Διακοπές!

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ναι στο γήπεδο, όχι στο εμπορικό κέντρο!


Είναι πραγματική κατάντια της Ελληνικής κοινωνίας να εναποθέτει τις ελπίδες για προστασία του περιβάλλοντος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ευτυχώς οι δικαστές του -ακόμη- στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και καταφέρνουν να αντιδρούν στις πολυποίκιλες πιέσεις που δέχονται.
Η απόφαση για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι νίκη της δικαιοσύνης εις βάρος των διαπλεκομένων συμφερόντων.
Όλοι όσοι τόλμησαν να αγνοήσουν το όποιο πολιτικό κόστος είναι αξιέπαινοι.
όσο για τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι κρίμα από φιλοι μιας ιστορικής ομάδας να γίνονται "Βωβοί" πολίτες...
Ας πούνε κι αυτοί μαζί μας, "Ναι στο γήπεδο, όχι στο εμπορικό κέντρο!" Οι κάτοικοι του Βοτανικού δεν χρειάζονται άλλο τσιμέντο και αυτοκίνητα...

Αντιγράφω τη σχετική είδηση από το www.in.gr:

"...Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) γνωστοποίησε και επίσημα την απόφαση για αναστολή των έργων στο Βοτανικό.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της επιτροπής των 131 πολιτών που προσέφυγαν στο ΣτΕ, Kώστας Παπαδάκης, δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση, αν και ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σκεπτικό της απόφασης. Οσον αφορά το μέλλον του γηπέδου, εξέφρασε για ακόμα φορά την πεποίθησή του ότι το γήπεδο μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς το εμπορικό κέντρο.
«Βάσει της απόφασης του ΣτΕ σταματούν οι οικοδομικές εργασίες στο εμπορικό κέντρο του Βωβού μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί της έγκρισης ακύρωσης. Αυτή θα δικαστεί στις 6 Μαρτίου και το πότε θα βγει η απόφαση είναι θέμα του Συμβουλίου της Επικρατείας», είπε αρχικά ο κύριος Παπαδάκης και συμπλήρωσε:
«Προφανώς και αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την απόφαση, όταν κερδίσεις μία τέτοια δίκη πάντα δικαιωμένος αισθάνεσαι, με την επιφύλαξη να δούμε και το σκεπτικό πάντα».

Σχετικά με τις πιθανές αντιδράσεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, οι οποίες ήδη έχουν αρχίσει να εξαγγέλλονται, τόνισε: «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι προσβάλλουμε το εμπορικό κέντρο και όχι το γήπεδο, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι με διάλογο και με την λογική θα αποκατασταθούν».

Οσον αφορά το μέλλον του γηπέδου, είπε: «Ασφαλώς και πιστεύουμε ότι το γήπεδο μπορεί να γίνει, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει ο νόμος της διπλής ανάπλασης. Εμείς πάντα αυτό ισχυριζόμασταν, ότι δηλαδή δεν είναι τα δύο έργα αλληλένδετα και η μόνη διαφορά είναι ορισμένα στρέμματα που έχουν μεταβιβαστεί από τον Βωβό στον Δήμο Αθηναίων και πάνω σε αυτά θα χτιστεί το γήπεδο, η γνωστή ιστορία είναι η εισφορά σε γη.
»Στη χειρότερη περίπτωση για την πλευρά τη δική μας θα πρέπει να αποζημιωθεί για μία έκταση 14 στρεμμάτων ο Βωβός και να ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου».

Από τη στιγμή βέβαια που το ΣτΕ σταμάτησε τις εργασίες, ίσως δεν μπορέσει να προχωρήσει ο νόμος της διπλής ανάπλασης, καθώς τόσο η πλευρά του Παναθηναϊκού όσο και αυτή του Δήμου Αθηναίων έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι γήπεδο και εμπορικό συνδέονται.
Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστούν αλλαγές στον νόμο, με τον δικηγόρο όμως να τονίζει: «Και να χρειαστεί να γίνει αλλαγή στον νόμο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα διαδικασία. Ούτως ή άλλως δεν έχει εκδοθεί καν άδεια οικοδόμησης για το γήπεδο, ακόμα είναι στο στάδιο το προπαρασκευαστικό και δεν καθυστερεί από αυτή τη διαδικασία, οπότε υπάρχει ο χρόνος».

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των δύο πλευρών, κατέληξε: «Η απόφαση του ΣτΕ δεν επιδέχεται έφεση, είναι τελευταίο βαθμού δικαστήριο, δεν υπάρχει κάτι πέρα από αυτό. Δεδομένου λοιπόν ότι δεν μπορεί να γίνει έφεση, δεν ξέρω πως θα κινηθεί η άλλη πλευρά, περιμένουμε και εμείς να δούμε»..."
(Πηγή in.gr)

"Βαζελοκατάσταση"Στο blog με το χαρακτηριστικό όνομα "βαζελοκατάσταση", σημειώνεται με έντονο τρόπο:

"...Αν ο Βωβός θέλει να κονομήσει με όχημα τον Παναθηναϊκό είναι κατ΄αρχήν δικαίωμά του. Αν παραβιάζει τους νόμους του κράτους παύει να είναι δικαίωμά του. Κι αν αγοράστηκαν εκτάσεις με μόνο σκοπό το αλληλαγκάλιασμα Βωβού - Παναθηναϊκού - Δήμου, ώστε να μας φέρουν προ ...τετελεσμένων, ας εισπράξουν τώρα το τίμημα. Αν για να χτίσει γήπεδο μια ΠΑΕ που οι ιδιοκτήτες της έχουν το μισό ΑΕΠ, πρέπει να έχει προηγηθεί προσπάθεια να χιλιοκονομήσουν κι άλλοι άσχετοι, η μπάλα έχει χαθεί.
Αν ο Βωβός δεν γουστάρει ή δεν μπορεί να χτίσει, ας πουλήσει τη γη του στον Παναθηναϊκό και ας αρχίσουν άμεσα τα έργα...
...στο δρόμο για τα λεφτά του Βωβού δεν θα βγω. Και είναι ντροπή μεγάλη όλο αυτό το σκηνικό..."

Επιτέλους κάποιοι φίλαθλοι καταλαβαίνουν τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων έχουν πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων και τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν.
Αντί τα χρήματα να δίνονται σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, χαρίζοντια τα χρέη σε ποδοσφαιρικές ομάδες, που ας μην το ξεχνάμε, είναι εταιρίες!
Τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους χαρίσουμε και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνας.
Ας πληρώσουν από τις τσέπες τους για τις εγκαταστάσεις των εταιριών τους, όπως κάνει ο κάθε επιχειρηματίας. Κι ας τηρήσουν επιτέλους όσα προβλέπουν οι νόμοι και το Σύνταγμα.
Ας μας εξηγήσουν γιατί και πως βρέθηκε το Καραϊσκάκη στα χέρια του Κόκκαλη, γιατί χαρίστηκαν τα εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ και ας μας πουν πόσα εκατομμύρια έχουν δωθεί στο ποδόσφαιρο την τελευταια εικοσαετία και σε ποιές τσέπες έχουν καταλήξει.Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
Είναι άραγε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού τόσο ανυποψίαστοι για την καταστροφική δράση του Βωβού στο λεκανοπέδιο; Έχουν δει τη "Βωβούπολη" της Κηφισίας; Αυτό ονειρεύονται για την πόλη τους;


...και λίγη ιστορία
Θυμηθειτε τι είχε υποσχεθεί και τι έκανε ο Βωβός στο κτήμα Θων (θυμάστε κυρία Βάσω Παπανδρέου και κύριε Αβραμόπουλε; -Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο Βωβός μένει)
Θυμάται κανείς το ΘΩΝ;

Το θυμάται το indy.gr:
Τον τελευταίο χρόνο παρακολουθούμε το όμορφο θέαμα, διάφορων επιχειρηματιών και του Δημάρχου να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ενδιαφέροντα σφοδρά για το καλό της πόλης μας, για να βοηθήσουν τους πολίτες να ζήσουν καλύτερα, για να πάψει η εγκατάλειψη και η υποβάθμιση και κυρίως και πάνω απ’ όλα ότι όλοι ενδιαφέρονται για το πράσινο.

Έτσι και στην περίπτωση του κτηνώδους εμπορικού κέντρου που χτίζει ο Βωβός στον Ελαιώνα, ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης μαζί και ο μεγαλοκατασκευαστής θέλουν να μας σώσουν από την υποβάθμιση, χτίζοντας κάτι λίγα 72.000 τμ τσιμέντου και βάζοντας πολύ μα πολύ πράσινο που όπως προείπαμε τους ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος θυμώνει όταν αμφισβητούνται οι προθέσεις του. Νιώθει το άδικο αυτός να θέλει να κάνει πάρκα και “μια χούφτα ψευτοκατοίκων” να λένε ότι θέλει να χτίσει το σύμπαν. Επικαλείται μάλιστα την κακή κατάσταση του Ελαιώνα σήμερα που σημειωτέον κανείς δεν ξέρει από που προέκυψε. Πληροφορίες ότι η κομματική παράταξη του Δημάρχου κυβερνά το δήμο εδώ και 20 χρόνια είναι απολύτως ψευδείς.

Το τελευταίο διάστημα απολαύσαμε μάλιστα και μια παρέλαση από μακέτες και ζωγραφιές, που πάντα αρέσουν σε όλους μας και ειδικά στα παιδιά, στις οποίες το χρώμα που κυριαρχεί είναι το πράσινο, παρ’ ότι εικονίζουν κυρίως κτίρια.

Θαυμάστε λοιπόν το την εικόνα του εμπορικού κέντρου του Βωβού στον Ελαιώνα, που παρ’ ότι θα είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, γύρω γύρω σφύζει από πράσινο! Ως εδώ όλα καλά. Ο Μπάμπης και ο Νικήτας είναι ευχαριστημένοι και μαζί τους πρέπει να είμαστε και εμείς. Βέβαια στο σκίτσο λείπουν τα χιλιάδες αυτοκίνητα που θα κατακλύσουν την περιοχή και απουσιάζει η θολούρα από την αύξηση των ρύπων κατά 40%. Λεπτομέρειες που ίσως είναι στην διπλανή του σελίδα που δεν διαθέτουμε.

Η ευχάριστη αυτή ιστορία μας θύμισε μια άλλη ακόμα πιο ευχάριστη που λέγεται κτήμα ΘΩΝ και αφορά την γωνία της Λ. Αλεξάνδρας με την Κηφισίας.
Εκεί υπήρχε ένα οικόπεδο μες την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση.


Ο τότε Δήμαρχος κ. Αβραμόπουλος, που είχε εκλεγεί με την Νέα Δημοκρατία και όχι με την Νέα Δημοκρατία όπως ο σημερινός δήμαρχος, μαζί με τον μεγαλοκατασκευαστή Μπάμπη Βωβό, που είναι απλή συνωνυμία με τον σημερινό μεγαλοκατασκευαστη Μπάμπη Βωβό θέλησαν και πάλι να μας σώσουν από την υποβάθμιση φτιάχνοντας πολύ πράσινο και ένα μικρό κτίριο, καλή ώρα όπως στον Ελαιώνα. Να η υπόσχεση Βωβού τότε. Μια κυρίως πράσινη πινακίδα, που εικονίζει ένα ωραίο παρκάκι όταν τελειώσει το έργο, να το χαιρόμαστε όλοι και κυρίως τα παιδιά που αγαπά ιδιαίτερα και ο Δήμαρχος και ο Εργολάβος.

Οι “ψευτοκάτοικοι” της περιοχής θέλανε να γίνει όλο το οικόπεδο πάρκο, αλλά τα απεχθή σχέδια τους νικήθηκαν από την ταμπέλα του Βωβού, υπέρ της οποίας ψήφισε η παράταξη του κ. Αβραμόπουλου στο Δήμο. Φυσικά ένα χεράκι βοήθειας έδωσε και το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ.

Τελικά να το αποτέλεσμα σήμερα. Το πάρκο έγινε σε σμίκρυνση για να είναι πιο χαριτωμένο, ενώ ο δήμαρχος τιμωρήθηκε αναλαμβάνοντας υπουργείο και ο ψεύτης μεγαλοκατασκευαστής τιμωρείται αναλαμβάνοντας περαιτέρω έργα τσιμεντοποίησης. Τι κι αν το Συμβούλιο της Επικρατείας τον έκρινε εκ των υστέρων παράνομο… Η τιμωρία τιμωρία.

Συμπέρασμα: Όσοι και όσες θέλουν να χάψουν τα περί αναβάθμισης και πράσινου στον Ελαιώνα, ας το κάνουν. Αλλά ας μας επιτρέψουν να θυμόμαστε και την περίπτωση ΘΩΝ όπως και κάθε άλλη και κυρίως ότι το έγκλημα της τσιμεντοποίησης του λεκανοπεδίου έγινε με διακηρύξεις για καλύτερη ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό και στο έγκλημα που γίνεται στον Ελαιώνα θα σταθούμε απέναντι του ΣΗΜΕΡΑ και δεν θα αρκεστούμε να αναλύουμε και να καταριόμαστε τις συνέπειες του σε δέκα χρόνια.
(Πηγή:indy.gr)

1 σχόλιο:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

H Ελλάδα προσφέρεται για...άλωση στους διάφορους Εφραίμ και Βωβούς.
Η Ελλάδα έχει κάποιες χάρτινες φιγούρες που περίσεψαν από το αρχείο του Καραγκιόζη, που αποκαλούνται κυβερνήτες! Μάλιστα το είχε συνειδητοποιήσει και ο πάλαι ποτε Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν κυβερνώντας;;; αυτή τη χώρα, διερωτήθηκε δημόσια: "Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; !!!!" Όταν αλώνιζε στην Ελλάδα το παρακράτος της δεξιάς που ο ίδιος είχε δημιουργήσει...
Λίγο μετά η Ελλάδα φαίνεται πως κατά Καραμανλή δεν προσφερόταν για διακυβέρνηση και έτσι ο Καραμανλής το έσκασε νύχτα στο Παρίσι ως Τριανταφυλλίδης, για να επιστρέψει ως..... σωτήρας μετά. Για όποιον λοιπόν θυμάται και αξιοποιεί την εμπειρία του, δεν πρέπει να εκπλήσσεται για ό,τι κι αν συμβεί στην Ελλάδα. Μετά και το δικαστικό κύκλωμα πριν από λίγα χρόνια, όπου δικαστές έστηναν δίκες για να τα κονομάνε σαν οι τελευταίοι μιζαδόροι, αχνοφαίνεται πάλι μια ελπίδα ότι μπορεί να παραδειγματίστηκαν από τις ίδιες τις ανομίες τους, ώστε να ξαναστήσουν πάλι στα πόδια του το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας που είναι η Δικαιοσύνη, και που μέχρι πρόσφατα ήταν ερειπωμένο...Είμαι σύμφωνος: "Ναι στο γήπεδο, όχι στο εμπορικό κέντρο". Αλλά τί λειτουργεί πια σ' αυτόν τον τόπο, εκτός από το ήθος και την ευγενή δράση κάποιων μεμονωμένων Ελλήνων;;;;