Διακοπές!

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008

Γαριδοκεφτέδες

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης μαζί με τον Καρίμ Ελ Μασρί μας έφτιαξαν πεντανόστιμους γαριδοκεφτέδες στη κουζίνα της "Ελιάς" του ελληνικού εστιατορίου που κάνει θράυση στο Ντουμπάι.

Στη ψαραγορά του Ντουμπάι αγοράζεις αυτές τις γαρίδες με 5- 10 ευρώ το κιλό


Η συνταγή
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μικρά κρεμμύδια
½ κιλό καθαρισμένες γαρίδες
100 γρ. ρύζι γλασέ
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Λίγο αλεύρι


Βάζουμε στο μπλέντερ τον άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια, το ρύζι (που το έχουμε πριν μουσκέψει) και τις μισές γαρίδες. Τις άλλες μισές τις ψιλοκόβουμε. Κάνουμε μια ζύμη με όλα τα υλικά. Για να σφίξει προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: