Διακοπές!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μια γιορτή και ένας (από τους πολλούς) εθνηλίθιος!


Από χθες που μου ήρθαν κάτι φωτογραφίες από την Κεφαλονιά, κάθομαι και σκέφτομαι... Βλέπω αυτά τα πρόσωπα των μεταναστών, των "ξένων" που χαμογελάνε, που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό στο πρόγραμμα Οδυσσέας και ανλογίζομαι πως να φαίνονται όλα ετούτα στους κατ' επάγγελμα ρατσιστές...
Χθες ας πούμε το τμήμα μιας εμπνευσμένης δασκάλας γιόρτασε του Αγίου Βαλεντίνου. 11 διαφορετικές γλώσσες κατέληξαν σε ένα "πολυπολιτισμικό"... γλέντι!

Μετά σκέφτομαι αυτούς που λένε "λαθρομετανάστες"... Ακούω τον υπουργό υγείας να κυλάει ολοένα στις θέσεις της ακορδεξίας και να προσπαθεί να ενισχύσει με κάθε τρόπο την ξενοφοβία:
"Βόμβα λοιμώξεων" οι απεργοί πείνας μετανάστες...

Ξεφυλλίζω μετά το εξαιρετικό Πλαθολόγιο Λέξεων του Λύο Καλοβυρνά και βρίσκω τις απαντήσεις μου. Όταν εγώ εθνεσιάζομαι, ο υπουργός βουτά στην εθνηλιθιότητα...

Εθνηλίθιος
Αυτός που πιστεύει ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός τρόπος ζωής κινδυνεύουν λόγω της έλευσης ξένων στη χώρα μας. Τέσσερις χιλιάδες χρόνια αδιάκοπτης ιστορίας και προσμίξεων με άλλους λαούς και πολιτισμούς έχουν αποδείξει πέρα πάσης αμφιβολίας ότι η Ελλάδα κινδυνεύει μόνο από τους Έλληνες και τη μεγαλομανία μας.

Εθνεσιάζομαι
Χαίρομαι που η χώρα μου επιτέλους γίνεται πολυπολιτισμική και στο δρόμο ακούω άλλες γλώσσες, μυρίζω φαγητά άλλων λαών και είμαι κομμάτι αυτής της πανδαισίας αποχρώσεων δέρματος, γλωσσών, γεύσεων και τρόπων ζωής, επειδή ξέρω ότι έτσι ο ελληνικός πολιτισμός εμπλουτίζεται παρά φτωχαίνει.

2 σχόλια:

Penthesileia είπε...

Πολύς κόσμος μπορεί να φέρει επαξίως τον τίτλο του πανηλιθίου όπως και εθνηλιθίου...

Στεφανία Βελδεμίρη είπε...

Άψογο!