Διακοπές!

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Η μικρή και γενναία Ισλανδία δείχνει το δρόμο: Δημοψήφισμα και στην Ελλάδα!

Μπορεί μια μικρή χώρα να αντισταθεί στις θύελλες: Η Ισλανδία απάντάει ΝΑΙ (με 93%!)

Ο ήλιος ανατέλλει από το Βορρά (εμείς έχουμε ξεμείνει με τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ)

...εμείς μείναμε με τα Πράσινα άλογα του Γιωργάκη (είπε στη Μέρκελ ότι θα κάνει και τις Κυκλάδες "πράσινα νησιά": Πριν ή μετά τη θάλασσα που θα φέρει στα Τρίκαλα;)


Ισλανδία : Μικρή αλλά περήφανη χώρα !
Οι πολίτες της επιλέγουν με δημοψηφίσματα και αντιτάσσονται στις πιέσεις των ισχυρών! 'Ετσι νιώθεις την πατρίδα ...!
Κατά της καταβολής αποζημιώσεων στα θύματα της Icesave ψήφισαν οι Ισλανδοί
Απέρριψαν οι Ισλανδοί την καταβολή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημιώσεων προς τους Βρετανούς και τους Ολλανδούς πελάτες της διαδικτυακής τράπεζας Icesave, η οποία κατέρρευσε το 2008.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στη χώρα δείχνουν, με καταμετρημένο περίπου το ένα τρίτο των ψήφων, ότι το 93% τάσσεται κατά των αποζημιώσεων, λιγότερο από το 2% ψήφισαν «ναι» και το υπόλοιπο ποσοστό αφορά άκυρες ψήφους.
Οι 230.000 Ισλανδοί ψηφοφόροι καλούνταν να εγκρίνουν μια συμφωνία για την αποζημίωση της Βρετανίας και της Ολλανδίας, οι οποίες αποζημίωσαν αποταμιευτές στις χώρες τους που έχασαν χρήματα σε on line λογαριασμούς «Icesave» τους οποίους πρότεινε η ισλανδική τράπεζα Landsbanki που πτώχευσε.
Η Ισλανδία χρειάζεται να καταλήξει σε μια συμφωνία με τη Βρετανία και την Ολλανδία για να αποδεσμευτεί η ξένη βοήθεια, την οποία έχει ανάγκη για την ανάκαμψη της οικονομίας της που έχει καταρρεύσει.
Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ δήλωσε πως η κεντροαριστερή κυβέρνησή της θα παραμείνει στην εξουσία μετά την απόρριψη της συμφωνίας που σύνηψε για τη ρύθμιση των χρεών της «Icesave». «Αυτό δεν έχει καμιά επίπτωση στη ζωή της κυβέρνησης. Πρέπει να προχωρήσουμε και να τελειώσουμε τη συζήτηση για την Icesave. Πρέπει να βρούμε μια συμφωνία», δήλωσε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας Οσούρ Σκαρφέτινσον δήλωσε πως η Βρετανία και η Ολλανδία έδειξαν ότι είναι πρόθυμες να συνεχίσουν τις συνομιλίες για τα χρέη της «Icesave».
Ερωτηθείς για την επίδραση που μπορεί να έχει στις συνομιλίες η απόρριψη της συμφωνίας με συντριπτική πλειοψηφία στο δημοψήφισμα, ο υπουργός απάντησε:
«Σίγουρα δεν εξασθενίζει τη θέση μας!»
Φεύγω για Ισλανδία!Σημείωση: Ο δικός μας ο Γιωργάκης γλύφει τους ισχυρούς (8 ευχαριστώ στη Μέρκελ!!!) και μας γυρίζει σε εργασιακό Μεσαίωνα: Αφού είναι τόσο σίγουρος για τη στήριξη γιατί δεν κάνει Δημοψήφισμα;

Εικόνες μαγικές από την Ισλανδία που μας έδωσε κουράγιο...

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.