Διακοπές!

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η Λαϊκή Συνέλευση στο Χαλάνδρι: Είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι!



Πραγματικά απίστευτη η χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση στο Χαλάνδρι. Ίσως η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει στην Πλατεία. Αν μέναμε όμως μόνο στο πλήθος, θα χάναμε την ουσία. Η διαδικασία της συζήτησης ήταν επίσης πρωτοφανής...



...Όποιος ήθελε να πάρει το λόγο έπαιρνε ένα χαρτάκι με ένα νούμερο. Η σειρά των ομιλητών έβγαινε με κλήρωση, ενώ ο καθένας φρόντιζε να εκθέτει συνοπτικά τις θέσεις του (σπάνιες οι εξαιρέσεις υπέρβασης χρόνου). Επίσης όποιος ήθελε μπορούσε να θέσει προτάσεις σε ψηφοφορία:



Ο κόσμος ήταν όλων των ηλικιών και απόψεων. Κοινή ωστόσο η θέση εναντίον του Μνημονίου! Είναι δύσκολο να σας μεταφέρω τα πολλά ζητήματα που θίχτηκαν: Από τους τρόπους δράσης, μέχρι τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.



Αποφασίστηκε ανάμεσα σε άλλα η συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 15 Ιουνίου. Μάλιστα θα υπάρξει προσυγκέντρωση στο σταθμό του Μετρό στο Χαλάνδρι και μαζική κάθοδος στο Σύνταγμα.
Η Λαϊκή Συνέλευση, με ομόφωνη απόφαση θα γίνεται κάθε Πέμπτη στις 8-8.30 το βράδυ. Επίσης ομόφωνα (με πρόταση του υπογράφοντος), μετά τη συνέλευση θα ακολουθήσει τσιμπούσι ρεφενέ! Καλείται όποιος θέλει και μπορεί να προσκομίσει τα ...ανάλογα και να έρθει!
Καθημερινά το βράδυ, όποιοι το επιθυμούν θα συγκεντρώνονται και θα συζητούν για όσα θέματα προκύπτουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: