Διακοπές!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Οριστική αποβολή 14χρονης λόγω... facebook!

Δημόσιες διαβουλεύσεις, διαμαρτυρίες για τα μισθολογικά θέματα, μεγαλόστομες διακυρήξεις για την Παιδεία και το καλό των παιδιών...
Η διευθύντρια και οι διδάσκοντες ενός Γυμνασίου στα Χανιά έδειξαν με τον πιο ωμό τρόπο τι εστί Παιδεία στην Ελλάδα του 2010.
Στη χώρα που τα εικονίσματα δεσπόζουν στις τάξεις, που το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό (;), που ακόμη κάποιοι θεωρούν Παιδεία και Θρησκεία όρους ταυτόσημους, κάποιοι καθηγητές, χωρίς ...χριστιανικό πνεύμα πετάνε έξω από το σχολείο μια 14χρονη, ένα κορίτσι στην εφηβεία γιατί έφτιαξε έαν γκρουπ στο facebook κατά της διευθύντριας...
Θα βρεθεί κάποιος να διώξει όσους καθηγητές μετείχαν σε αυτό το αίσχος; Ή πάλι θα έχουμε επιπλήξεις και ...ΕΔΕ;
Καταλαβαίνουν άραγε τι κάνουν; Μπορούν να φανταστούν τις επιπτώσεις;
Γίνομαι συχνά αντιδημοφιλής, όταν επιμένω πως δεν είναι δυνατόν να μπαίνει σε τάξη με παιδιά κάποιος επειδή έγραψε καλά σε κάτι εξετάσεις παπαγαλίας (ΑΣΕΠ) ούτε επειδή ήρθε η ώρα του στην επετηρίδα!
Θεωρώ απαραίτητη την επιμόρφωση σε παιδαγωγικά θέματα αλλά και τη συνέντευξη (!!!) Το θέμα είναι ποιός και κάτω από ποιές συνθήκες θα παίρνει αυτή τη συνέντευξη... Όμως δεν είναι δυνατόν η κατάσταση να συνεχίζεται όπως είναι σήμερα. Ας κάνουμε έναν αληθινό διάλογο...
Αλλιώς κάθε τόσο, ο μεσαίωνας θα δείχνει τα δόντια του!

Η είδηση από το fokidanet:
Απεβλήθη από το σχολείο λόγω... facebook!

Μια μαθήτρια στα Χανιά απεβλήθη οριστικά από το σχολείο επειδή είχε δημιουργήσει στο facebook σελίδα κατά της διευθύντριας.
Η κοπέλα έφτιαξε στο χώρο κοινωνικής δικτύωσης μια ομάδα με τίτλο «Κι εγώ μισώ τη διευθύντρια της Χρυσοπηγής» και προσκάλεσε μαθητές του σχολείου να γίνουν μέλη.
Όταν αυτό έγινε γνωστό από τη διεύθυνση, συγκλήθηκε συμβούλιο καθηγητών για την υποδειγματική τιμωρία της μαθήτριας που τόλμησε να προσβάλει δημοσίως την καθηγήτριά της. Ο Σύλλογος διδασκόντων παρά την μεταμέλεια της δεκατετράχρονης, που σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε συγγνώμη από τη διευθύντρια, αποφάσισε την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.
Η κοπέλα ήδη έχει γίνει δεκτή σε άλλο σχολείο, το θέμα όμως φαίνεται πως θα έχει συνέχεια καθώς οι συμμαθητές της αποβληθείσας θεωρούν την απόφαση άδικη. Άλλωστε, ήδη και αυτοί με τη σειρά τους δημιούργησαν νέα σελίδα στο facebook, που απαριθμεί περισσότερα από 100 μέλη, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης και την επιστροφή της συμμαθήτριας τους στα σχολικά έδρανα της Χρυσοπηγής.

Κι από το Sigma Live

"...Το γεγονός αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση των συμμαθητών της 14χρονης που έφτιαξαν γκρουπ στο Facebook με θέμα: “Θέλουμε τη συμμαθήτρια μας πίσω στη Χρυσοπηγή”.
Περιγράφοντας το γκρουπ τους λένε” Μια ομάδα για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η θέση της είναι στη Χρυσοπηγή και θεωρούμε απίστευτα άδικο τον λόγο που την απέβαλαν!” Σύμφωνα με πληροφορίες η μαθήτρια ζήτησε συγγνώμη από την διευθύντρια όμως η απόφαση του συμβουλίου του σχολείου ήταν “αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος”.
Χθες το μεσημέρι βρέθηκε το νέο σχολείο της κοπέλας.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Παπαστάμος δήλωσε: “Αν και η ΕΛΜΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα ποινολογίου μαθητών, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει το πόσο μεγάλο έλλειμμα και κενό υπάρχει στους εκπαιδευτικούς σε ότι αφορά τη γνώση περί του ψηφιακού κόσμου και της ψηφιακής κοινωνίας στην οποία ζούμε. Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν θα έπρεπε, κατά την προσωπική μου γνώμη, να επιβληθεί και δεν θα δινόταν αν οι εκπαιδευτικοί είχαν επιμορφωθεί επί της ουσίας και χρησιμοποιούσαν τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα τους. Έτσι θα γνώριζαν τι σημαίνει Facebook και δεν θα πανικοβάλλονταν με το παραμικρό!”..."

Από τα Χανιώτικα ΝέαΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Νίκος Βεστάκης, μας είπε ότι “σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε την απόφαση”. Ωστόσο ο κ. Βεστάκης κράτησε σαφείς αποστάσεις από την απόφαση του συλλόγου και επεσήμανε ότι “πρέπει από εδώ και πέρα να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όταν παίρνουμε αποφάσεις για τέτοια θέματα”.
Χθες το μεσημέρι βρέθηκε το σχολείο στο οποίο θα είναι πλέον η κοπέλα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

με την απόφαση αυτή ίσως τεκμηριώθηκε και γιατί η μικρή μισούσε την καθηγήτρια; την δικαίωσε. για τόσο μικρόμυαλους μιλάμε...

by cortlinux