Διακοπές!

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Γονείς, Παιδί & Διαδίκτυο: Κίνδυνοι και τρόποι Αντιμετώπισής τους

Αύριο, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, γνωστός εκπαιδευτικός Όμιλος πραγματοποιεί στη Λάρισα (17:00 – 21:00 Τρίγωνη πλατεία, Ρούσβλετ 45, 2410614139) ημερήσιο σεμινάριο για όλους τους γονείς παιδιών κάθε ηλικίας, ή εν δυνάμει γονείς ή εκπαιδευτικούς πάσης φύσεως, καθώς και Κοινωνιολόγους ή Ψυχολόγους κλπ., με θέμα:
Γονείς, Παιδί & Διαδίκτυο: Κίνδυνοι και τρόποι Αντιμετώπισής τους

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:
"Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των γονέων σχετικά με τους κινδύνους κατά την πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο, καθώς και η εκπαίδευσή τους στην αντιμετώπιση των παραπάνω κινδύνων, με στόχο την ασφαλέστερη περιήγηση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 1. Οι κίνδυνοι του διαδικτύου (Ιστότοποι Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook), Ακατάλληλο Περιεχόμενο, Εθισμός, Βίαια Παιχνίδια, κ.λπ.), 2. Τρόποι αντιμετώπισής τους, 3. Επίδειξη – εγκατάσταση λογισμικού Γονικού Ελέγχου, 4. Ερωτήσεις – Συζήτηση."

Οπωσδήποτε χρήσιμο για ένα θέμα που οι γονείς στην πραγματικότητα δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν... Με απασχόλησε κι εμένα αρκετά και έχω αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος στο τρίτο "Ημερολόγιο Ενός Πατέρα" με τίτλο "Μπαμπά τι είναι το σεξ; -...και άλλες ιστορίες οικογενειακής τρέλας" (Κριτική)



Δεν είναι μόνον το διαδίκτυο, είναι και η ίδια η χρήση του υπολογιστή στην καθημερινότητα, που πέρα από τα προφανή οφέλη εγκυμονεί και κινδύνους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: