Διακοπές!

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Όλοι στους Δρόμους! (αλλά πάρτε και το Δρόμο...)

Το σημαντικό είναι να απεργήσουμε και να βγούμε όλοι στους δρόμους. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης οδηγούν τους εργαζόμενους στο... Μεσαίωνα. Δεν πρέπει να περάσει κανένα μέτρο γιατί μας βλέπω να γυρνάμε στην εβδομάδα των έξι ημερών και στην εργασία των 12ωρών.
Πάντως αν αναρωτιόσαστε γιατί μέσα στο γενικό χαμό βγήκε και η Διαμαντοπούλου να πουλήσει τα φούμαρά της για το "νέο σχολείο", θα σας πω μια λέξη: Microsoft. Πολλά και αποκαλυπτικά θα διαβάσετε στο Δρόμο του Σαββάτου -το θέμα που είχα υποσχεθεί να παρουσιάσω στο μπλογκ, το ετοίμασα για την εφημερίδα.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργός Παιδείας πριν παρουσιάσει τα περί ψηφιακών τάξεων στο υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε τις προθέσεις της στη Microsoft (!!!!). Παρέα της και ο Κλουζοχοΐδης που δήλωσε στα ίδια αφεντικά ότι:
"Στόχος μας είναι, μέσα από την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες να αλλάξουμε την κουλτούρα του management τόσο στα Σώματα Ασφαλείας όσο και στη Δημόσια Διοίκηση..." (Προφανώς με προϊόντα Microsoft).
Ας μην πω όμως περισσότερα. Στο ρεπορτάζ στο Δρόμο, πέρα από τα ζητήματα της διαπλοκής θα δείτε και πως συνεργάζονται αρμονικά εξουσία και ΜΜΕ για να κατασκευάσουν μια ψεύτικη είδηση. Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζονται στην εφημερίδα είναι αδιάσειστα!
Όμως δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος για να διαβάσετε το Δρόμο.

Ο Δρόμος -όχι που να το παινευτούμε- γίνεται όλο και καλύτερος. Το φύλο του Σαββάτου έχει πληθώρα σημαντικών και αποκλειστικών θεμάτων. Στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, μια εφημερίδα σαν κι αυτή είναι απολύτως απαραίτητη!
Αύριο, Σάββατο 06/03, πάρτε τον «δρόμο»
Διαβάστε:

Να υπηρετήσουμε τις κοινωνικές ανάγκες, του Μουμία Αμπού Τζαμάλ. Αποκλειστικά για τον «δρόμο», μέσα από την πτέρυγα θανατοποινιτών των φυλακών των ΗΠΑ.
·Συνέντευξη της Κωνσταντίνας Κούνεβα, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, στην Ελένη Σωτηρίου και στην Γιώτα Τζανή.
·Πρέπει να κατέβουμε στους δρόμους, συνέντευξη του προέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκι, στον Μιχάλη Σιάχο.
·Το γεωπολιτικό πλαίσιο της κρίσης στην Ελλάδα, του Βαγγέλη Χωραφά.
·Ορατά και αόρατα κινήματα, του Περικλή Κοροβέση.
·Ο χειρότερος εχθρός, του Πέτρου Παπακωνσταντίνου.
·Το μποϊκοτάζ είναι όπλο κατά του απαρτχάιντ του Ισραήλ, Συνέντευξη του Μοχαμάντ Τζαραντάτ, στην Γιώτα Τζανή.
·Τι μπορεί να μάθει κανείς από τις νεκρολογίες, του Μάνου Στεφανίδη.
·Το τέλος της πολιτικής και η υπεράσπιση της δημοκρατίας, του Κώστα Δουζίνα.
·Ο δεκάλογος του καλού φορολογούμενου, του Νίκου Κουνενή.

Ρεπορτάζ:
·Οι μπίζνες του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την Microsoft, του Κώστα Στοφόρου.
·Ποιοι είναι πίσω από τις φασιστικές επιθέσεις στα Χανιά, του Λεωνίδα Σακλαμπάνη και του Μάριου Διονέλλη.



Γράφουν:

Ο Γιάννης Κιμπουρόπουλος, ο Παναγιώτης Μαντάς, η Αριάδνη Αλαβάνου, ο Γιώργος Σαπουνάς, η Τασία Σταματοπούλου, ο Γιώργος Καλαντζόπουλος, η Ματίνα Παπαχριστούδη, η Αναστασία Μαρτσούκα, ο Στάθης Τραχανατζής, ο Γιώργος Κατερίνης, ο Γιώργος Βοϊκλής, ο Νίκος Ρίζος, η Μαίρη Ευθυμιάτου, ο Γιώργος Τσίπρας, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Μαρία Παπαμιχαλοπούλου, ο Χρήστος Πατούχας, ο Γιώργος Ρηγόπουλος, ο Λευτέρης Τηλιγάδας, ο Χρήστος Γιοβανόπουλος, ο Σταμάτης Μαυροειδής, η Έλενα Πατρικίου, ο Μάνος Στεφανίδης, η Μαρία Ξυλούρη, ο Νέστορας Πουλάκος, ο Στέλιος Ελληνιάδης.

Ο «δρόμος» κάθε Σάββατο στα περίπτερα.
Αναζητήστε τον.
Διαδώστε τον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: