Διακοπές!

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το Τείχος των Βιβλίων στην ΕΡΤ: Συνεχίζουμε και σήμερα!


Ήταν η Ελένη, ο Βαγγέλης, η Βάσια, η Ευτυχία, η Μαρία, ο Δημήτρης, ο Γιάννης, η Ελευθερία...
Ο καθένας με τον ..."οβολό" του βοήθησε ώστε να αρχίσει να χτίζεται το Τείχος των Βιβλίων. Το Τείχος του Πολιτισμού. Για την ΕΡΤ και όχι μόνο. Πριν φύγουμε προβληματιστήκαμε τι αν κάνουμε με τα βιβλία. Αποφασίσαμε να τα αφήσουμε εκεί. Και με χαρά μάθαμε σήμερα ότι το Τείχος συνεχίζει να χτίζεται! Έτσι θα πάμε -όσοι μπορούμε- και σήμερα το βράδυ.
Όχι από υποχρέωση, αλλά από κέφι. Από διάθεση να κάνουμε κάτι.
Άσε που -όπως λέει και το τραγούδι- "Η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πιλοφόρι, το μυστρί.... Όσοι είναι παλικάρια τη ζωή τους την περνούν στις σκαλωσιές..." (!!!)

Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε πολύ όμορφα. Άνοιξαν νέοι δρόμοι με αφορμή την επικοινωνία που ξεκίνησε μέσα από τα βιβλία (εντάξει έπαιξαν ρόλο και οι μπύρες και το ψητό κοτόπουλο που ξεκοκαλίσαμε -ας είναι καλά η Πρέβεζα).



Γνωριστήκαμε με συγγραφείς. Ανθρώπους κυρίως νέους, ταλαντούχοι. Με τη φλόγα μέσα τους. Λίγους, ίσως. 
Αλλά δυνατούς για μια μαγιά -γεμάτη μάγια- που θα γεννήσει πολλά ακόμη καινούργια πράγματα. Μαζί τους και μερικοί μεγαλύτεροι. 
Γράφω τα ονόματα, ελπίζοντας να μην έχω ξεχάσει κανέναν:  Ευτυχία Παναγιώτου, Βαγγέλης Μπέκας, Γιάννης Φιλιππίδης, Βάσια Τζανακάρη, Μαρία Γιαγιάννου, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Λιόπη Αμπατζή, Ανδρέας Βατίστας, Δημήτρης Οικονόμου, Ελευθερία Κυρίτση, Νίκος Χρυσός, Αλέξης Δάρας, Ελευθερία Τσίτσα, Ελένη Νανοπούλου, Μαρία Φακίνου, Θεοχάρης Παπαδόπουλος,  Βασίλης Κυριάκης, η ηθοποιός και ποιήτρια Νάνα Παπαδάκη και οι σκηνοθέτες Στέργιος Νιζήρης, Ζαφείρης Χαϊτίδης…
Μαζί μας οι Εκδόσεις των Συναδέλφων και η Άνεμος εκδοτική.

Πόσα μάθαμε χθες. Πόσα μοιραστήκαμε...

Όσοι δεν ήταν/ χάσανε.  Έχουν σήμερα μια ακόμη ευκαιρία...(μπορείτε να φέρετε και κανένα μεζεδάκι -αν θέλετε)




Δεν υπάρχουν σχόλια: