Διακοπές!

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ανταπόκριση από τη δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Άμφισσα

Φτάνοντας στην Άμφισσα βρίσκουμε την πόλη στα χειμωνιάτικα με τα γύρω βουνά να έχουν κατεβάσει το χιόνι μέχρι χαμηλά.

Σίγουρα ήταν μια πολύ όμορφη εικόνα.
Πηγαίνοντας στα δικαστήρια βρίσκουμε πολλούς Αμφισσιώτες να περιμένουν από έξω, κυρίως δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Άμφισσας, αλλά ήταν εκεί επίσης και μέλη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)....
Όση ώρα κράτησε η διαδικασία οι δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι απο τα ΜΑΤ.
Όταν έφτασαν τα πρώτα πούλμαν με διαδηλωτές τοποθετήθηκε μια κλούβα μεταξύ της πλατείας και των Δικαστηρίων.
Στην φωτογραφία φαίνεται πίσω από την κλούβα το κάστρο των Σαλώνων και η χιονισμένη Γκιώνα.

Η διαδικασία κράτησε ελάχιστη ώρα. Κατατέθηκαν αιτήσεις διακοπής και από τις δύο πλευρές και η δίκη διακόπηκε στις 9:40 το πρωί για την Παρασκευή.
Στην συνέχεια μεταφέρθηκε και ο Κορκονέας (με την κόκκινη μπλούζα) και απελευθερώθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους γύρω από τα Δικαστήρια.

Το πρωί
Πορεία στον κεντρικό δρόμο της Άμφισσας πραγματοποίησαν περίπου 400 νεαροί, με αφορμή την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Οι διαδηλωτές, φοιτητές, αντιεξουσιαστές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μέλη κομμάτων, έφθασαν με οχτώ πούλμαν από την Αθήνα και άλλες περιοχές λίγο μετά τη διακοπή της δίκης και διέσχισαν πεζή την πόλη, φωνάζοντας συνθήματα όπως "εμείς θα πούμε ... την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη", κ.α.
Η αστυνομία είχε αποφασίσει τη στάθμευση των λεωφορείων στην είσοδο της Άμφισσας, ενώ από νωρίς το πρωί τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη την πόλη ήταν ιδιαίτερα αυξημένα.
Ενόψει της δίκης, έχουν μεταβεί στην Άμφισσα πάνω από 450 αστυνομικοί και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, που σήμερα συνόδευαν την πορεία.

Ανταποκρίσεις δημοσιευμένες στο iteanet όπου μπορείτε να βρείτε διαρκή ενημέρωση.

Ακόμη:
Άρθρο της Τ.Βινιεράτου(ANA) – 4 ώρες πριν

Για την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου διεκόπη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008. Αίτημα διακοπής υπεβλήθη στο Δικαστήριο τόσο από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου Επαμεινώντα Κορκονέα όσο από την πλευρά της πολιτικής αγωγής. Ο κ. Κορκονέας εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, συνεργάτης του οποίου δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί να παραστεί, καθώς παρίσταται σε άλλο σημαντικό δικαστήριο στη Μυτιλήνη. Όπως είπε η συνεργάτης του κ. Κούγια ο δικηγόρος αγορεύει σήμερα για την υπόθεση του νεαρού Αυστραλού Ντουζόν που έχασε τη ζωή του στη Μύκονο. Από την πλευρά της οικογένειας Τσαλικιάν, που εκπροσωπείται από τους κκ Αλέξανδρο Κατσαντώνη και Χρήστο Μυλωνόπουλο υπεβλήθη αίτημα διακοπής καθώς η γιαγιά του μαθητή, Χαϊτή Τσαλικιάν, νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου εμφάνισε μετά από εγχείριση σοβαρή αιμορραγία στο χειρουργικό τραύμα. Όπως είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής η μητέρα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και η αδελφή του ζητούν ολιγοήμερη διακοπή ώστε να μπορέσουν να παρασταθούν στη γιαγιά και να καταθέσουν ακολούθως στο δικαστήριο. Η πολιτική Αγωγή μετά την απόφαση για τη διακοπή της δίκης υπέβαλε στο δικαστήριο αίτημα να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής κ. Μανώλης Μιχαλοδημητράκης ο οποίος διενήργησε πραγματογνωμοσύνη ως διορισμένος από την υπεράσπιση τεχνικός σύμβουλος. Όπως είπε η πολιτική αγωγή η κατάθεση του ιατροδικαστή κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική. Το δικαστήριο επεσήμανε ότι δικονομικά δεν είναι σε θέση σε αυτή τη φάση να προχωρήσει στη κλήτευση μάρτυρα και με δεδομένου ότι απουσιάζει ο συνήγορος του ενός εκ των κατηγορουμένων.-

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: