Διακοπές!

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Χίος: Από το τέλος η αρχή!

Μερικές από τις τελευταίες εικόνες της Χίου...

Η ανατολή στο λιμάνι από το παράθυρο του λεωφορείου...


...και απέναντι από το αεροδρόμιο...

Όπως βλέπετε άρχισα ανάποδα... Είμαι ακόμη με το κεφάλι γεμάτο εικόνες και σκέψεις... Με το ένα πόδι στην οδό Αχαρνών και το άλλο στη Χίο! Τα ταξίδια με το αεροπλάνο δεν σε αφήνουν να προσαρμοστείς... Μόλις πριν από λίγες ώρες πίναμε ουζάκια στην Ηλιάστρα -ένα καταπληκτικό καφέ στο Κάστρο (ηλιάστρα: χιώτικη λέξη που σημαίνει το χώρο στο οποίο άπλωναν τα σύκα για να ξεραθούν)
Με πήγαν φίλοι από τη Χίο και περάσαμε ένα μαγικό βράδυ με κουβέντες για ταξίδια, για ανθρώπους, για βιβλία... Είχα καιρό να κάνω μια τόσο ζεστή και βαθιά κουβέντα. Ό,τι και να πω είναι λίγο...
Αυτή τη φορά έχω πολλούς να ευχαριστήσω: παλιούς και νέους γνώριμους. Θα τα πω στη συνέχεια (να συνέλθω και λιγάκι -είμαι με ελάχιστες ώρες ύπνου)Στη φωτογραφία η Ηλιάστρα το περασμένο φθινόπωρο, σε έναν πρωινό περίπατο:

Η εκδήλωση για το βιβλίο είχε επιτυχία και διασκεδάσαμε πολύ! Ο Ευτύχης Μπλέτσας που γνώρισα για πρώτη φορά, ήταν για μένα μια αποκάλυψη. Ελπίζω να γίνει η γνωριμία μας αρχή μιας συνεργασίας στον κοινό μας στόχο που είναι η σωστή διατροφή των παιδιών...

...Εδώ ο Ευτύχης εν δράσει μας δείχνει πως η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική:

...Όπως και την προηγούμενη φορά που παρουσιάσαμε το Μπαμπά τι είναι το σεξ; στη Χίο, στυλοβάτης της εκδήλωσης η κυρία Βάσω Κριτάκη, που με έχει σκλαβώσει... Κοντεύει να με κάνει ...Χιώτη!


...Ο άλλος στυλοβάτης είναι το βιβλιοπωλείο της Χίου, Πυξίδα, που φρόντισε να έχουμε τα βιβλία στο χώρο:

...Μια λιλιπούτεια αναγνώστρια ανέλαβε να διαφημίσει και το Όποιος αγαπάει (εκ) παιδεύει...


ΥΓ.Παρεμπιπτόντως εδώ μπορείτε να υπογράψετε για τη σωτηρία του Κάστρου

Θα επανέλθω με περισσότερα... Να κατασταλάξουν λίγο μέσα μου... (Περιμένω και φωτογραφίες από το Νίκο Αρακά, υπεύθυνο των ΚΕΕ στη Χίο και εκλεκτό ...συμπότη!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: