Διακοπές!

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Το γράψιμο είναι διασκέδαση!

Σήμερα είχαμε μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση με παιδιά για ένα πρόγραμμα που ετοιμάζουμε με την ομάδα του Τέχνης Βήματα

Κατέβηκα με το μετρό και περπάτησα από το Μοναστηράκι ως το Θησείο. Ο όμορφα ανακαινισμένος χώρος στην οδό Ηρακλειδών 54
είναι πια έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους φίλους. Εκεί συνάντησα μια καταπληκτική παρέα και τα λέγαμε για ώρα. Φτιάξαμε απίστευτες ιστορίες. Εμπνευσθήκαμε (όχι εγώ) ειδικό παπούτσι που θα φορούσε ο Αχιλλέας για να μην τον σκοτώσει ο Πάρης, φανταστήκαμε τη σύζυγο του Παπουτσωμένου Γάτου (τη Γάτα με Τακούνια), συνομιλήσαμε με τον Περικλή, πλάσαμε ιστορίες με ντετέκτιβ, μάγους και φαντάσματα. Είπαμε ποιά ιστορικά πρόσωπα αντιπαθούμε (δύο ψήφοι στο Θεοδόσιο το Μέγα, ένας στον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, ένας στον ... Απόστολο Παύλο, ένας στον Πάρη -ελπίζω να μην ξεχνάω κάποιον!)

Αυτή ήταν μόνο μια μικρή γεύση από τα όσα πρόκειται να κάνουμε στους μήνες που ακολουθούν στο Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής για Παιδιά.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, μετά τις 12, μπορείτε να έρθετε κι εσείς με τα παιδιά για να γνωριστούμε, να φτιάξουμε ιστορίες και να ενημερωθείτε για το τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια.

Τα Σεμιναριο-παιχνίδια μας ξεκινούν επισήμως στις 12 Νοεμβρίου...


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 210- 522 9339 ή να στείλετε μειλ στο:
info@seminart.info



Να τι γράψαμε γι' αυτό:

Το γράψιμο είναι διασκέδαση!
Μαθήματα δημιουργικής γραφής για παιδιά


Όλο και περισσότερα παιδιά δυσκολεύονται να εκφραστούν κι ακόμη περισσότερο να γράψουν. Κι όμως η γραφή θα μπορούσε να γίνει ένα δημιουργικό ταξίδι, αρκεί να δώσουμε το χώρο στα παιδιά να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους. Σκεφτήκαμε λοιπόν να τους δώσουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα μέσα από ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής που θα τα κατευθύνει στα πρώτα τους βήματα. Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος χρησιμοποιώντας ζωγραφιές, ήχους, λέξεις, αντικείμενα, αλλά και μια μαγική τράπουλα βοηθάει τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες, τις σκέψεις και τη φαντασία τους στο χαρτί και να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά 9- 14 ετών.
Να σημειώσουμε ότι παιδί που αναπτύσσει δημιουργικά τη γραφή του και μπορεί να ταξινομήσει και να εκφράσει τις σκέψεις του βελτιώνει σημαντικά και τις σχολικές του επιδόσεις.

Και προσθέτω:

«Έχω γράψει οκτώ βιβλία, πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Μια νουβέλα, δυο συλλογές διηγημάτων, ένα παραμύθι, τέσσερα βιβλία για γονείς. Τα καλύτερα μου όμως τα έχω γραμμένα στο μυαλό μου! Τα σκέφτομαι καθώς περπατάω, καθώς κολυμπάω, όταν μαγειρεύω, όταν κάθομαι και χαζεύω τον ουρανό… Πολλές ιστορίες γεννιούνται εκείνη τη στιγμή που μιλάω και τις λέω στα παιδιά μου. Καμιά φορά και στους φίλους τους. Μου αρέσει να μιμούμαι τις φωνές των ηρώων.
Με έμπνευση ζωγραφιές της Στεφανίας Βελδεμίρη, έγραψα ένα παραμύθι για κάθε εποχή. Το Κόκκινο, το Κίτρινο, το Πορτοκαλί και το Λευκό. Τα άφησα να κυκλοφορούν και να διαβάζονται ελεύθερα στο διαδίκτυο…»

2 σχόλια:

Annita Drosou είπε...

Σήμερα έκανα ένα μαγικό ταξίδι μέσα στα βιβλία σας! Πολύ ωραία η δουλειά σας! Θα ήθελα να κάνω μέσω του δικού μου blog (http://kids-andthecity.blogspot.com)παραπομπή στο "Ημερολόγιο ενός πατέρα"

kostasst είπε...

Με χαρά!