Διακοπές!

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Η παιδική... θλίψη της Αγίας Παρασκευής

Είχα γράψει -με αφορμή τα γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα πως τις παιδικές χαρές δεν τις καταστρέφει κανένας Αφγανός. Την απόλυτη ευθύνη την έχουν οι Ελληνάρες και κυρίως οι ανίκανοι δημοτικοί άρχοντες. Καλούσα λοιπόν να έρθετε να δείτε τις παιδικές χαρές στην Αγία Παρασκευή...
Είναι πιο έυκολο να σας μεταφέρω εδώ ένα φωτορεπορτάζ που θα πείσει και τους πιο δύσπιστους για την απόλυτη ανικανότητα του δημάρχου μας καθώς και των (αν)αρμόδιων υπηρεσιών, διευθυντών κλπ του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Αν νομίζετε ότι οι χαρακτηρισμοί μου είναι άδικοι και υπερβολικοί, θαυμάστε τις φωτογραφίες, με ελάχιστα σχόλια...
Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν γύρω στις 7 το απόγευμα της χθεσινής Κυριακής 14 Ιουνίου, όταν πήγαμε με τα δυο μικρά: την κόρη και το γιο μου (4 και 2 ετών αντίστοιχα)

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ήλιος και σκόνηΠαρατηρείστε ότι δεν υπάρχει καμία σκια στην παιδική χαρά, αντίθετα περισσεύει το επικίνδυνο χαλίκι και η σκόνη που το στρώσιμό του πετυχαίνει τρεις στόχους: τραυματισμό των παιδιών, οφθαλμολογικά και αναπνευστικά προβλήματα από τη σκόνη, που φαίνεται ακόμη και στη φωτογραφία


Τα παγκάκια της ντροπής
Δείτε τώρα πόσο φροντισμένα είναι τα παγκάκια και σκεφτείτε ότι είναι έτσι για μήνες ή και για χρόνια. Κανείς δεν έχει φροντίσει να τα επιδιορθώσει/ συντηρήσει. Μέσα κι έξω από την παιδική χαρά, στο αφύλακτο πάρκο, δείτε σπασμένα ξύλα, καρφιά που εξέχουν κ.α. Εγώ ο ίδιος κόπηκα χθες. Φανταστείτε τα μικρά παιδιά...







Το βρωμερό και επικίνδυνο συντριβάνι
Εδώ βρισκόταν παρτέρι με λουλούδια. Κάποιος από τους ανεγκέφαλους που διοικούν το Δήμο μετά τον θάνατο του τελευταίου δημάρχου της Αγίας Παρασκευής Σταύρου Κώτση, αποφάσισε να φτιάξει συντριβάνι, το οποίο είναι μόνον εστία μόλυνσης και σπανίως λειτουργεί. Έχουν γίενι τεράστια έξοδα χωρίς αποτέλεσμα. Δείτε πως ήταν ακόμη χθες (είναι έτσι εδώ κα μέρες)



Η... τουαλέτα
Καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση και καμία χημική τουαλέτα, οι γύρω θάμνοι έχουν αποκτήσει χρήση τουαλέτας. Καταλαβαίνεται το ...άρωμα και τους κινδύνους για την υγεία των παιδιών.


Προσοχή... κίνδυνος
Ο πίνακας με τις ασφάλειες, χωρίς κλειδαριά, χωρίς λουκέτο, έχει μετατραπεί σε ένα επικίνδυνο παιδικό παιχνίδι...



Νερό για πέταμα!
Ενώ δεν υπάρχει μια βρύση για να πιείς νερό, αντίθετα η διαρροή είναι μόνιμη στη βρύση του ποτίσματος. Τα γυμνά καλώδια "φύονται" μέσα στο νερό εδώ και χρόνια. Μήπως ο δήμαρχος περιμένει να... μεγαλώσουν; Όπου γάμος και χαρά είναι πρώτος, γιατί δεν περνάει κι από εδώ; Μήπως φοβάται την ...υποδοχή;



Η... περίφραξη
Θεωρείται προφανώς ανάξιο λόγου το θέμα της περίφραξης. Τα παιδιά λοιπόν παίζουν ανάμεσα στους θάμνους και ξαφνικά μπορεί να προσγειωθούν ανώμαλα. Ίσως στα παρατημένα υλικά του εργολάβου που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο εβδομάδες τώρα..



Οικονομία στο... ρεύμα!Συμβάλλοντας στην ενημερωτική εκστρατεία της ΔΕΗ, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, θέλοντας να δείξει που οδηγεί η σπατάλη ρεύματος, ανάβει τις λάμπες λες και είναι χειμώνας. Συμβάλλει έτσι στην υπερθέρμανση του πλανήτη, ώστε αν λιώσουν οι πάγοι και να φτάσει η θάλασσα στο ...Κοντόπευκο! Αλλιώς ποια ηλιθιότητα μπορεί να τους οδήγησε ώστε να ανάβουν το φως ενώ ο ήλιος μεσουρανεί; Από την τσέπη του θα πληρώσει το ρεύμα ο δήμαρχος;



Αντίο και εις το επανιδείν!Για το τέλος τα σπασμένα επικίνδυνα μάρμαρα, που είναι έτσι πάνω από πέντε χρόνια τώρα! Ακόμη δεν κατάφερα να φωτογραφίσω σωστά την ετοιμόρροπη πέργκολα, ή να σας δείξω πόσο σοφά είναι υπολογισμένο το άνοιγμα στα κάγκελα ώστε να σφηνώνουν τα παιδικά κεφάλια (έχει συμβεί). Θα έχουμε και συνέχεια...


ΥΓ Επειδή ο δήμαρχος και οι συν αυτώ φοβούνται τις εκδηλώσεις αγάπης του λαού, κάνουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεσημέρι για να μη βλέπει κανείς τι γίνεται εκεί!

4 σχόλια:

korinoskilo είπε...

καλα τους κανεις
πανω τους
που να τους μεινει μυαλο απο για τετοια οταν εχουν να λυσουν αλλα ,,σοβαρα,, θεματα !!!!
πρεπει ολοι να βγουμε και να κανουμε τετοια ρεπορταζ...!!!

margeo είπε...

Η παιδική θλίψη όπως περίτεχνα βάλατε στον τίτλο σας, δεν αφορά μόνο στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής, αλλά ολόκληρης της Αττικής. Δεν αναφέρομαι στην επαρχία, καθώς εκεί υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Προφανώς όμως δεν έχετε δει πως είναι οι παιδικές χαρές στα χωριά ανά την Ελλάδα... Σε πολλές των περιπτώσεων ανύπαρκτες.
Στην προκειμένη περίπτωση, στο δικό σας φωτορεπορτάζ θα σας πως ότι συμφωνώ στα περισσότερα απ' όσα αναφέρατε ως κινδύνους για τα παιδιά.
Το ίδιο επικίνδυνο είναι φαντάζομαι και το κάθε πεζοδρόμιο και ο κάθε δρόμος... εάν υπερβάλουμε.
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ όταν πήγαινα στο χωριό μου, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καρφιά και τι σίδερα και πόσα ακόμη πράγματα άκρως επικίνδυνα αντικείμενα είχα μπροστά και ακόμη είμαι εδώ...
Σίγουρα είναι διαφορετικά στην πόλη και σε έναν χώρο που έχει φτιαχτεί για παιδιά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, αλλά προσωπικά εγώ, δεν θα τα φωτογράφιζα... θα τα έβγαζα, εφόσον ετίθετο κίνδυνος για τα παιδιά μου.
Για τα καλώδια βέβαια και το συντριβάνι, ούτε λόγος, θα έπρεπε να μεριμνήσει άμεσα το κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας, έπειτα σαφώς από τις εντολές του αρμόδιου αντιδημάρχου.
Φίλε μου, έχετε δίκιο, απλά η υπερβολή του να ανοίξετε τον πίνακα και να σκηνοθετήσετε την φωτογραφία πιστεύω ότι σας κάνει να το χάσετε.
Καθώς και το πως θέσατε το θέμα για την ανυπαρξία των δημοσίων WC. Δεν νομίζω ότι οι δημότες της Αγίας Παρασκευής πηγαίνουν να κάνουν την ανάγκη τους στα χόρτα της παιδικής χαράς. Ναι πρέπει να υπάρχουν, αλλά εκεί θα τεθεί και το θέμα σε ποια σημεία του Δήμου. Και αν μπορούν να υπάρξουν λειτουργικά... και όχι να είναι κλειδωμένες ή και αυτές μετά απο ένα διάστημα αφημένες στη μοίρα τους.
Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος, να μην σηκωθεί σκόνη όταν παίζουν τα παιδιά. Και να σας θέσω εδώ το ερώτημα, τα δικά σας παιδιά στη θάλασσα δεν χτίζουν κάστρα; Εκεί δεν σηκώνεται άμμος;
Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι σωστές προδιαγραφές μιας παιδικής χαράς.
Αυτό σίγουρα πρέπει να το κοιτάξει ο Δήμος, καθώς και την συντήρηση όπως αναφέρατε...
Παρεπιπτόντως επειδή τονίσατε ότι έχουν συμβεί ατυχήματα, σας ενημερώνω ότι μπορείτε να ασκήσετε τα νομικά σας δικαιώματα... τουτέστιν να καταθέσετε αγωγή στον άμεσα υπέύθυνο για την κακοτεχνία.
Αυτό ίσως να κινούσε περισσότερο τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Μπορεί να έχω λάθος, ή και να διαφωνείτε μαζί μου. Η ώρα είναι περασμένη και είδα το φωτορεπορτάζ σας το troktiko, μου φάνηκε ενδιαφέρον και μπήκα να μάθω λεπτομέρειες, αλλά πραγματικά η σκηνοθεσία με "ξένισε"...

kostasst είπε...

Καλημέρα korinoskilo και ευχαριστώ για τη στήριξη.
Καλημέρα margeo. Χαίρομαι για τον διάλογο που ανοίγεις.
-Θα αρχίσω από τη "σκηνοθεσία" Ανοίξαμε με τα παιδιά το κουτί που είναι οι ασφάλειες και εκεί βρήκαμε τα παιδικά παιχνίδια, όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο! Το θέμα μου υπέδειξε πατέρας παιδιών μηχανολόγος και υπέυθυνος εργοστασίου για θέματα ασφάλειας. Με τη δική του πείρα το θεωρεί αδιανόητο να είναι εκτεθειμένος ο πίνακας.
Η μόνη σκηνοθεσία είναι ότι ανοίξαμε εκείνη την ώρα τον πίνακα. Δεν μπορύσα να στηθώ όλη μέρα περιμένοντας ποιό παιδί θα έρθει να παίξει με το επικίνδυνο παιχνίδι.
-Πηγαίνω συνεχώς σε χωριά και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα για ρεπορτάζ, πέρα από το δικό μου χωριό με το οποίο ασχολούμαι ανελλιπώς. Το ζήτημα είναι ότι εκεί υπάρχουν απέραντοι χώροι για παιχνίδι και εξερευνήσεις. Βεβαίως και πρέπει αν υπάρχουν παιδικές χαρές, όμως για τα παιδιά της πόλης είναι η μόνη διέξοδος.
-Η σκόνη από το χαλίκι των λατομείων δεν έχει καμία σχέση με την άμμο της θάλασσας. Είναι μια "φτηνή" και επικίνδυνη λύση που απαλάσσει τους Δήμους απότ η συντήρηση των απιδικών χαρών.
-Τα παιδιά όλων των ηλικιών σε καθημερινή βάση, όταν κατουριούνται πηγαίνουν στους θάμνους όπως έδειξα. Η παιδική χαρά είναι η μοναδική σε μια μεγάλη ακτίνα και πολλοί γοεν΄ςι έρχονται από πολύ μακριά, έτσι δεν έχουν άλλη λύση από το να πάνε το παιδί στους θάμνους.
Οι προδιαγραφές ορίζονται σαφώς και τηρούνται από ελάχιστους Δήμους, μπορείτε να μου δώσετε ένα e-mail και να σας τις στείλω.
-Τέλος να πω ότι για τα κάγκελα που γράφω, πέρα από το ύψος, ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ταχείας κυκλοφορίας, αφού οι ανεγκέφαλοι του Δήμου, μέσω ενός μικρού δρόμου διοχετεύουν την κίνηση από την Αττική οδό στη Μεσογείων...

haridimos είπε...

ποια παιδική χαρά είναι αυτή ?