Διακοπές!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ντροπή κύριοι καθηγητές!

Τι να πει κανείς; Ως πατέρας νιώθω απόλυτη ντροπή... Αναρωτιέμαι τι νιώθουν αυτοί που (εκ) παιδεύουν τα παιδιά μας... Αναρωτιέμαι πως αύριο που θα έρθει η σειρά τους να βρεθούν στο δρόμο -γιατί η διάλυση της Παιδείας προχωρά με γοργούς ρυθμούς- με τι προσωπο θα ζητούν συμπαράσταση... Πως θα μιλούν για τα "δίκαια αιτήματά" τους;
Μιλάω για τους καθηγητές, αλλά και τους συναδέλφους τους που τους ανέχονται, που αποφάσισαν να τιμωρήσουν ένα παιδί για μια απολύτως γενναία πράξη...
...Κι όχι ένα οποιοδήποτε παιδί, αλλά ένα αγόρι που παλεύει καθημερινά για το μεροκάματο... Λυπάμαι που καθηγητές σαν κι αυτούς διδάσκουν τα παιδιά μας...



Αναδημοσίευση από το http://halandripedia.blogspot.com

Μαθήματα Υποκρισίας: Απέβαλλαν τελικά τον Αχίλλειο από το σχολείο του !

"Αχίλλειος Μιχαλές, επεισόδια, 28η Οκτωβρίου, Μούντζα, μούτζα, παρέλαση, επέτειος...
Με μια ημέρα αποβολή τιμωρήσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών του σχολείου του, το νεαρό μαθητή, που στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου είχε μουντζώσει τους επισήμους.

Ο 16χρονος Αχίλλειος Μιχαλές, είχε γίνει το πρώτο θέμα συζήτησης την περίοδο μετά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και των επεισοδίων που έγιναν σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.
Σύμφωνα με τα όσο δημοσιεύει το evolos.gr, τελικά, οι καθηγητές - μέλη του συλλόγου διδασκόντων στο 3ο - νυχτερινό - ΕΠΑΛ Λάρισας συνεδρίασαν την Παρασκευή, δύο μήνες μετά το "αμάρτημα", και αποφάσισαν την επιβολή ποινής μίας ημέρας αποβολής για τον μαθητή.
Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», στη συνεδρίαση του συλλόγου μετείχε και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ η οποία εξαρχής - όπως και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης- είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει την ενέργεια του μαθητή, παιδί πολύτεκνης οικογένειας που εργάζεται παράλληλα ως οικοδόμος, τόσο για να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά του, όσο και για να καταφέρει να ολοκληρώσει τη βασική του - τουλάχιστον - εκπαίδευση.
Τελικά οι αδέκαστοι καθηγητές του σχολείου, ήταν αποφασισμένοι να αποδώσουν ... δικαιοσύνη.

Η τιμωρία του μαθητή, με όποιο σκεπτικό κι αν έγινε, είναι ένα μνημείο υποκρισίας και ευθυνοφοβίας.


Όταν όλοι γελάμε και επιχαίρουμε για τα μουτζώματα του Μαυρογιαλούρου, όταν πια όλη η Ελλάδα -δικαιωματικά- κάνει την ίδια χειρονομία, μπροστά στις τηλεοράσεις, στις παρέες, στην καθημερινότητα της, προς την αξουσία και ότι εκφράζουν όλοι αυτοί που τους απέδωσε "τιμή" ο νεαρός Αχίλλειος, οι "εκπαιδευτικοί" του σχολειού του, τον τιμώρησαν επειδή είχε το θάρρος(;), το θράσος(;), την λεβεντιά(;) να εκφρασθεί δημόσια, με ειλικρίνεια, αγνά, τίμια και καθαρά.

Τιμώρησαν έναν μαθητή, που μαθαίνει τη ζωή από πρώτο χέρι, δουλεύοντας από τα 15 του στην οικοδομή(!) και την ημέρα που θα μπορούσε να ξεκουρασθεί, επέλεξε να παρελάσει για να τιμήσει αληθινά την επέτειο του ΟΧΙ, σε αντίθεση με όσους και όσες κορδώνονται πάνω στις εξέδρες με ακριβά κοστούμια και ταγιέρ.
Οι εκπαιδευτικοί που επέλεξαν να τον αποβάλλουν -έστω και για μια μέρα, ο συμβολισμός παραμένει- δεν τον τιμώρησαν. Δικαίωσαν την πράξη του, που απορρίπτει όλη αυτή τη σαπίλα.
Ενώ ταυτόχρονα γελοιοποίησαν τους εαυτους τους, προσπαθώντας να μοιάσουν στον υπαλληλάκο του Λάκη Λαζόπουλου, που εκ του ασφαλούς τα βάζει με τα μυρμηγκάκια, για να υποταχθεί με δουλοπρέπεια στην καθεστηκυια τάξη και ηθική...."

ΥΓ. Τους αφιερώνω μερικούς στίχους του Βολφ Μπίρμαν

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί.

1 σχόλιο:

Δια Βίου Ανέλιξη ΚοινΣΕπ είπε...

Εύγλωτοι οι στίχοι, μας θυμίζουν ότι οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν από την ιστορία!
Όταν το ανάστημά μας είναι μικρότερο των περιστάσεων τέτοιες κοινωνίες δημιουργούμε