Διακοπές!

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Τζέι Πορτοκαλάδας εναντίον Ξε-ΝΕΡΙΤ



Σήμερα το απόγευμα -όπως είχαμε πει- η Παραμυθοκουζίνα ήταν στην ΕΡΤ. Μαζί με τον Κωνσταντίνο, τον Άλκη, την Έλλη και τον Οδυσσέα φτιάξαμε ένα παραμυθάκι με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας. Ένα παραμυθάκι που μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο!
Μας πήραν από τις Βρυξέλλες να μας πουν ένα γεια, όταν γύρω στις 8 βγήκαμε στον αέρα (λες να στείλει καμιά επιστολή ο Συνταγματάρχης Στουρνάρας που να μας απειλεί με κλείσιμο της Παραμυθοκουζίνας;)

Εμείς με τα παιδιά τριγυρίσαμε στο κτίριο και στον κήπο, τραβήξαμε τα τραπουλόχαρτά μας και ζήσαμε στο κλίμα του αγώνα....


Το παραμύθι μας:

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας κακός μάγος ο Ξε- ΝΕΡΙΤ που είχε διαβολικές ικανότητες: Μπορούσε να ελέγχει από μακριά τα προγράμματα της τηλεόρασης, να τα αλλάζει και να βάζει αυτά που ήθελε εκείνος: Ανθρώπους να κλαίνε, να σκοτώνονται και πολλά θρίλερ τρομακτικά.
Τα παιδιά που τα έβλεπαν, κάτι πάθαιναν. και άλλαζε η συμπεριφορά και το μυαλό τους.
Ο Τζέι ο Πορτοκαλάδας καθόταν με το φίλο του τον Κιμ τον Φοίνικα, όταν τους ανατέθηκε μια αποστολή: Να αλλάξουν τα προγράμματα και αν τα κάνουν χαρούμενα.
Πάνε λοιπόν στην ΕΡΤ όπου είχε εγκατασταθεί ο κακός μάγος Ξε-ΝΕΡΙΤ και είχε ρίξει το αγαπημένο του μαύρο χρώμα παντού, για να βλέπουν όλοι τα δικά του προγράμματα.
Ο Κιμ έφτιαξε σπαθιά από φοίνικες και άρχισε να ρίχνει καρύδες στον κακό μάγο. Ο Τζέι ο Πορτοκαλάδας έπιασε μετά τον μάγο, τον στριφογύρισε και τον έστειλε στο διάστημα. Ο Ξε-ΝΕΡΙΤ βρέθηκε στον πλανήτη Άρη!
Τότε οι δυο φίλοι σούπερ ήρωες μάζεψαν όλα τα παιδιά και τους είπαν να κάνουν ένα δικό τους πρόγραμμα, που το ονόμασαν: Το Κανάλι των Απίθανων παιδιών.
Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Όσο για τον Ξε-ΝΕΡΙΤ κανείς δεν ξανάκουσε γι' αυτόν"

1 σχόλιο:

αναμνησιολόγιον είπε...

Μπράβο σας! Κι εμείς θα ήμασταν στην ΕΡΤ αν ήμασταν στην Αθήνα.