Διακοπές!

Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

Εταιρική Κοινωνική Ανευθυνότητα και Ασυδοσία


Άλλο ένα δείγμα του "κύρους και της αξιοπιστίας που έχει επιδείξει και αποδείξει εμπράκτως" η εταιρία S & B στη Γκιώνα.

Σε επιστολή της στην Ελευθεροτυπία η Ρένα Κουμάντου, διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επικοινωνίας (Εταιρικής Κοινωνικής Ανευθυνότητας, Ασυδοσίας και Προπαγάνδας θα έπρεπε να ονομάζεται), τονίζει ότι:
«...Δεν γνωρίζουμε τα πορίσματα των αρμοδίων αστυνομικών αρχών σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς της 30.3.2009, αλλά ένα γεγονός εμπρησμού είναι πέραν πάσης αμφιβολίας καταδικαστέο ως απροκάλυπτη έκφραση βίας που δεν συνάδει με τα ήθη τόσο αυτού του τόπου όσο και της ίδιας της εταιρείας και των ανθρώπων της..."

Οι αντισυγκεντρώσεις όμως συνάδουν... Όσο για το ήθος πρέπει να του δίνεις πολύ ελαστική ερμηνεία, όταν μιλάς για μια εταιρεία που γκρεμίζει εκκλησίες..
"... Από την άλλη μεριά, οποιαδήποτε κατευθυνόμενη, έστω και εμμέσως, προσπάθεια στοχοποίησης της εταιρίας μας και των ανθρώπων της ως ηθικού αυτουργού μιας τέτοιας ενέργειας, αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση εξίσου καταδικαστέα με το γεγονός ενός εμπρησμού. Στοχεύει να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία που έχει επιδείξει και αποδείξει εμπράκτως η εταιρία μας, ενώ παράλληλα δημιουργεί και κλίμα αναταραχής στην περιοχή...."
Ώστε συκοφαντική δυσφήμηση και εμπρησμός είναι ακριβώς το ίδιο(!) Περίεργα μετράνε τα πράγματα εκεί στην εταιρεία.
...............................................

...Και κάτι ακόμα. Το τελευταίο βιβλίο που έγραψε ο πατέρας μου, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ήταν για τη Σημασία του Νερού (εκδόσεις Σταμούλης)


Ως βαθύς γνώστης του θέματος υποστήριζε ότι η λειτουργία των μεταλλείων στη Γκιώνα καταστρέφει τις πηγές του νερού και δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στην υδροδότηση, όσο και στην άρδευση μέσω του Βοιωτικού Κηφισού. Θεωρούσε άλλωστε το νερό ως το πολυτιμότερο αγαθό που οφείλουμε να προστατέψουμε.
Είχε βάσιμες υπόνοιες ότι πολλές πηγές καταστράφηκαν ηθελημένα...
Άραγε "συνάδει" αυτό με το "ήθος" της Εταιρίας;
Κι άλλα δύο ερωτήματα που είχε θέσει παλιότερα ο πατέρας μου: Μπαζώθηκαν ή όχι λαξευτοί τάφοι;
Γειτονεύουν τα μεταλλεία με αρχαιολογικούς χώρους; (σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σταματήσουν τις εργασίες τους)
Θέλει η κυρία της "Εταιρικής Κοινωνικής Ανευθυνότητας και Ασυδοσίας" να έρθει το Πάσχα να την πάω στον λαξευτό τάφο, στη "Λυκότρυπα". Δεν λέω που είναι, γιατί -ποιός ξέρει- μπορεί κανένας ...άγνωστος να πάει να τη μπαζώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: