποι της προσωπικής της φρουράς της που οπλοφορούσαν, επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς. Με όπλα δε γίνεται διάλογος, κα Διαμαντοπούλου.
Δηλώνουμε απερίφραστα  ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά που μας ανήκουν. Τα μαθήματα, κα Διαμαντοπούλου δίνονται στις τάξεις και στους δρόμους και όχι σε illustration αμφιθέατρα.
Διεκδικούμε:
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο
Κατάργηση της ωρομισθίας και της ελαστικής εργασίας. Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
Καμία κατάργηση του πίνακα προϋπηρεσίας
Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αδιόριστους, ωρομίσθιους, αναπληρωτές -στην αυριανή κοινή  συνέλευση του Συντονιστικού Ωρομισθίων και της Π.Ε.Α.Ε., 6μ.μ., στα γραφεία της ΔΟΕ, (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα)
-στην απογευματινή πορεία της Τρίτης 16/3, 6μ.μ. στα Προπύλαια Πανεπιστημίου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετυχε να είμαι εκει! Δεν είδα επίθεση και μάλιστα ...με όπλα!!! Ακουσα έναν τύπο όμως, δάσκαλος είπε οτι είναι, που είπε το φοβερό : Και επειδή είναι και οι μέρες τέτοιες , ας θυμηθούμε και τον Κολοκοτρώνη που είπε :”φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”!!!
Και πολλές φωνές. Διάλογο δεν ήθελαν, παντως.

kostasst είπε...

Πώς να υπάρξει διάλογος; Εμάς τον αρνείται εδώ και πέντε μήνες! Είμαστε αλήρωτοι ένα χρόνο... Μπορεί να φανταστεί κανείς που μπορεί αν φτάσει η οργή ενός ανθρώπου που τον περιπαίζουν με αυτόν τον τρόπο; Η υπουργός αγνοεί ακόμη και το Συνήγορο του Πολίτη.