Διακοπές!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τα μυστήρια του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης)

-Πότε θα κάνεις αίτηση Κοκκινοσκουφίτσα; 

Διάβασα και μοιράζομαι μαζί σας ένα ενδιαφέρον κείμενο για τα νέα ...κατορθώματα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ:


Από την "Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Ένωσης Εκπαιδευτικών/Εκπαιδευτών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας"

Προκηρύξεις που εμφανίζονται και εξαφανίζονται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ!

Στις 19 Νοεμβρίου 2012 το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δημοσιοποίησε προκήρυξη σχετικά με την πρόσληψη
(α) υπευθύνων εκπαίδευσης , ανάπτυξης και διασφάλισης ποιότητας στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης,
(β) υπευθύνων Οργάνωσης Κ.Δ.Β.Μ. (Κέντρων Δια Βίου Μάθησης),
όπου η ανεργία ήταν προαπαιτούμενο και ταυτόχρονα μοριοδοτείται. Αυτό απέκλειε δεκάδες άτομα με προϋπηρεσία και εμπειρία σχετική, άτομα που για χρόνια οργάνωναν, στήριζαν και έκτιζαν σχέσεις εμπιστοσύνης με φορείς, εκπαιδευτές και εκπαιδευομένους, στο πλαίσιο της μη τυπικής εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης σε φορείς όπως τα ΚΕΕ.

Κι ενώ υπήρξε μια αναστάτωση και απορία σχετικά με τους όρους της προκήρυξης, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εξαφανίζει την προκήρυξη τις μέρες που οριζόταν πως θα ξεκινούσαν οι διαδικτυακές αιτήσεις! Νέα αναστάτωση και νέες απορίες γεννιούνται , για να έρθει μετά από λίγες μέρες η εξής αδιανόητη ανακοίνωση του Ινστιτούτου :

«Προσωρινή διακοπή της πρόσβασης στις προκηρύξεις λόγω προβλήματος στο περιεχόμενό τους. Η ανάρτηση θα επαναληφθεί με επικαιροποιημένες ημερομηνίες. »
http://www.inedivim.gr/index.php/2012-09-14-05-51-28/146-2012-11-22-10-25-35
Μετά την αιφνίδια κατάργηση του ΙΔΕΚΕ και την ένωσή του με το Ινστιτούτο Νεολαίας, την δημιουργία νέας ομάδα έργου με αμφισβητούμενες αποφάσεις, έρχεται το επόμενο κτύπημα στη διαφάνεια: η διακοπή προκηρύξεων λόγω «προβλήματος στο περιεχόμενό τους»! Καταπληκτικό!

Στη συνέχεια, στις 30/11/2012 βγαίνει νέα προκήρυξη- καταργώντας την προηγούμενη ή αναδιοργανώνοντάς την; - για υπεύθυνους και εκπαιδευτές του προγράμματος ΟΔΥΣΣΕΑΣ, του προγράμματος δηλ. διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας σε αλλοδαπούς, όπου οι εκπαιδευτές μπαίνουν στο καθεστώς να έχουν μπλοκάκι κι όχι ΙΚΑ, όπως μπορούσαν να επιλέξουν μέχρι πρόσφατα.

Ως ομάδα πρωτοβουλίας για την δημιουργία Ένωσης Εκπαιδευτικών/Εκπαιδευτών της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας, αποτελούμενη από εκπαιδευτές/εκπαιδευτικούς με εμπειρία πολλών ετών στο αντικείμενο και με εξειδικευμένη επιμόρφωση, διατυπώνουμε τον προβληματισμό και την αγανάκτησή μας σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας, την ελαφρότητα και γελοιότητα κινήσεων και αποφάσεων ενός επίσημου κρατικού φορέα. Γεννά πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι στην εξαφανισμένη προκήρυξη προαπαιτούμενο ήταν η ανεργία, ενώ πρόκειται για πρόσληψη στελεχών, δηλαδή για τα στελέχη που θα υλοποιήσουν ένα έργο τομέα υψηλών απαιτήσεων όπως είναι η Διά Βίου Μάθηση.
Ζητάμε την δημοσιοποίηση των προβλημάτων που προέκυψαν «στο περιεχόμενο» των προκηρύξεων και δηλώνουμε ότι θα είμαστε έτοιμες/-οι να στηλιτεύσουμε κάθε απόπειρα αυθαιρεσίας.
Η Διά Βίου Μάθηση δεν είναι παράρτημα του ΟΑΕΔ για να λειτουργεί με τη λογική της καταπολέμησης της ανεργίας. Κάτι τέτοιο μόνο υποβάθμιση της μπορεί να επιφέρει.

Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία
Ένωσης Εκπαιδευτικών/Εκπαιδευτών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας

enosi2012@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: