Διακοπές!

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Προς επαγγελματίες πολιτικούς: Δείτε τι σημαίνει συνέπεια και πραγματικός αγώνας!

Σε εποχές που οι άλλοι διαγκωνίζονται για τις καρέκλες, σε εποχές που ξοδεύονται εκατομμύρια για την εκλογή στη βουλή ή σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο, σε εποχές που προωθείται το άθλιο σχέδιο Καλλικράτης που θα συγκεντρώσει υπερεξουσίες στα χέρια λίγων, μια Κίνηση από το Χαλάνδρι (της οποία έχω την τιμή να είμαι μέλος) δείχνει έναν άλλο δρόμο, μια άλλη πολιτική κουλτούρα. Πρόκειται για την "Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" που δείχνει τι σημαίνει αν τηρείς μια σημαντική προεκλογική υπόσχεση. Διαβάζω:

Πραγματοποιήθηκε και η τρίτη εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων της αντίΣΤαΣΗΣ με τους πολίτες του Χαλανδρίου. Μαρίνα Σμαραγδή και Κώστας Γερολυμάτος οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Πριν από 18 μήνες οι εκλεγμένοι δημοτικοί μας σύμβουλοι, Γιώργος Λιερός και Σίμος Ρούσσος, - υποψήφιος δήμαρχος ο πρώτος και πλειοψηφήσας σύμβουλος ο δεύτερος, - παραχώρησαν τη θέση τους στους δύο επόμενους κατά σειρά σταυροδοσίας, Γρηγόρη Καλομοίρη και Κώστα Ανδριτσόπουλο.
Τώρα οι προαναφερόμενοι παραχωρούν την θέση τους στην Μαρίνα Σμαραγδή και τον Κώστα Γερολυμάτο που θα είναι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι για τους επόμενους μήνες.
Στο διάστημα του χρόνου που πέρασε από τις δημοτικές εκλογές, η παράταξή μας προσπάθησε να παραμείνει συνεπής στα όσα προεκλογικά διακήρυξε. Για την εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων υπενθυμίζουμε το σχετικό εδάφιο προεκλογικής μας ανακοίνωσης:
«Η δημοτική συνεργασία αντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου δηλώνει την αντίθεσή της στο μοντέλο που σήμερα είναι κυρίαρχο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό της παντοδυναμίας του δημάρχου και της γραφειοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Φυσικά η επιλογή του δημάρχου είναι υποχρεωτική από το νόμο. Αυτό δεν επηρεάζει την πίστη μας στη συλλογικότητα. Γι αυτό δεσμευόμαστε στην εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων που θα εκλέξουμε, μέσα από τις ανοικτές συνελεύσεις στις οποίες παίρνουν μέρος όλοι όσοι στηρίζουν τον συνδυασμό μας»
H αντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου προσπάθησε με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις των δημοτικών της συμβούλων, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, να αναδείξει μια ριζικά διαφορετική αντίληψη για την πόλη και τα προβλήματά της όσο και για την λειτουργία της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης. Έξω απ’ το δημοτικό συμβούλιο, προσπάθησε να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, στην ανάπτυξη αντιστάσεων τόσο στις επιλογές της διοίκησης Ζαφειρόπουλου όσο και γενικότερα στην κυβερνητική πολιτική.
Βασικός άξονας λειτουργίας της όλο αυτό το διάστημα, παρέμεινε - και θα παραμείνει - η συλλογική δουλειά των μελών και φίλων της παράταξης. Μέσα από διαδικασίες που εξασφαλίζουν την ισότιμη συμμετοχή όλων και είναι ανοικτές σε όλους.

-Σε μία εποχή, που οι επαγγελματίες παράγοντες της δημόσιας ζωής της πόλης αλλάζουν θέσεις ,απόψεις και παρατάξεις με μόνη τους επιδίωξη την προσωπική τους ανάδειξη.
-Σε μία εποχή που κάποιοι τοπικοί κομματικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν καμία ευθύνη για την άσχημη μορφή που τελικά αυτή η πόλη πήρε.
-Σε μία εποχή που η διάσταση προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων τείνει να γίνει ο απόλυτος κανόνας, η «αντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» έρχεται να επαναβεβαιώσει την πίστη της στη συνεργασία, στην συλλογικότητα και στην ισότιμη δημοκρατική εκπροσώπηση των ιδρυτικών συνιστωσών της στο δημοτικό συμβούλιο.


Οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, αφού τα ανοιχτά μέτωπα στην πόλη είναι πολλά και σοβαρά:εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης και ενδεχόμενη συνένωση του δήμου με γειτονικούς, Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ενδεχόμενη μετεγκατάσταση του υπουργείου Οικονομικών στο χώρο του Νομισματοκοπείου, πάλη για τις επιπτώσεις από τις κεραίες κινητής και την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου του δήμου σε κοινόχρηστους χώρους, προστασία της Ρεματιάς από τα σχέδια ανάπτυξης, υπεράσπιση των λιγοστών ελεύθερων χώρων (Δουζένη, Πραπόπουλου, Χατζηκώστα κ.λ.π.) και τόσα άλλα.

Σε αυτή τη νέα περίοδο, σαν αντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου ένα μόνο μπορούμε να εγγυηθούμε. Ότι θα είμαστε πάλι παρόντες με σταθερή μας επιδίωξη και στόχο να φτάσει η φωνή των πολιτών στα όργανα διοίκησης του Δήμου. Με τις θέσεις αιρετών που διαθέτει η παράταξή μας στο Δήμο φιλοδοξία της παρέμβασής μας παραμένει πάντα η ίδια : να δίνεται βήμα έκφρασης σε πολιτικά οργανωμένους και ανεξάρτητους πολίτες, σε μέλη συλλογικοτήτων και κινημάτων.
ΑντίΣΤαΣΗ με τους πολίτες του Χαλανδρίου, Μάρτιος 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: