Διακοπές!

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Απόστολος Γκλέτσος: Οι τελευταίες εξελίξεις ενός αγώνα με ...μέλλον


-Τι τρώει ο Γκλέτσος το πρωί;
-Μπάρες δημητριακών!

Τα ανέκδοτα και τα συνθήματα έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο...

Ποιός θα το έλεγε; Ο Απόστολος Γκλέτσος να δείχνει στους "άρχοντες" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πως θα έπρεπε να λειτουργεί ένας δήμαρχος. Να βρίσκεται στην πρώτη σειρά των κινητοποιήσεων, να "παρανομεί" για το γενικό συμφέρον,να μπαίνει στη φυλακή. Όπως έκανε παλιότερα ο Χρήστος Γκορτζίδης στο Ελληνικό που έρριξε τους φράχτες κι απελευθέρωσε τις παραλίες της περιοχής του...

Οι εργολάβοι που διοικούν την Ελλάδα και οι υπουργοί -υπάλληλοί τους τώρα τα βρήκαν σκούρα. Το ήδη μεγάλο Κίνημα κατά των Διοδίων όχι μόνο πετυχαίνει αλλά μας δείχνει το δρόμο και για άλλους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας.
Από τώρα πρέπει να οργανώσουμε την αντίσταση μας στις αυξήσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς. Να δούμε τι θα κάνουν οι δήμαρχοι μας...
Θα βρεθεί κανένας Γκλέτσος ανάμεσά τους;



Ρεπορτάζ από το Lamiareport

Μέσα σε δύο μέρες άλλαξε το σκηνικό...πραγματικά "μπουλντόζας" ο Απόστολος

Σήμερα το πρωί στις 9 οδηγείται στον Εισαγγελέα ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. Σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος παρέμενε κρατούμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο, αποφάσισαν αύριο τα καταστήματα στο Δήμο να παραμείνουν κλειστά καθώς και όλες οι Δημοτικές και Δημόσιες Υπηρεσίας, καταδικάζοντας παράλληλα την σύλληψη του Δημάρχου.
Καλούν επίσης όλους τους δημότες αύριο το πρωί στις 9.00΄έξω από τα Δικαστήρια. Για το λόγο αυτό μάλιστα θα βάλουν και λεωφορεία για τη μεταφορά των πολιτών στη Λαμία.
Συγκροτήθηκε επίσης ειδική 5μελής επιτροπή για το καυτό θέμα των διοδίων.

Στο LamiaReport καταφθάνουν δεκάδες σχόλια και mail συμπαράστασης για τον Απόστολο Γκλέτσο και μάλιστα πολλοί Λαμιώτες και κάτοικοι άλλων περιοχών δηλώνουν ότι αύριο το πρωί θα είναι έξω από τα δικαστήρια.
Είναι περιττό βέβαια να αναφέρουμε ότι αύριο από νωρίς το πρωί όλα τα κανάλια αλλά και άλλα μέσα πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι έξω από τα δικαστήρια Λαμίας.

Δεν ξέρουμε τι είχαν στο μυαλό τους αυτοί που αποφάσισαν τη σύλληψη του Δημάρχου Στυλίδας, αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι να κάνουν τραγικά επικοινωνιακά λάθη, δίνοντας ακόμη περισσότερη δημοσιότητα και δυναμική στις ενέργειες του Απόστολου Γκλέτσου, που πραγματικά τάραξαν τα "λιμνάζοντα νερά".




Εν τω μεταξύ, βρέθηκαν και τα κονδύλια που ...δεν υπήρχαν όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του Lamianews:

"Μετά τα όσα συνέβησαν με το δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο και αφού πέρασε τη νύχτα του στα κρατητήρια της Αστ. Διευθ. Φθιώτιδας, ώστε να οδηγηθεί σήμερα ξανά στον Εισαγγελέα, το υπουργείο Υποδομών από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, ότι εξασφάλισε κονδύλι 1.200.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις για τους παράπλευρους δρόμους στα διόδια της Πελασγίας στη Στυλίδα [...]


Επίσης το υπουργείο Υποδομών είχε ανακοινώσει νωρίτερα τη συμφωνία με την κατασκευάστρια κοινοπραξία για την έκδοση - ανανέωση χιλίων καρτών ελευθέρας διακίνησης των κατοίκων της περιοχής από τα διόδια.
Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών, σε σχέση με τη σύλληψη του κ. Γκλέτσου, δήλωναν ότι δεν είναι θέμα του Υπουργείου η σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας, αλλά οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν από μόνες τους.
Οι ίδιοι κύκλοι διευκρίνιζαν ότι το υπουργείο βρισκόταν ούτως ή άλλως σε διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία για την ανανέωση των καρτών που είχαν λήξει στο τέλος του έτους.
Το κόστος των καρτών ελευθέρας διέλευσης, είναι πολύ μεγάλο για το ελληνικό δημόσιο αφού το 9μηνο που πέρασε μόνο η συγκεκριμένη κοινοπραξία εισέπραξε 70 χιλιάδες ευρώ για τα διόδια που εκμεταλλεύεται από την Πελασγία μέχρι την Λεπτοκαριά."

3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Κάποιος έπρεπε να τους ταρακουνήσει, ήταν τρομερά απελπιστικό αυτό που γινόταν μέχρι τώρα, κανείς να μην μιλάει και να δεχόμαστε παθητικά όσα αποφάσιζαν είς βάρος μας.
Μακάρι να βρεθούν κι άλλοι Γκλέτσοι.

admin είπε...

Το κράτος πανικοβλήθηκε και έτρεξε να σώσει τις εταιρίες.
Πληρώνει το ίδιο για να μην αναγκαστεί να κλείσει τα διόδια που λειτουργούν χωρίς να ισχύουν οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος

kostasst είπε...

Να δούμε αν εμείς θα μιμηθούμε τέτοια παραδείγματα...
Τα "λεφτά υπάρχουν" για τους εργολάβους...