Διακοπές!

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Το ζαρκαδάκι της Γκιώνας


Δεκαοκτώ ημερών , δύο κιλά και τρακόσια γραμμάρια,
η κούπα του καφέ καταδεικνύει το μέγεθός του -φωτ Μαργαρίτα Αγιασματζή.

Από την "Άνιμα", τον Σύλλογο για την Προστασία & Περίθαλψη της Άγριας Ζωής:

"Βρέθηκε, νεογέννητο, από ορειβάτες στην Γκιώνα το μικρό θηλυκό ζαρκαδάκι, το θεώρησαν εγκαταλελειμμένο και, κατεβαίνοντας, το άφησαν στη φροντίδα ενός φιλόζωου κατοίκου στο χωριό Στρώμη Φωκίδας.

Η ΑΝΙΜΑ έμαθε την ύπαρξή του από κτηνίατρο της Ελευσίνας, όταν πια το ζωάκι βρισκόταν στο σπίτι της κόρης του ανθρώπου που ανέλαβε τη φροντίδα του. Η οικογένεια που το φιλοξένησε δήλωσε εξ αρχής ότι επιθυμεί το καλύτερο για το ζαρκαδάκι, να μεταφερθεί δηλαδή σε κατάλληλο χώρο με προοπτική την επανένταξή του. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Διεύθυνση Εθνικών Δρυμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που, ενεργώντας άμεσα, υπέδειξε ως ιδανικό χώρο φιλοξενίας το κρατικό εκτροφείο της μονής Αγάθωνος. Έτσι, την περασμένη Τρίτη έγινε η μεταφορά της μικρής με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και συνοδό τον Λεωνίδα Κότση, μέλος της ΑΝΙΜΑ και Ειδικό Δασικής Προστασίας.

Μαθαίνουμε ότι το ζαρκαδάκι προσαρμόζεται επιτυχώς στο νέο του χώρο, με τη φροντίδα των υπαλλήλων του εκτροφείου...

Και μια έκκληση στους ορειβάτες: Μην παρεμβαίνετε όταν συναντάτε τέτοιο μωρό, εκτός κι αν είστε ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουροι ότι είναι πράγματι εγκαταλελειμμένο! Η μάνα μπορεί να το έχει αφήσει σε μια λόχμη για να πάει να βοσκήσει και θα γυρίσει το βράδυ να το θηλάσει"

περισσότερες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα: http://www.wild-anima.gr/


ΥΓ Και μόνο γι΄ αυτό αξίζει να σώσουμε τη Γκιώνα...

2 σχόλια:

Free Arcadia Team είπε...

Παρακολουθώ ιστολόγια, είμαι από την Τρίπολη και τα βρίσκω ενδιαφέρον, αλλά μπορεί να γίνουν πιο εντυπωσιακά και λειτουργικά και τα δικά σας.


Για δείτε, τις σημειώσεις μου:

1. (THE BEST!): Πως απαγορεύουμε το δεξί κλικ του ποντικιού στο ιστολόγιό σας και προσθήκη window ειδοποίησης στο blog σας.
2. (THE BEST!): Εμφάνιση προσωπικής εικόνας, για φόντο σε όλο το blog σας.
3. Προσθήκη φόρμας επικοινωνίας στο ιστολόγιό σας, συνδεδεμένο με το email σας.
4. Προσθήκη κουμπιών ενεργείας στο blog σας, για επιστροφή στην αρχή του κειμένου, για την αρχική ιστοσελίδα σας κλπ. εμφανή καθ΄ όλη την ανάγνωση του ιστολογίου.
5. Προσθήκη πλαισίου για chatting των επισκεπτών σας.
6. Γρήγορη και εύκολη μετατροπή του blog σας, σε τριών στηλών ιστολόγιο, όπως είναι οι ιστοσελίδες.
7. Πώς να βάλετε κουτί "Αναζήτησης" στο Blog σας, μόνο για τις αναρτήσεις σας.
8. Πως να φτιάξετε το δικό σας γκάλοπ στο blog σας, από την Google.
9. (THE BEST!): Πως να προσφέρεται εύκολα, στον επισκέπτη σας, να εισάγει σε γνωστά social sites, το blog σας, με κουμπί.
10. Πως να βάλετε αυτόματη προεπισκόπηση σε όλα τα link του blog σας.
11. Πως να βάλετε μετάφραση στο blog σας, για τους ξένους επισκέπτες σας, με σημαιούλες χωρών ή κουμπί.
12. Πως να κατοχυρώσετε τα δικαιώματά σας στο blog σας.
13. Πως να εξαφανίσετε τη navbar του blog σας, για κακόβουλη επισήμανση από επιτηδείους και να μην φαίνεται ότι είναι άλλο ένα blog.
14. Κουμπί εκτύπωσης των άρθρων σας, για τους επισκέπτες σας, στο blog σας.
15. Για εμφάνιση σχολιασμού και ανασκόπηση σχετικών άλλων άρθρων, στο τέλος κάθε άρθρου σας, για τους επισκέπτες σας, ώστε να τους κρατάτε πιο πολύ χρόνο.
16. Που να δηλώσετε το blog σας, για να αυξήσετε τους επισκέπτες σας.
17. Πως να εκμεταλλευτείτε το Facebook (αναλυτικά πχ πώς να φτιάξετε δημοφιλή γκρουπ κ.α.), Hi5, MySpace και άλλες ιστοσελίδες, tips για αποστολή ομαδικών διαφημίσεών σας κλπ.

και έτσι για να διασκεδάσετε...

18. Απλή μετατροπή των Windows XP σε εντυπωσιακά παράθυρα των Vista!
19. Πρόγραμμα απαραίτητο συμπίεσης βίντεο σας, για γρήγορο upload στο youtube κ.α.
20. Ημερολόγιο υπενθύμισης εορτών στο desktop του υπολογιστή μας.
21. (THE BEST!): «Σαμποτάρετε» σαν χάκερ ιστοσελίδες γρήγορα και εύκολα.

Όλα τα παραπάνω αφορούν blogs της πλατφόρμας, της blogger, σαν το δικό σας, θα παραλάβετε μέσω email τους κώδικες και οδηγίες και μου στέλνετε δωρεά (αντικαταβολή), ότι θέλετε και αν θέλετε, για τον χρόνο που διέθεσα, να σας τα προσφέρω, όλα μαζί σε ένα πακέτο συγκεντρωμένα, που ονομάζω FULL_SERVICE_PACK_FOR_BLOGS.

Είναι κρίμα να χάσετε το χρόνο σας, αναζητώντας μόνος σας τις απαντήσεις και να μην τον εκμεταλλευτείτε, ώστε να δημοσιεύσετε μόνο νέα άρθρα σας. Είχα blogs και λόγω έλλειψης πια χρόνου, τα διέγραψα, αλλά ότι γνώσεις αποκόμισα και σημειώσεις έχω, εδώ και πέντε χρόνια, είναι κρίμα να τα κρατήσω, μόνο για μένα και δεν μου επιτρέπεται να τα εμπορευτώ, παρά μόνο να δεχτώ δωρεά. Έτσι επειδή έδωσα μεγάλη βαρύτητα και έχω ακόμα τρέλα με τα blogs, αποφάσισα τουλάχιστον να βοηθήσω άλλους επίδοξους bloggers, όπως ήμουν εγώ.

Ξέρω αρκετά από blogs και απλά θέλω να βοηθήσω. Ασχολούμαι με την πληροφορική και θέλω οι Έλληνες bloggers, γρήγορα να γίνουν καλύτεροι από άλλων χωρών. Μπορώ να σας στείλω σε zip αρχείο όλα τα παραπάνω, (για του λόγου το αληθές είναι 38,9 MB - 110 Αρχεία σε 23 υποφακέλους).

(Δεν είμαι έμπορος)
Με εκτίμηση για τον χρόνο σας,
Γιώργος Π.
ARCADIAOFFICE@gmail.com

Mikros Alitis είπε...

Ελπίζω μόνο να μην το πήρα κατα λάθος από την μανα του....

Καλη τύχη ζαρκαδακι