Διακοπές!

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

...και στου ΟΓΑ την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

Οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικητές διαφόρων οργανισμών απαξιούν να απαντήσουν στους πολίτες οι οποίοι φορολογούνται για να απολαμβάνουν οι ίδιοι παροχές, μισθούς και επιμίσθια...
Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;
Ως πότε θα καταπατούν τα δικαιωματά μας ανερυθρίαστα χωρίς να νιώθουν καν την ανάγκη να απολογηθούν;
Η επιστολή των τριτέκνων είναι χαρακτηριστική. Φανταζόμαστε πως ο διοικητής θα απαντήσει μέσα στην επόμενη τετραετία...

"Κύριε Διοικητά,
Σε συνέχεια της από 29-9-08 επιστολή μας, επί της οποίας δεν έχετε απαντήσει, διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι συνεχίζετε να προκαλείτε σύγχυση με την ‘’ενημέρωσή’’ σας μέσω των ΜΜΕ, επί του εντύπου με τίτλο ‘’Παροχές, μέτρα και υποστηρικτικές δράσεις για τις τρίτεκνες οικογένειες’’.
Είμασθε αποδέκτες πολλών διαμαρτυριών από γονείς με τρία τέκνα και ζητούν από τους συλλόγους εξηγήσεις για πολλά από τα οποία είναι λάθος γραμμένα ή δεν ισχύουν.
Επανερχόμενοι σας ενημερώνουμε περιληπτικά για την αξία--αντίκρισμα ορισμένων εκ των παροχών:
-Δεν αποδίδεται η πλήρης(100%) μείωση των τελών ταξινομήσεως και μάλιστα στην καλλίτερη περίπτωση αποδίδεται το 50-60% της δικαιούμενης. Επί αυτού είναι ενήμερη η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς όμως κανένα μέχρι τώρα αποτέλεσμα και αναγκαζόμασθε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη.
-Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για το 3ο τέκνο η μητέρα δεν λαμβάνει το ‘’πολυτεκνικό’’ επίδομα αν είναι κάτω των 6 ετών ,στοιχείο που το αποκρύβετε επιμελώς στο έντυπο.
-Ακόμη παρά τις δηλώσεις σας αλλά και του κ. Πρωθυπουργού υπάρχουν τουλάχιστον 15-20000 τρίτεκνες οικογένειες που δεν έχουν λάβει τα αναδρομικά του πολυτεκνικού επιδόματος.
-Μάλλον το γράφετε για αστείο τις προσλήψεις σε ποσοστό 3% από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθότι είναι χωρίς περιεχόμενο.
- Στις προσλήψεις για Μερική απασχόληση με το ποσοστό 10% είναι για πολυτέκνους και τριτέκνους μαζί. Θα καλύπτονται οι θέσεις πρώτα από γονείς με τα περισσότερα από τρία τέκνα και αν υπάρχει κενή θέση από το 10% τότε θα δίδεται σε τρίτεκνο. Οι τρίτεκνοι γονείς δεν περιλαμβάνονται στις προσλήψεις ορισμένου χρόνου.
-Γράφετε για μεταθέσεις όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι μόνο για δημόσιους πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους, ήτοι το 10% περίπου του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων και γι΄αυτό μέχρι τώρα και εσείς δεν εγκρίνετε μεταθέσεις άλλων ειδικοτήτων. Οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί το γνωρίζετε ότι περιφέρονται σε όλη την Ελλάδα ως αναπληρωτές χωρίς δυνατότητα υπηρέτησης κοντά στην οικογένειά τους;
-Όσον αφορά τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα(Προσλήψεις στο δημόσιο τομέα Ν. 2190/1994) το υπάρχον ποσοστό δίνει δυνατότητα μόνο σε μεγάλες πόλεις Αθήνα-Θεσ/νίκη. Δεν ισχύει για κατηγορία ΥΕ και ορισμένου χρόνου προσλήψεις .Επίσης οι προκηρυσσόμενες θέσεις στις πλειονότητα τους είναι λίγες(κάτω από 10),ουσιαστικά δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί έστω και μία θέση. Πέραν του ότι παράτυπα γίνεται περαιτέρω κατηγοριοποίηση και μικραίνει ο αριθμός των θέσεων. Πρόσφατο παράδειγμα μπορείτε φαίνεται στην προκήρυξη για προσλήψεις στο ΙΚΑ.
-Οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι ικανοί για αναπληρωτές
αλλά ανίκανοι να προσλαμβάνονται για τακτικό εκπαιδευτικό προσωπικό;
-Δεν γνωρίζετε ότι ο ΟΕΚ, ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση, δεν αποδίδει το ποσό του δανείου επί της εμπορικής αξίας αλλά επί της αντικειμενικής από τον Μάιο;
-Αναφέρετε ως επίτευγμα την ρύθμιση του πρόσφατου νόμου 3655/2008, για την Κοινωνική Ασφάλιση, που εξήντλησε την αυστηρότητά του στην εργαζόμενη γυναίκα με τρία τέκνα και
άνω;
-Τα ποσοστά για Σχολές ΕΛ.ΑΣ είναι 4% και όχι 12%,Για τις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού 3% αντί για 10%
-Για ποια Ι.Ε.Κ αναφέρεσθε, διότι το Υπουργείο Παιδείας,που επομπτεύει το 90% των υφισταμένων ΙΕΚ, δεν δέχεται τους γονείς και τα τέκνα αυτών ότι τυγχάνουν της αυτής μοριοδοτήσεως και ότι πληρώνουν τα ίδια δίδακτρα με τους γονείς και τέκνα πολυτέκνων. Έτσι εσείς θεωρείτε την ενημέρωση;
-Ούτε τους ενημερώνετε ότι έχουν δικαίωμα ένστασης σε περίπτωση που δεν το θεωρεί μια υπηρεσία κάποιον γονέα ως δικαιούχος παροχών για τριτέκνους.
Σας το τονίσαμε και στην προηγούμενη επιστολή μας η ενημέρωση στην οποία στοχεύατε με την αποστολή αυτού του εντύπου σύγχυση δημιουργεί παρά ενημερώνει.
Παρακαλούμε επιτέλους να δίνετε σωστά στοιχεία και πληροφόρηση στους γονείς με τρία τέκνα και όχι να είναι αφορμή για οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα.
Εκφράζουμε την λύπη μας γι την ενέργειά σας αυτή και ελπίζουμε για μια ακόμη φορά σε μια πραγματική συνεργασία προς όφελος των γονέων με τρία τέκνα και όχι μόνο.
Με εκτίμηση "

Η Υπεύθυνη Συντονισμού της Π.Ε.Α.Τ
Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου
Ο Γεν. Γραμματέας
Σταύρος Πουρτουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: