Διακοπές!

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Οι 20 σεφ εμπνέουν τη Στεφανία!

Η Στεφανία Βελδεμίρη άρχισε πάλι τη μαγειρική (θα σας γράψω σε άλλο σγημείωμα για το απίστευτο φαγητό που δοκίμασα όταν τους επισκέφθηκα στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη). Αυτή τη φορά έβαλε κάτω τους "20 σεφ", μαγείρεψε και μου έστειλε ένα ωραίο... φωτορομάντσο μαγειρικής.
Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει όταν μια καλή μητέρα ανοίγει το βιβλίο και μαγειρεύει στο παιδί της μια από τις 111 συνταγές
Τα ρεβίθια όπως τα τρώμε συνήθως και η μουτράκλα μέχρι το πάτωμα!

Συνταγή "ρεβίθια με γιαούρτι" (σελ.102 από το 20 ΣΕΦ, 11 ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΙ ΕΓΩ! του Κώστα Στοφόρου ) με φατσούλα εμπνευσμένη από το εξώφυλλο!

Η φατσούλα του μικρού εξομοιώθηκε με την φατσούλα του πιάτου!!! Το έφαγε όλο και μόνος = άθλος (για τον συγκεκριμένο κύριο)

Και φυσικά μετά την απόκτηση του βιβλίου σου Κώστα, όλά όσα τρώμε πρέπει να έχουν φατσούλα! Εδώ αυγά μάτια με κασερομύτη, ντοματοστόμα, ντοματόφρυδα και τυροπιτομαλλιά!!!

Κι εγώ λοιπόν αποκαλύπτω τη συνταγή, που όπως θα δείτε είναι εξαιρετικά απλή (και είναι της μητέρας μου Μαρίνας Στοφόρου)

Ρεβύθια με γιαούρτι

Υλικά
½ κιλό ρεβύθια
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβύθια. Τα βράζουμε με ένα μεγάλο κρεμμύδι και με το ελαιόλαδο. Αφού βράσουν –με λίγο νερό, τα περνάμε στο μπλέντερ για να γίνουν χυλός. Σερβίρουμε και ο καθένας προσθέτει στο πιάτο του 1- 2κουταλιές της σούπας γιαούρτι.
(Μαρίνα Στοφόρου)

4 σχόλια:

Christina Markoulaki είπε...

Καταπληκτικές φωτογραφίες και απίστευτη έμπνευση από τη Στεφανία!!! Οι χαμογελαστές φατσούλες με έκαναν να χαμογελάσω κι εγώ! Βέβαια, η συνταγή της μαμάς Στοφόρου κρύβεται πίσω από αυτή την επιτυχία... Μπράβο Στεφανία και Κώστα, μας ανοίξατε την όρεξη και μας φτιάξατε τη διάθεση!

kostasst είπε...

Να αρχίσω τώρα αν αρχίσω να ζητάω από όλες εσάς τις καταπληκτικές μαγείρισσες εμπνεύσεις απο τους "20 σεφ"; Μου ήρθε η ιδέα μήπως συνδυάσω κάποια παρουσίαση του βιβλίου με δικές σας φωτογραφίες!

Στεφανία Βελδεμίρη είπε...

Ότι μαγειρεύουμε λοιπόν από το βιβλίο να το φωτογραφίζουμε;

kostasst είπε...

Σωστά! Λέω να το κάνω κι εγώ. Δυστυχώς δεν πρόλαβα στην πίτα χωρίς φύλλο γιατί την φάγαμε (πρώτος ο Ίων με 9 κομμάτια!!!)