Διακοπές!

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Δυτική Aφρική: εικόνες από ένα ταξίδι


Ο φίλος μου ο Γιώργος ο Λιερός είναι κτηνίατρος. Είναι όμως κυρίως ταξιδιώτης. Κάθε χρόνο κάνει με μια παρέα ένα μεγάλο ταξίδι σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Όταν γυρίζει μοιράζεται μαζί μας όσα γνώρισε- ποτέ ως τουρίστας! Πέρσι ζήσαμε μια σπουδαία βραδιά στο Στέκι της οδού Αβέρωφ στο Χαλάνδρι, όταν είδαμε εικόνες από το ταξίδι στη Λατινική Αμερική.

Πριν από λίγο καιρό γύρισε από τη Δυτική Αφρική (Νιγηρία, Μπουρκίνα Φάσο κ.α.) και το Σάββατο θα μας μιλήσει και θα παρουσιάσει το υλικό που έφερε. Όπως κάθε φορά θα υπάρχει τοπική μουσική, αλλά και γεύσεις από τη Νιγηρία. Η είσοδος είναι όπως πάντα ελεύθερη!




Όπως γράφει και σχετική ανακοίνωση, "θα προβληθούν video και φωτογραφίες με παράλληλο σχολιασμό της ιστορικής εξέλιξης και των σύγχρονων προβλημάτων της περιοχής.Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αφρικάνικη μουσική,φαγητό και την παραδοσιακή κοπή της πίτας της αντίΣΤαΣΗΣ με τους πολίτες του Χαλανδρίου για την νέα χρονιά".
Σάββατο 23/1/2010,ώρα 7,30μμ Αβέρωφ 7Α

5 σχόλια:

erifili είπε...

Φίλε Κώστα Καλημέρα.΄Οταν βλέπω τέτοιες εικόνες, σκέφτομαι πόσο άπληστοι είμαστε εμείς οι Ευρωπαίοι και πόσο τυχεροί συγχρόνως.Αυτοί οι άνθρωποι ζούν κάτω και από τα κατώτατα όρια της φτώχιας, συνυπάρχουν με τα ζώα και τα σκουπίδια, έχουν έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού, φαγητού, αλλά έχουν κουλτούρα και ανθρωπιά.Το δεύτερο δύσκολα το συναντάς σήμερα.

kostasst είπε...

Έτσι είναι. Πάντως περιμένω να ακούσω τον πολυταξιδεμένο Γιώργο. Όταν σου μιλάει, νομίζεις ότι είσαι εκεί! Την καλημέρα μου.

Στεφανία Βελδεμίρη είπε...

Ο δωρεάν διακτινισμός Θεσσαλονίκη Αθήνα πότε θα ανακαλυφθεί; Καλά να περάσετε!

Phivos Nicolaides είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες!

kostasst είπε...

Καλημέρα Στεφανία και Φοίβο. Στεφανία είμαστε 1-1. Χάσαμε κάτι και κερδίσαμε κάτι! Οι φωτογρφίες που σας αρ΄σουν είναι από ένα καταπληκτικό site. Το έχω στο μπλογκ με ένα εικονίδιο ως "Φωτογραφίες του κόσμου". Κατπαληκτικές φωτογραφίες από κάθε γωνιά του παλνήτ, με ένα απλό κλικ στο χάρτη!