Διακοπές!

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: κατώτερες των περιστάσεων οι Ενώσεις Συντακτών!Διαβάζω την ανακοίνωση των Ενώσεων Συντακτών:
 
24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2013
Mετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.
Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.
Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.
Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.
Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

 Σχόλιο:

Χθες το βράδυ ήμουν εκεί και βρέθηκα στη σύσκεψη, ως μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου. Πρότεινα όλοι μαζί, στις 9.30 που έβγαινε το τελευταίο δελτίο της ΕΡΤ να μπούμε στο στούντιο, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα. Δυστυχώς, ενώ η πρόταση έγινε δεκτή στα λόγια, στη διαδρομή οι εκπρόσωποι μεγάλων σωματείων ...χάθηκαν στο δρόμο (!!!)
Τελικά αρκέστηκαν σε ολιγόλεπτες δηλώσεις στο προαύλιο.Μετά άρχισε νέα σύσκεψη με κλίμα εκτός τόπου και χρόνου σε πλήρη δυσαρμονία με τον κόσμο που βρισκόταν έξω. Προτίμησα να βρεθώ κι εγώ με τους "έξω" -άλλωστε πάντα εκεί ήταν η θέση μου!
 
Όσο για την ανακοίνωση, ένα σχόλιο:

Και τώρα, τρόμαξε ο Σαμαράς. Λίγη σοβαρότητα κύριοι συνάδελφοι! Πως καλείτε τους εργαζομένους -που εκείνη την ώρα δουλεύουν να βρεθούν στην ΕΡΤ στις 12; Δεν πρέπει η συγκέντρωση να γίνει απόγευμα; Εννοείται πως όποιος μπορεί πηγάινει στην ΕΡΤ. Η μόνη απόφαση που απαντά είναι: Απεργία διαρκείας, με κλείσιμο των ιδιωτικών καναλιών (να πέσει "μαύρο" από τους τεχνικούς) και κάλεσμα για παραμονή στο Ραδιομέγαρο μέχρι να ανακληθεί η απόφαση. Τα άλλα είναι τουφεκιές στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: