Όλες οι φυλές της γης είναι εκεί μαζεμένες και καταναλώνουν με μανία.
Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το πολυτελές ξενοδοχείο Κεμπίνσκι, με τα δεκάδες εστιατόριά του. Δεν θα έχετε ξαναδεί τόσα φαγητά και γλυκά μαζεμένα.
Ποιοι όμως είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτό το γαστριμαργικό πανδαιμόνιο;
Δυο Έλληνες σεφ: Ο Δόξης Μπεκρής στο φαγητό και ο Αλέξης Σακαρής στα γλυκά, είναι έτοιμοι να μας δείξουν τα μυστικά μιας μοναδικής κουζίνας… Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν πραγματικά πεντανόστιμο.
Ψάρι Σαμακαχάρα (Δόξης Μπεκρής με Μοχάμεντ Ραμαντάν)
700 γραμ. Χαμουρή (ή σφυρίδα)
200 γραμ. πολύχρωμες πιπεριές σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
3 καυτερές πιπεριές
1 ποτηράκι του κρασιού λεμόνι
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 μέτρια τομάτα
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Για τη γαρνιτούρα
Κανέλα
Γαρίφαλο
Κόλιανδρο
Λεμόνι
Αραβικός κέφτες / Κεμπάπ (Δόξης Μπεκρής με Μοχάμεντ Ραμαντάν)
600 γραμ. κιμά αρνίσιο
1 μικρό κρεμμύδι
1 φλυτζανάκι μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι του καφέ ταχίνι
1 φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μικρή τομάτα σε φέτες
Σταφίδες
Φιστίκι Αιγίνης
Φιστίκι κάσιους
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
3 αραβικές πίτες
Μαϊντανός
2 φέτες λεμόνι
Ουμ Άλι (αραβικό παραδοσιακό γλυκό από τον Αλέξανδρο Σακαρή)
1 ½ κούπα τριμμένη σφολιάτα
2 κούπες γάλα
½ κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
1 φλιτζάνι του καφέ σταφίδες
1 φλιτζάνι του καφέ αμύγδαλο φιλέτο
1 φλιτζάνι του καφέ φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
1 φλιτζάνι του καφέ καρύδα τριμμένη
1 σφηνάκι ανθόνερο -1 κούπα χτυπημένη κρέμα γάλακτος
3 σχόλια:
Τελικά όποια πέτρα κι αν σηκώσεις Έλληνες θα βρεις... με ταλέντο δημιουργικότητα και εξαιρετικά αποτελέσματα. Μόνο στην Ελλάδα δεν χωρούν οι ωραίοι Έλληνες...
Θα πρέπει να πω ότι εκτός του ότι είναι εξαιρετικοί σεφ, είναι και καταπληκτικά παιδιά!
Να πω ακόμη ότι στο Ντουμπάι υπάρχει και το εστιατόριο Ελιά, που το μενού του επιμελείται ο Γιάννης Μπαξεβάνης. Μέσα σε 3 μήνες λειτουργίας μπήκε στα 16 καλύτερα εστιατόρια του Ντουμπάι και συμμετείχε στην εκδήλωση "Dubai Taste 2008".
Μπράβο τους!
Θα φτιάξω και τις συνταγές τους σύντομα!
Καλό σαββατοκύριακο!
Δημοσίευση σχολίου