Διακοπές!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Το "ακατανίκητο"

Το "ακατανίκητο" δεν είναι τίποτε άλλο από μια προκατάληψη, επινοημένη από εκείνους που φοβούνται την ελευθερία
Φερνάντο Σαβατέρ

Πολλοί είναι αυτοί που η πρώτη τους αντίδραση όταν μιλάω για την προσπάθεια μας για τη σωτηρία της Γκιώνας, μου λένε: "Δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτα! Οι αντίπαλοι σας είναι πανίσχυροι. Μπορείτε εσείς να τα βάλετε με τον Κυριακόπουλο και το Βαρδινογιάννη;"
Το επιχείρημά τους φαίνεται να ενισχύεται από το γεγονός ότι όλα τα καθεστώτα και τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα από τη δεκαετία του '30 που άρχισε η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή, συναίνεσαν στην καταστροφή και στη ληστρική εκμετάλλευση των βουνών που έκαναν πάμμπλουτη μια μικρή ομάδα ανθρώπων, φτωχαίνοντας το νομό και οδηγώντας τον στην υπανάπτυξη που βόλευε τα συμφέροντα τους.
Ένας νομός όπου βρίσκεται ένα από τα κορυφαία μνημεία του κόσμου, το Μαντείο των Δελφών, με φύση που συνδυάζει πανέμορφα βουνά και ατέλειωτες ακτές, δόθηκε στους ...ληστές! Σήμερα συρρικνώνεται πληθυσμιακά και βυθίζεται στην κρίση.
Όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος στήριζε τις επιλογές που έφεραν την καταστροφή, με το μοναδικό επιχείρημα του "ακατανίκητου".

Η Φωκίδα έχει μέλλον αν οι άνθρωποι της ξυπνήσουν και κατανοήσουν ότι αυτοί έχουν τη δύναμη...
Σε όλους αυτούς αφιερώνω τα λόγια του Σαβατέρ (σας είπα ότι θα σας τρελάνω με το "Μιλώντας το γιο μου για την ηθική και την ελευθερία):
"Όλοι όσοι θέλουν να αποποιηθούν της ευθύνης τους πιστεύουν στο ακατανίκητο, σ' αυτό που καθυποτάσσει, είτε είναι διαφήμιση, ναρκωτικό, όρεξη, δωροδοκία, απειλή, τρόπος ύπαρξης... ότι τους κατέβει. Με το που εμφανίζεται το ακατανίκητο, γκαπ! παύει κανείς να είναι ελεύθερος και μετατρέπεται σε μαριονέτα από την οποία δεν πρέιε να ζητάνε λογαριασμό...
Κι αν εγώ σου έλεγα ότι το "ακατανίκητο" δεν είναι τίποτε άλλο από μια προκατάληψη, επινοημένη από εκείνους που φοβούνται την ελευθερία;..."

Γι' αυτό -και άλλα πολλά- σας περιμένουμε αύριο Παρασκευή, 29 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο, στη μεγάλη εκδήλωση για τη Σωτηρία της Γκιώνας

4 σχόλια:

korinoskilo είπε...

λεγε ατακες εσυ εγω γραφω :)))))

το ειχε χτες και το

http://korydallos1977.blogspot.com/2009/05/blog-post_27.html

καλημερες

kostasst είπε...

Ο.Κ. Αύριο η συνέχεια!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Το ζήτημα για τέτοια ΜΕΓΑΛΑ θέματα είναι, οι πολίτες να ξεσηκώνονται σε αγώνα διαρκείας κι όχι να κοιτάνε και να σκέπτονται ποιοι μεγάλοι είναι απέναντί τους...
Αντίθετα οι μεγάλοι (ώπα ρε μεγάλε!) να σκέπτονται πως έχουν το λαό απέναντί τους... (Αν ο λαός ξεσηκωθεί...)

kostasst είπε...

Φοβάμαι ότι ο λαός είναι σε βαθύ ύπνο. Όταν ξυπνήσει ως νεός Ριπ Βαν Ουίνκλ, θα βρεθεί σε μια άλλη χώρα...