Διακοπές!

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Πάλι στη Χίο: Με τους... Σεφ στην 6η γιορτή Αγροτουρισμού



Μερικά πράγματα είναι πού παράξενα. Είχα να πάω στη Χίο πολλά χρόνια. Το φθινόπωρο, μετά από πρόσκληση του βιβλιοπωλείου Πυξίδα, βρέθηκα για να παρουσιάσω το βιβλίο "Μπαμπά τι είναι το σεξ;".
Τα της επίσκεψης εκείνης τα έχω γράψει αναλυτικά σε σχετική ανάρτηση. Τοπική εφημερίδα της Χίου αναδημοσίευσε και το οδοιπορικό μου στο νησί!

Την Άνοιξη, βρέθηκα πάλι στη Χίο, αυτή τη φορά σε μια συζήτηση για τη νέα εφημερίδα Δρόμος. Και πάλι έγραψα στο Ημερολόγιο μου και με τη πολύτιμη συμβολή του Παντελή Καβύρη, ετοιμάσαεμ και μια παρουσίαση για τα προβλήματα της Χίου στην εφημερίδα...

Το καλό... τρίτωσε με τη πρόσκληση της Νομαρχίας Χίου για συμμετοχή στην 6η γιορτή Αγροτουρισμού!

Έτσι λοιπόν, την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα, στο Συντριβάνι στο Cafe Κήπος (Δημοτικός Κήπος Χίου) θα παρουσιάσουμε το βιβλίο "20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ"


Το Δελτίο Τύπου
"Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά τη “Γιορτή Αγροτουρισμού” από 30/07 – 03/08/2010, στο Δημοτικό Κήπο της Χίου, της οποίας τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου στις 8 μ.μ., από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Αικατερίνη Μπατζελή, παρουσία του γενικού γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Χαλκιώτη και τον πρόεδρο της Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δημήτρη Δράκο.

Πρόκειται για μια υπαίθρια έκθεση, ένα θεματικό πάρκο όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράσει τοπικά προϊόντα, χιώτικες γεύσεις και να θαυμάσει τις δημιουργίες Χίων καλλιτεχνών, αλλά και φιλοξενούμενων Νομαρχιών, παραγωγών και δημιουργών απ’ όλη την Ελλάδα.

Η Γιορτή Αγροτουρισμού σαγηνεύει με τις εικόνες, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τα ακούσματα, σαν ένα μικρό αντιπροσωπευτικό δείγμα της “Αρχόντισσας του Αιγαίου”, της μυροβόλου Χίου. Η έκθεση παράλληλα πλαισιώνεται από πλήθος εκδηλώσεων με μουσική, χορό, θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων και θεμάτων, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, καραγκιόζη, γαστρονομικά αφιερώματα, εργαστήρια και βραδιές αφιερωμένες στην ναυτοσύνη των νησιών μας.

Φέτος οι εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων αφιέρωμα στο προσκοπικό έργο, εργαστήρια για την ιστορία και χρήση του χαρτιού, εργαστήρια κοσμήματος και μουσικών οργάνων, θεατρικά παιχνίδια, γευσιγνωστικές βραδιές με θέμα το μέλι, μουσικομαγειρέματα με τον Ευθύμη Μπλέτσα και την “Κουζίνα της Μαμάς”, παρουσίαση βιβλίου του κ. Κώστα Στοφόρου σε συνεργασία με τις Εκδόσεις “Κριτική”, αφιέρωμα στις αφροδισιακές ιδιότητες της μαστίχας με τον Δρα Θάνο Ασκητή και τον Δρα Θωμά Σαββίδη με την συνεργασία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου καθώς και χορευτικές μουσικές βραδιές με ντόπιους και φιλοξενούμενους καλλιτέχνες, αλλά και με την Μελίνα Κανά, το γνωστό φωνητικό σύνολο “Εν Εν φωναίς” με το Λάκη Χαλκιά και τις αδερφές Βουγιουκλή κ.ά..."

Και μια συνταγή από το βιβλίο της Χιώτισσας Βάσως Κριτάκη (φυσικά με την... αφροδισιακή μαστίχα για την οποία θα μιλήσει και ο κύριος Ασκητής).


Μπεζέδες Ελένης

Υλικά

4 ασπράδια αυγού
2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
2-3 σταγόνες λεμονιού
Λίγη κοπανισμένη μαστίχα

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια, προσθέτοντας σιγά- σιγά δυο ποτήρια ζάχαρη. Συμπληρώνουμε τις βανίλιες και το λεμόνι. Τα χτυπάμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε τη μαστίχα. Βάζουμε κουταλιές κουταλιές πάνω σε αλουμινόχαρτο που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί (και το έχουμε αλείψει με λίγο αλεύρι). Ψήνουμε πάνω –κάτω στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.

Πολλά μυστικά ακόμη σε όσους βρεθούν μαζί μας την Τρίτη το βράδυ στη Χίο!

2 σχόλια:

efi είπε...

Πολύ ωραίοι οι μπεζέδες.

Στη Χϊο δεν έχω παει, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα!

kostasst είπε...

Καλημέρα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές αντιθέσεις. Μοναδικός ο Κάμπος, το Πυργί, τα Μεστά...
...και η βόρεια Χίος, όπου δυστυχώς δεν έχω πάει ακόμη!