Διακοπές!

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Οι Χαλανδραίοι ακτιβιστές επέστρεψαν από τη Γάζα- Σημαντική εκδήλωση την Κυριακή στο Χαλάνδρι

Την Κυριακή το βράδυ, δίνουμε όλοι ραντεβού στις 8:30 στο Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, στην εκδήλωση "Ένα καράβι για τη Γάζα στο Χαλάνδρι", που οργανώνει η Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου. Ευτυχώς θα είναι κοντά μας και οι δυο Χαλανδραίοι -μέλη της αποστολής. Ο Γιώργος Λιερός και η Δήμητρα Κυρίλλου επέστρεψαν στην Ελλάδα χθες στις 3 το πρωί. Μπορείτε να δείτε το βίντεο της επιστροφή στην ιστοσελίδα του Δρόμου.
Θα έχουμε λοιπόν την ευκαρία να μάθουμε από "πρώτο χέρι" τα τι και τα πως της αιματηρής επίθεσης των Ισραηλινών, αλλά και τα όσα συνέβησαν με τους κρατουμένους. Χαρακτηριστικό είναι ότι τους κατέσχεσαν όλα τα προσωπικά τους είδη, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Θα ακολουθήσει συναυλία με συγκροτήματα από την Παλαιστίνη και το Γιώργο Καλκάνη.


Εν τω μεταξύ το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Θλιβερή εξαίρεση η Δημοτική Παράταξη του ΠΑΣΟΚ, που δεν συνυπέγραψε το ψήφισμα...

Διαβάζω στην ιστοσελίδα της Στάσης
Το δημοτικό συμβούλιο του Χαλανδρίου υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα πρόσφατα γεγονότα.Την πρόταση διαμόρφωσε επιτροπή στην βάση του κειμένου που πρότεινε η αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου.Υπέρ του ψηφίσματος τοποθετήθηκαν εκτός από την αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ και οι περισσότεροι από τους συμβούλους του κ Ζαφειρόπουλου.Αρνητικά ψήφισε η παράταξη του κ Ανδρεόπουλου, η οποία επέμεινε μέχρι τέλους στην εξάλειψη των σημείων κριτικής στην κυβερνητική στάση ενώ ο έτερος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ Πανταζής απουσίαζε."Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου καταδικάζει τη βάρβαρη, πειρατική επίθεση του Ισραηλινού κράτους ενάντια στο «Στόλο της Ελευθερίας» που μετέφερε στην αποκλεισμένη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια. Μία επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο εννέα ατόμων, το βαρύ τραυματισμό δεκάδων άλλων και την παράνομη σύλληψη όλων των μελών της αποστολής που περιελάμβανε αντιπροσώπους από 50 χώρες.

Το κράτος – τρομοκράτης, εδώ και χρόνια, έχει μετατρέψει την περιοχή της Γάζας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Με την ανοχή και τη στήριξη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δολοφονεί συστηματικά τους υπερήφανους κατοίκους της ενώ τους στερεί παράνομα τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης. Τώρα αποθρασυμμένο από αυτή την ανοχή, δεν δίστασε, παραβιάζοντας πάλι τη διεθνή νομιμότητα, να καταλάβει πλοία στα διεθνή ύδατα, να συλλάβει πληρώματα και επιβάτες, να δολοφονήσει αμάχους όπως κάνει χρόνια τώρα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Επισημαίνουμε τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συστηματικά αναβαθμίζουν τις σχέσεις με το κράτος τρομοκράτη της μεσογείου.

Επίσης καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή που λάμβαναν χώρα κοινές ασκήσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, καταλαμβάνονταν ελληνικά πλοία και συλλαμβάνονταν και βασανίζονταν Έλληνες πολίτες. Οι «χλιαρές» ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης όχι μόνο δεν συνοδεύτηκαν από κινήσεις αντίστοιχες του πρωτοφανούς γεγονότος (πχ ανάκληση του πρεσβευτή της Ελλάδας από το Ισραήλ, διακοπή κάθε συνεργασίας κλπ) αλλά περιορίστηκαν μόνο στο πρόσφατο συμβάν, αποσιωπώντας την ίδια την ουσία. Ότι το Ισραήλ, με κάθε μέσο, επιμένει να επιβάλλει τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας από τον έξω κόσμο.

Ζητάμε:

Την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των κρατουμένων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και δικοί μας άνθρωποι. Ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συνεργασία "Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου και πρώην δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, Γιώργος Λιερός και η Δήμητρα Κυρίλλου.

Να επιστρέψουν άμεσα τα ελληνικά πλοία στη χώρα.

Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: