Διακοπές!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Έληξε η κατάληψη (βρήκαμε τη Φώφη. stop!)


Χρειάστηκαν τέσσερις μέρες κατάληψης για να δεήσει η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά να δεχθεί το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Μιλάμε για τους εκπροσώπους ανθρώπων που υπηρετούν χρόνια τώρα με επιτυχία τη Διά Βίου Μάθηση... Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζεται να τους δείξει το δρόμο της ανεργίας.
Μέχρι σήμερα αρνιόταν ακόμη και να τους ακούσει!
Οι εργαζόμενοι είχαν επιτέλους την ευκαιρία, έστω και την ύστατη στιγμή να εκθέσουν τα αιτήματά τους, που είναι απολύτως λογικά και δεν επιβαρύνουν κατά κανένα τρόπο τον κρατικό προϋπολογισμό...
Παρά τη μικρή χαραμάδα που άνοιξε, Κυβέρνηση και Υπουργείο εμμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους που εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο εκτός από την Παιδεία και τη Διά Βίου Μάθηση.

Η αποχώρηση από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας κατά κανένα τρόπο δεν αποτελεί ένδειξη αναστολής των αγώνων. Θα συνεχίσουμε σε πείσμα όσων θέλουν να παραδώσουν την Εκπαίδευση Ενηλίκων σε ιδιώτες με διάφορα προσχήματα.

Η θέση όλων είναι ξεκάθαρη:
-Παράταση όλων των έργων του ΙΔΕΚΕ μέχρι το 2013 (που η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη
-Ανανέωση όλων των συμβάσεων για το ίδιο διάστημα.


Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί συζήτηση στη Βουλή μετά από τις ερωτήσεις των Χρ. Σταϊκούρα (ΝΔ), Τ.Κουράκη και Μ. Κριτσωτάκη (ΣΥΡΙΖΑ)

Να πληροφορήσουμε τέλος φίλους και εχθρούς, πως με αφορμή την υπόθεση διάλυσης της Διά Βίου Μάθησης, αρχίζει μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για το αμαρτωλό καθεστώς των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Ποιοί λυμαίνονται εκατομμύρια ευρωπαϊκών κονδυλίων; Ποιοί ετοιμάζουν μεγάλο φαγοπότι πάνω στα ερείπια του ΙΔΕΚΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: